Coilover Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Coilover araç muayeneden geçer mi? Coilover Araç Muayenesinden Geçer mi ? Coilover Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Coilover Araç Muayene Kalır mı?

Coilover Araç Muayeneden Geçer mi ?

Günümüzde özellikle gençlerde en çok tercih edilen modifiye yöntemlerinden biride Coilover muayeneden direk geçer diyen bir çok kişi mevcut. Fakat bazen belli şartları araç karşılamaz ise aracınız Tüvtürk Araç Muayenesinden kalabilir. Tüvtürk muayenesinde aracınız çapraz rampa platformuna alınarak aracınızın rahatlıkla geçmesi gerekmektedir. Google üzerinde bu konuda bir çok soru bulunmakta. Özellikle en çok sorulan soruların başında Coilover araç muayeneden geçer mi? Coilover hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu muayeneden geçer? Coilover araç muayeneden kalır mı? Coilover araç araç muayenesinden nasıl geçer? Bu gibi soruların en doğru cevaplarını Tüvtürk Personeli Mehmet beyden öğrendik.

Coilover Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

Coilover olan araçlarda araç muayenesine girdiğinde aracınızı yüksek olarak ayarlayıp bırakırsanız aracınız çapraz rampadan rahatlıkla geçer. Fakat bazen coilover ayarları tam yapılmamışsa ve aracınız çok fazla yükselmiyorsa aracınız coilover yüzünden muayeneden kalabilir. Hafif rampaya sürtmesi bile aracınızın muayeneden ağır kusurlu olarak sayılır ve muayene tekrarı istenir. Coilover olan aracınızı kesinlikle muayeneden önce yükseltmeli ve belli bir rampadan rahatlıkla geçecek şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Yükseklik olarak en az 12 cm yüksek olması gerekmektedir. Türkiye’de en çok Tofaş araçlarda uygulandığı bilinmekte. Fakat tabi ki coilover hastaları her marka araca uygulama yaptırmakta.

coilover-arac-muayenesinden-gecermi

Coilover Nedir? Coilover’ın Cezası Var Mıdır?

Standart amortisör sistemlerinde daha büyük çapta ancak daha küçük sarmal yaylara sahip sisteme coilover denilmektedir.

Coilover Nedir?

Araçlar için kullanımın farklarının ne kadar gerekli olduğu tam anlamıyla bilinmese de bazı araç sahipleri görünümü ya da efektif kullanımlar için coilover sistemini kullanabilmektedir.

Araçların ağırlığına ve ve diğer sistemsel özelliklerine göre tasarlanmaktadır. Diğere süspansiyonlara göre ayrı parçalardan oluşmamaktadır. Tek parça halinde kullanılan coilover sistemi, kısaca yaylı süspansiyon şeklinde tanımlanabilir.

Coilover Avantajları Nelerdir?

Coilover, araç sahiplerinin uzun yollardaki sürüş kalitesini arttırdığı söylenebilir. Sürücülerin araç yol tutuşu kalitesini etkilemektedir. Araç içindeki ağır malzemelerin taşınmasına yardımcı olmasının yanında araç üzerinde yükseklik ve alçaklık ayarlarına da imkan tanımaktadır. Tüm bunların yanında coinoverların bakımları diğer süspansiyon sistemlerinden farklı olarak daha iyi yapılmalıdır. Sebebi ise sürüş esnasında dış etmenlerden daha çabuk etkilenmesidir.  Dezavantajlarına ise sadece konfor olarak bir eksiklik yaşanabilir.

coilover-arac-muayenesindenkalirmi

Coinover Fiyatları?

Coinover fiyatları aracınız için uygun parçayı hangi kalitede kullanmak istediğine göre değişmektedir. Diğer süspansiyon sistemlerinden daha pahalı denilebilir. Araç sahipleri için olumsuz yönlerinde biri olarak gösterilen coilover fiyat aralığı yine özelliklerine göre değiştiğini belirterek 500-10.000 arasında değişebilmektedir. Düşük model araç sahipleri için uygun görülen fiyatlar olsa da yüksek modeller için de gayet yüksek fiyatlar geçerlidir. Buda aracınıza takmak istediğiniz kalite de seçim yapmanızı sağlamaktadır.

Coilover Cezası Var Mıdır?

Araç muayenesinde ya da trafikte ceza yazılan bir yedek parça olarak görülmeyen coilover, mevzuatta bulunmamaktadır. Aracınızda sitem dışı coilover parça takviyesi yaptığınızda trafikte ceza almanız söz konusu olmayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.