Özel Haber!Çocuklarda ve Yetişkinlerde Domuz Gribi Belirtisi

2016 Kış ayının Belası Domuz Gribi… Sizler için Uzman Doktor ve Profesörlerden Aldığımız Bilgileri Derledik. Domuz Gribi ile ilgili Her şey Haberimizde…

2016 yılının başlarında Maalesef Domuz gribi konusunda haberler peş peşe gelmeye başladı. Önce doğu illerinde ortaya çıkan Domuz Gribi en son İstanbul’da da görüldü. 07 Ocak 2016 Perşembe günü istanbulda bir hastanede 4 yaşında bir çocukta Domuz Gribi A/H1N1 teşhis edildi. Hasta alınan güvenlik önlemleri ile İstanbul Cerrahpaşa Hastanesinde karantinaya alındı. Peki bu domuz gribi nedir tüm ayrıntıları ile birlikte Profesör doktorlardan alınan bilgilerle Derlenen Haberimizde…

Peki Bu Domuz Gribi Nedir?
Domuz gribi öncelikle önce ABD ve Meksika’da görüldü. Domuz Gribi denmesinin sebebi ise Domuzlar arasında çok görülen bir hastalık virüsüne çok benzer olmasıdır.

Domuz Gribi Nasıl Bulaşır? Bulaşıcı mıdır?
Evet domuz gribi bulaşıcıdır. İnsandan insana maalesef kolaylıkla geçmektedir. Tokalaşma ile bile bulaşabilir.Domuz gribi normal grip nasıl bulaşırsa o şekilde insandan insana geçmektedir. Hapşırık yada öksürük ile karşınında ki insana geçirebilir. El teması ile de kolaylık geçer. Elin ağza götürülmesi yada dudak burun gibi yerlere dokunulması virüsü bulaştırmaktadır.

Domuz Gribi Belirtileri Nasıl Anlaşılır?
Domuz gribi grip belirtileriyle neredeyse aynı belirtileri gösterir. Fakat 2-3 günde geçmeyen ve ilaç fayda etmeyen griplerde acil olarak süpelenilmesi gerekmektedir. Genel olarak belirtileri: Yüksek Ateş, Balgamlı Öksürük,Şiddetli Boğaz ağrısı, Vucudta halsizlik,Yogun Baş ağrısı,Üşüme ve Yorgunluk genel belirtileridir.

Hastalığa Yakalanan Kişiler Başkasına Bulaştırma Süresi Nedir?
Hastalığa yakalanan kişi hastalık evresi ve sonrasındaki 7 gün hastalığı bulaştırabilir. Hastanın Karantina altına alınması gerekmektedir.

Domuz Gribi Cansız Yüzeylerden Bulaşır mı? Ne Kadar Yaşar?
Domuz Gribi cansız yüzeylerde 2- 8 saat arasında bulaşmaktadır. Kapı kolu bardak gibi cisimlerde soğuk ortamda 8 saate kadar canlı kalabilir.

Domuz Gribi Tanısı Nasıl Konur? Hangi Testler Yapılır?
Domuz Gribi Özel Laboratuvarlarda PCR yöntemi ile tespit edilebilmektedir.

Domuz Gribinde Erişkinlerde acil müdahale hangi durumlarda Gerekir?
Domuz gribi Erişkinler de şu belirtilerde acil olarak müdahale gerektirebilir. Zor nefes almak veya nefes darlığı,Bilinç bulanıklığı, Sık ve uzun süreli kusma görüldüğünde acil müdahale yapılması gerekebilir.

Domuz Gribinde çocuklarda acil müdahale hangi durumlarda Gerekir?
Çocuklarda şu belirtiler görüşürse acil olarak doktora götürülmeleri gerekmektedir. Hızlı veya zor nefes alma,Vücutta solgunluk ya da morarma,Yeme isteği azalması,Uyarılara cevapta azalma ve uykuya meyil,Huzursuzluk,Ateşle beraber döküntü görülmesi durumlarında muhakkak doktorunuza başvurun.

Domuz Gribi Hangi ilaçlarda Tedavi Edilir?
Domuz gribi için bir çok ilaç internette dolaşmaktadır. Fakat Tamiflu adındaki ilaç domuz gribine iyi geldiği genel olarak belirtilmektedir. Fakat kesinlikle doktora görünmeden bu ilaçların kullanılmaması gerekmektedir.

Domuz Gribinden Korunma Yöntemleri Nelerdir?
Domuz gribinden en önemli korunma yöntemi hapşıran yada öksüren insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak. Aynı ortamda isek kesinlikle ağzımızı peçete ile kapatmalıyız. Alkol içeren el temizleme sıvılarını muhakkak kullanmalısınız. Bulunduğunuz ortamları devamlı havalandırmalısınız. Gripli insanlarla pek yaklaşılmamalı tokalaşılmamalı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.