Doa Ürün Nedir? Doa Ürün Alınır mı? Doa Ürün Nasıl Anlaşılır…?

İnternet Sitelerinde Çok Sık Gördüğümüz Doa Ürünler Hakkında Özel Bir Yazı… Doa Ürün Nedir? Doa Ürün Alınır mı? Doa Ürünler Nasıl anlaşılır… Hepsi Haberimizde…

Doa Ürün Nedir?
Doa ürün şu sıralar çok fazla internet üzerinde konuşulan bir terim. Doa Ürün kısaca açıklamak gerekirse ; Bir cep telefonu aldınız cep telefonunu aldığınız tarihten itibaren 30 gün içinde arıza çıkarttı. Servise gönderdiniz. Arızalı ürünü geri alıp size yeni telefon verdiler. İşte o arıza telefonun Tamir edilip sıfırlanması olayına Doa Ürün adı verilir. Doa Ürünleri söyle düşünebilirsiniz. Ürünün mesela pilinde sorun vardır. Fabrikasından orjinal olarak değiştirilir. Ve sıfır hale gelir. Bir çok cihaz için bu prosedür vardır. Piyasada Laptop ve cep telefonları olmak üzere neredeyse tüm elektronik aletlerin Doa Ürün satışları bulunmaktadır. Yada genellikle Amerika’da geçerli olan bir cihaz alınıp 15 gün içinde ben bunu beğenmedim deyip geri iade edebilir. Bu cihaz fabrikaya gider ve kasası sıfırlanıp temizlenip geri gönderilebilir. Buda doa ürün kategorisine girer.

Doa Ürün Nasıl Anlaşılır?
Aldığınız cihazın doa ürün olup olmadığını anlamak çok zordur. Bazen kasa değişimi yapılmayan ürünlerde ufak kılcal çizikler görebilirsiniz. Normal şartlarda sıfır aldığınız cihazda bu çizikler olmayacaktır. Siz cihazı alırken size Doa Ürün olduğunu belirtmediler ise ürünü kesinlikle teslim etmelisiniz. Çünkü Doa Ürünlerin fiyatları normal cihazlara göre neredeyse %15 daha düşüktür.

Doa Ürün Alınır mı?
Öncelikle Doa Ürün alınır mı sorusunu bir çok yönden incelemek gerekir. Doa ürünleri söyle düşünün fabrikadan çıkıyor bir çok kalite kontrol uzmanından geçiyor. Siz satın alıyorsunuz ve 30 gün içinde bozuluyor. Sonra tekrar fabrikaya gidip sıfırlanıyor. Tabi ki aslında %15 %20 lik bir fiyatta uygunluğu olduğu için alınabilir. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki tekrar aynı arızayı çıkarıp sizi ortalama 15-30 gün arasında telefonsuz bırakabilir. Fakat çevremde doa ürün kullananlardan edindiğim bilgiye göre şu ana kadar sıkıntı yaşayan yok. Doa ürünler en çok cep telefonu laptop ve tabletlerde piyasa da bulunmaktadır.

İnternetten ürün alırken kesinlikle alacağınız ürünlerin Doa Ürün olup olmadığını sorun. Çok uygun telefon buldum hemen alayım derken size Doa Ürün gönderilebilir.

Doa Ürün Arıza Durumunda İadesi:
Doa Ürün aldığınızda 30 gün içinde arızalandı ise kesinlikle yenisi ile değişim talep ediniz. Ayrıca 30 günden sonra cihaz sorun çıkardıysa teknik servise gönderirken kesinlikle doa ürün olduğunu belirtin.

Doa Ürün Garanti Süresi:
Doa Ürünler diğer 0 ürünler gibi fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir. Diğer 0 ürünlerden hiçbir farkı yoktur.

 

Yorumlar
  1. HARUN KISACIK dedi ki:

    Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler