Çatlak Cam Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Çatlak Cam Muayeneden Geçer mi ?Çatlak Ön Cam Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? Taş Çatlağı Muayeneden Geçer mi?Büyük Çatlak Olan Cam Muayeneden Geçer mi?

Çatlak Cam Araç Muayenesinden Geçer mi ?

Özellikle araçlarda ön cam çatlağı çok fazla görülmektedir. Seyir halinde iken karşıdan gelen özellikle kamyon tekerleklerinden sıçrayan taşlar araçların ön camlarına hasar verebilir. Ön cam hasarlı araçlar yolculuk sırasında çok büyük tehlike yaratmaktadır. Bazen ufacık bir çatlak saniyede tüm camı çatlatabilir. Özellikle derin çatlaklar çok hızlı bir şekilde ilerler ve tüm cama yayılabilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.

Camların kontrolü sürüş güvenliğini sağladığı için Tüvtürk tarafından camlarda kontrol edilmektedir. Özellikle kırık çatlak camlar ile ilgili bir çok söylenti bulunmaktadır. Özellikle Hafif kusurlu geçtiği konusunda internet sitelerinde ve forumlarda bir çok yorum bulunur. Çatlak cam muayeneden geçer mi? Çatlak ön cam muayeneden hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu geçer ? gibi sorularınız net cevapları için Tüvtürk personeli Erkan beyden bilgi aldık.

catlak-on-cam-muayeneden-gecermi

Çatlak Ön Cam Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Sürüş güvenliğinin en önemli noktalarından biride arabanızın camlarıdır. Camlarda bulunan çatlaklar yolda giderken rüzgarında etkisi ile yürüyebilir ve tüm cama yayılabilir. Camlar özel yapısı sayesinde patlamaz fakat yolda giderken bir anda sürüşünüzü tehlikeye atabilir. Bu nedenle camlardaki çatlaklar çok önemlidir ve tamir edilmeli yada değiştirilmelidir.

Tüvtürk bu konuda katı kuralları bulunmaktadır. Ön camı çatlak ufak kırıklar bulunan camlar araç muayenesinde AĞIR KUSURLU olarak belirlenir ve araç muayenesinden geçemez. Camları yenilemek için 30 günlük bir süreniz vardır ve bu süre içinde yeniden randevu alıp 1 dakika içinde muayeneden geçebilirsiniz. Fakat son dönemlerde sürücü görüşünü engellemeyen çatlaklar araç muayenesinden geçebilir diye bazı yorumlar bulunmakta. Maalesef bu hafif kusurlu geçişler sadece Tüvtürk personelinin insiyatifi ile geçen araçlardır. 

İnternette bir çok yorum vardır. Fakat 2017 yılından önce camlardaki çatlaklar hafif kusurlu olarak muayeneden geçiyordu. Fakat 2017 yılından sonra değişen yönerge ile birlikte kesinlikle AĞIR KUSURLU olarak muayeneden geçirilmemeye başlandı.

catlak-cam-muayeneden-gecermi-hafifkusurlu

Çatlak Cam Nasıl Değiştirilir?

Bir çok kişi aracında bulunan cam çatlaklarını önemsemez. Fakat muayene zamanı geldiğinde mecburen bir çözüm bulmaya çalışır. Özellikle aracınızda sigorta varsa sigorta hasarsız lığı etkilemeden aracınızın camını sigorta döneminde değiştirtebilir siniz. Sigortanız yok ise muadil cam taktırabilir siniz. Ortalama Ön cam fiyatları modele göre değişse de 400 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.

cam-catlagi-muayeneden-hafifkusurlu-gecermi

Çatlak Cam Tamir Edilir mi?

Çatlak camınız varsa orjinal camınızı değiştirmek istemiyorsanız bir çözüm daha var camınızı isterseniz tamir ettirebilirsiniz. Cam çatlağı tamiri son dönemlerde çok fazla ilgi görmektedir. Ayrıca cam değiştirmekten çok daha ucuza gelmektedir. Bu işlem aslında mantıklı ve çok basit bir şekilde yapılmaktadır. Öncelikle cam iyice sabunlu su ile temizlenir. Daha sonra vakum cihazı ile çatlak bölgedeki tüm hava çekilir. Sonrasında reçine ile çatlak üzerine bir işlem uygulanır. Sonrasında reçine çatlağın içine sızar ve çatlağı doldurur. Bu işlemden sonra reçine temizlenir ve çatlak bölge sorunsuz olarak görülür. Bu yöntemin herhangi bir zararı yoktur. Son derece tercih edilen ve başarılı bir yöntemdir.

Yorumlar
  1. Beşiktaş dedi ki:

    Peki çatlak cam onarımını nerede yaptıracağız