Diş Hekimi Maaşları ,Diş Hekimi Nasıl Olunur? Diş Hekimliği Puanları

Diş Hekimi Mesleği Doktorluk Bölümlerinde En Çok Kazandıran ve En Prestijli Mesleklerden Biri … Peki Diş Hekimi Nasıl Olunur? Diş Hekimi Ne Kadar Maaş Alır? Diş Hekimi Üniversiteleri ve Okulları Neler? Diş Hekimliği İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Diş Hekimliği

Diş Hekimi Nasıl Olunur

Diş hekimi olmak isteyen öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Müdürlüğü’nün (ÖSYM) her sene yaptığı Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS)’den minimum 180 puan alıp Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan (LYS) gerekli puanı alarak istedikleri üniversitenin diş hekimliği fakültesine tercih yapmaları gerekmektedir. ÖSYM öğrencileri yaptıkları tercihlere göre 5 yıllık bir eğitime tabii tutmaktadır. Bu eğitimde öğrenciler ilk iki yılı temel bilim derslerini başarıyla tamamlamaya çalışırlar. İki yılı başarıyla tamamladıktan sonra uygulamaya dayalı lisans derslerini almaya başlarlar. Bu bölümde öğrenciler aynı zamanda diş hastanesi olarak görev yapan fakültelerinde hocaları eşliğinde hasta bakımı, diş çekimi gibi işlemleri gerçekleştirmeye başlarlar. 5 yılın sonunda başarıyla tüm dersleri ve uygulamaları başarıyla geçen öğrenciler diş hekimliği lisans diploması kazanırlar ve diş hekimi olmaya hak kazanırlar. Bu süreçten sonra diş hekimliğinin 8 alt dalından birini seçebilirler ve o alanda uzmanlaşabilirler. Mezun olduktan sonra Türk Tabipler Odasına kaydolabilirler ve kendi muayenehanelerini açabilirler veya devlette çalışabilirler.

Diş Hekimi Maaşları

Diş hekimliği doktorluk meslekleri arasında son zamanlarda popüler olan alanlardan biridir. Bunun sebebi hem yüksek maaş hem de iş koşullarının rahatlığıdır. Ayrıca diş hekimliği kolay kolay bitemeyecek bir meslek olması da bu mesleğin tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasındadır. Daha önce söylendiği gibi diş hekimliğinin hem özel sektörde kazandıkları para hem de devlet hastanelerinde verilen maaşlar oldukça dolgundur. Kendi muayenehanesini açan diş hekimleri yaptıkları işe göre oldukça iyi paralar kazanabiliyorlar. Sadece diş çekimi değil tel takımı, dolgu, kanal tedavisi gibi operasyonları da gerçekleştiren diş hekimleri veya dentistler aylık en yüksek ortalama 10 bin ila 20 bin gibi bir gelir elde edebilirler. Ancak bu rakamların en yüksek kazanılabilecek rakamlar olduğu unutulmamalıdır. En basit muayene ücreti 30 lira olarak düşünülürse sadece muayeneden kazanılabilecek para 900 liraya karşılık gelmektedir. Bu rakam günde bir kişinin muayeneye gelebileceği düşünülerek hesaplanmıştır. Bunun dışında devlet kurumlarında çalışan diş hekimlerinin maaşı da ortalama döner sermaye katkısı olmadan 5 bin ila 6 bin arasındadır. Ancak diş hekimlerinin döner sermaye payları da düşünülürse net kazanç aylık 7 bin ila 9 bin TL arasındadır. Eğer çalışan bir öğrenciyse staj denen bir süreçten geçtikleri için ortalama maaşları 4 bin ila 5 bin TL arasındadır.

Diş Hekimi Puanları ve En iyi Hangi Üniversite

Diş hekimliği bölümüne girmek isteyen öğrencilerin diğer bölümlere göre daha fazla çalışması gerekmektedir. Çünkü diş hekimliği fakülteleri genellikle 400 puanın üzerindeki ve yüksek sıralardaki öğrencileri almaktadır. Bu bölüme girmek isteyen öğrenciler MF-3 puan türünden 400 puan ve üzeri yaparlarsa bu bölüme girmeye hak kazanabilirler. Ancak daha yüksek almaları daha iyi yerlere gitmelerini sağlamaktadır. Diş hekimliği bölümü için Türkiye içerisinde Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eğitimi en iyi olan üniversite olarak bilinmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.