Didim Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Didim Denizi Nasıl ? Didim Bölgesindeki Altınkum, Akbük, Mavişehir, Mersindere, Yalıköy, Yenihisar, Bozbük ve Yeşilkent Plajlarında Denizi Nasıl? ,Didim Denizi Tuzlumu? Didim Denizi Sıcak mı?Soğuk mu? Didim Denizi Derin mi Sığ mı? Didim Denizi Temiz mi? Didim Denizi Dalgalı mı? Didim’de Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Didim aslında yazlıkçıların bir numaralı tercihlerinden. Fakat son dönemlerde bir çok otelin açılması ile tatilcilerinde uğrak noktası haline geldi. 5 Yıldızlı bir çok otel sayesinde ismini her geçen gün daha çok duyurmaya başladı. Özellikle Altınkum ve Akbük Bölgeleri çok fazla yerli yabancı turist çekmeye başladı. Tabi ki bunların yanında Mavişehir, Mersindere, Yalıköy, Yenihisar, Bozbük ve Yeşilkent  gibi bölgelerde de denize rahatlıkla girilebilmekte.

Hiç Didim’e gelmemiş biri tabi ki ilk önce merak ettiği denizin ve kumsalın nasıl olduğu sizler için didim plajlarını ve denizini yerinde inceledik.

Öncelikle Didim bölgesinde en çok altınkum plajları tercih edilmekte. Zaten otellerde en çok bu bölgede konumlanmış durumda. Adından da anlaşılacağı gibi Kumsalı tamamen kum yani çakıl v.s yok. Rahatlıkla pırıl pırıl kumlarda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Didim denizi su sıcaklığı ise Ege denizi standartlarına göre daha sıcak. Yaz aylarında ortalama 25 ile 27 derece arasında değişmekte. Yüzmek için son derece uygun su sıcaklığına sahip. Haziran Ayında 24-25 derece Temmuz Ayında 26 Derece Ağustos Ayında ise 26-27 dereceleri görebilmektedir.

Didim denizi tuz bakımından normal seviyededir. Özellikle su altında gözünüzü açtığınızda hafif bir yanma hissi verir. Fakat Akdeniz bölgesi gibi denizden çıktığınızda üstünüzde tuz birikintisi kalmaz.

Didim denizi sığ bir denizdir. Neredeyse tüm bölgelerde 100 metre ve daha üstüne gitseniz bile su seviyesi boyunuzu geçmez. Kıyı kesimler ise ortalama 10-15 metre gittiğiniz halde dizinize gelir. Bu nedenle çocuklar içinde son derece güzel bir tatil keyfi yaşatacak bir denizdir.

Didim Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Didim denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Didim bölgesinde hafif rüzgar genelde her zaman olur. Bu nedenle deniz hafif dalgalıdır. Fakat yüzmenizi engelleyecek bir dalga yoktur. Fakat kıyı bölgelerde bazen bu dalgalar nedeniyle su ile ince kumların karışması nedeniyle hafif bir bulanıklık olabilir.

Didim bölgesi genellikle yerli ve orta sınıf tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Yabancı turist olarak genellikle İngiliz , alman ve Rus Turistler ağırlıklıdır.

Didimdeki plajları sıralamak gerekirse Altınkum Plajları, Akbük Plajları, Manastır Plajı, Aytepe Plajı gibi plajları tercih edebilirsiniz.

Kısaca Plajlardan bahsetmek gerekirse Altınkum plajı kesinlikle Didim de ilk tercih edilmesi gereken plajlardan biri. Tertemiz kumu masmavi ve ılık denizi ile ilk tercih olmalıdır. Tek sorun biraz kalabalıktır. Altınkum dan sonra ikinci tercih ise kesinlikle Akbük Plajı olmalıdır. Sakinliği ile harika bir deniz keyfi yaşatmaktadır. Manastır plajı genellikle yazlıkçılar ve günübirlik tatilciler tarafından çok fazla tercih edilir. Kamp bölgeleri de mevcuttur. Aytepe ise sessiz sakin bir şekilde denize girmek isterseniz kesinlikle tercih edilecek bir plajdır.

Didim bölgesinde her bütçeye uygun oteller bulunmaktadır. Bunların başında Aquasis Deluxe Resort & Spa , Ramada Resort By Wyndham Akbük, Didim Beach Resort Aqua & Elegance Thalasso, Garden Of Sun Hotel , Holiday Resort Didim gibi oteller gelmekte. Bu oteller sorunsuz otellerdir. Rahatlıkla istediğiniz oteli tercih edebilirsiniz. Ayrıca Altınkum mevkinde bir çok pansiyon ve oda kahvaltı oteli de bulunmaktadır.</

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.