Çift Egzoz Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Çift Egzoz Arabam Muayeneden Geçer mi ? Çift Egzoz Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? ,Çift Egzoz Muayeneden Geçer mi Kalır mı?

Çift Egzoz Araç Muayenesinden Geçer Mi?

Arabaların muayene zamanlarının gelmesi ile birçok kişinin aklına çift egzoz muayeneden geçer mi ,Sahte Çift egzoz muayeneden geçer mi? gibi sorular gelmektedir. Çift egzozun arabaya birçok farklı tarzda montaj şekli olmaktadır. Bundan dolayı ise muayene esnasında sorun ile karşı karşıya kalabilmek mümkündür. Çift egzoz ile muayeneden geçebilmek için ise kişilerin yapması gereken yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki sahte egzoz taktırılması gerekmektedir. Bu egzoz türü orijinal egzoza herhangi bir zarar vermeden sadece görüntü amacı ile tampona monte edilen bir çeşit olmaktadır.

Çift Egzoz İle ilgili tüm sorularınızın cevaplarını Tüvtürk Personeli Erkan beyden ayrıntılı bir şekilde aldık.

cift-egzoz-muayeneden-gecermi

Çift Egzoz Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Çift egzozdan sıkıntı yaşamamak için diğer yöntem ise egzoz gazına ve egzoz sesine izin verilen sınırların dışına çıkmayan şekilde monte edilmesi durumunda herhangi bir sorun ile olmamaktadır. Ancak TÜVTÜRK tarafından yasaklanan kurallara göre sesi değiştiren sistemler egzoz gazının kontrolsüz bir şekilde havayı olumsuz etkilemesinden dolayı ağır kusur olarak geçmektedir ve araba muayenesi sırasında izin verilmemektedir. Net bir şekilde modifiye edilmiş Egzoz ruhsata işlenmemiş ise ve gürültü fazla çıkarıyorsa Araç muyenesinden geçmemektedir. 30 günlük muayene tekrarı verilir ve araç egzoz sistemi yeniden düzenlendikten sonra araç muayeneden geçebilirsiniz. 

Egzoz monte edilirken katalizör sistemi ile aynı oranda olmasına büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Takılan egzoz katalizörün sistemi bulunsa dair belirlenmiş olan ses sınırının aşılması durumunda kişilerin araçlarının muayene de kalmasını sağlamaktadır.

Çift Egzoz Cezası

Çift egzoz muayeneden geçer mi? sorusunun cevabını verdik ancak araç muayene esnasında yakalanması durumunda herhangi bir cezası olup olmadığı da merak konusu olmaktadır. Muayene sırasında belirlenmiş olan çift egzoz kuralları aşılmaması durumunda yasal olmasından dolayı trafik denetlemeleri esnasında herhangi bir problem ile karşı karşıya kalınmamaktadır. Bundan dolayı da herhangi bir cezai işlem ile karşı karşıya kalınmamaktadır.

Fakat katalizör bağlantısı olmayan ve orijinal katalizör olmayan sistemlerde kullanılan egzozların dışarıya zarar verici bir gaz halinde çıkmasından ve gürültüsünün istenilen şartlardan daha fazla olmasından dolayı ise kişilerin çevirme esnasında ceza alması mümkün olmaktadır.

cift-egzoz-muayeneden-gecermi-kalirmi

Çift Egzoz Ne İçin Kullanılır?

Çift egzoz muayeneden geçer mi ? yanı sıra çift egzoz taktırmak isteyen kişilerin tam olarak ne olduğunu bilmesi de gerekmektedir. Çift egzoz sistemi basınçlı egzoz gazının daha kolay ve çevreye herhangi bir zarar etkisi olmadan atılmasını sağlayan bir tür egzoz çeşidi olmaktadır. Farklı montaj işlemlerinin olması ve görünüş açısından hoş olmasından dolayı ise günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilmeye başlanmaktadır.

Çift egzoz montajı esnasında katalizör sisteminin iptal edilmesi ve böylelikle egzoz borusundan çıkan zararlı gazların havaya karışması ve böylelikle istenmeyen seslerin ortaya çıkması ise hatalı egzoz montajına örnek olmaktadır. Bu gibi durumlarda ise araçlar hem muayeneden geçmemekte hem de trafik kontrolünde cezai işlem uygulanmasına sebep vermektedir.

Modifiyeli araçlarda görüntü ön planda tutulmasına rağmen egzoz katalizörün de yapılacak olan değişikler havaya egzoz gazının pis bir şekilde karışmasını sağlamasından ve çok fazla ses çıkarmasından dolayı gürültü kirliliği ve çevre temizliği açısından çok eksi yönleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.