Dudak Dolgusu Fiyatları 2024 (Geçici Dudak Dolgusu Modelleri ve Markaları)

Dudak Dolgusu Fiyatları 2024 , Dudak Dolgusu Öncesi Sonrası Resimleri, Dudak Dolgusu Yaptıranların Yorumları, En Çok Tercih Edilen Dudak Dolgusu Modelleri, Dudak Dolgusu Maddesi Markaları, Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır? Dudak Dolgusu Yapılırken Acı Hissedilir Mi?

2019 yılının başlarında başlayan ve tüm dünyayı saran dudak dolgusu ile dudakları kalınlaştırma ülkemizde de son derece popüler oldu. Özellikle ilgi çekmek isteyen bayanların ilk tercihi haline geldi. Türkiye’de neredeyse tüm estetik merkezlerinde artık dudak dolgusu yapılmakta. Dudak dolgusu tabi ki geçici ve kaliteli olması çok önemli ayrıca hangi estetik uzmanın yaptığı da önem arz ediyor. Günümüzde bir çok dudak dolgusu işlemi maalesef kısa sürede sönüyor yada kötü görüntüler oluşmasına sebep oluyor. dudak dolgusu yaptırırken kesinlikle kaliteli malzemelerin kullanıldığı ve tecrübeli estetik uzmanlarına yada doktorlarına yaptırmaya özen gösteriniz.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudaklar kadınlarda yüzün en önemli parçalarından biridir. Dolgun ve diri duran dudakların kadınları daha genç ve güzel gösterir. Doğuştan yada yaşlanmanın etkisiyle dudaklar hacmini , dolgunluğunu ve sınırlarında deforme ve çökmeler olabilir . Dudak dolgusu ince dudaklara , deforme olmuş dudakların hacim kazanması ve dudak sınırlarının daha belirgin olması için için yapılan özel bir uygulamadır.

Dudak dolgusu ile Hangi Dudak Sorunları Tedavi Ediliyor?

Dudaklardaki hacim kaybı nedeniyle incelme düzleşme ve deforme görünüm
Dudak kenarlarının belirginliğini kaybetmesi ve ten ile birlikte eşit görünmesi
Dudakların sarkması ve yüzdeki gülüş ifadesinin değişmesi gibi sorunları kolaylıkla dudak dolgusu ile çözülebilmekte.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu estetik operasyonları arasında en kolay operasyonların arasındadır. İşleme başlamadan önce dudaklar steril bir şekilde temizlenir. Daha sonrasında hafif dudakların uyuşması ve acı hissetmemeniz için krem sürülür ve anestezi madde enjeksiyonu ile lokal anestezi yapılır ve dudak operasyona hazır hale gelir. Daha sonrasında 10 dakika beklenir ve dudakta his kaybı kontrol edilir. Bu işlemden sonra dudaklara sivri uçlu iğneler ile dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. İşlem ortalama 15 dakika kadar sürmektedir ve herhangi bir acı hissedilmez.

Dudak Dolgusunda Hangi Maddeler Kullanılır?

Dudak dolgusu için günümüzde en çok kullanılan madde hyalüronik asit maddesidir. Bu madde dudak yapısı ile en uyumlu dolgu maddesidir. Yapılan dudak dolgusu operasyonlarının %95 ‘inde bu madde kullanılmaktadır. Ayrıca dudak dolgusunda kullanılan bir çok kimyasal madde bulunmaktadır. Fakat bu maddelerin yan etkileri fazla olabilmektedir. Bu nedenle dudak dolgusu yaptırırken kullanılan maddenin markasına ve ismine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Fakat günümüzde ünlü estetik doktorlarının neredeyse hepsi hyalüronik asit ile dudak dolgusu yapmaktadır.

Dudak Dolgusu Yapıldıktan Sonra Günlük Hayata Dönem Süresi

Dudak dolgusu işlemi en başta da söylediğimiz gibi çok basit bir işlemdir. Operasyondan sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Sadece operasyondan sonra 2-3 saat dudaklarda his kaybı yaşanabilmektedir. Uyuşukluk geçtikten sonra normal yaşamınıza dönebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak dolgusu operasyonlarında kullanılan hyalüronik asit maddesi 10 ay ile 14 ay arasında kalıcıdır. Bu süre kişinin yaşam tarzı mimiklerini çok kullanması ve çevre koşullarına göre değişmektedir. En kötü ihtimalle 9 ay civarında gitmektedir. Düzenli sürelerde dudak dolgusu yaptıran kişilerde bu sürenin daha uzun gittiği gözlenmiştir.

Dudak Dolgusu Ağrılı Bir İşlem midir?

Dudak dolgusu işlemini yapılırken tamamen bölge uyuşturulduğu için herhangi bir ağrı operasyon sırasında yaşanmamaktadır. Fakat yinede iğne ile yapılan bir işlem olduğu ve iğnenin dudak bölgenize gireceği düşünüldüğünde hafif bir ağrı hissetme ihtimali bulunmaktadır.

 

Dudak Dolgusundan Sonra Örnek Dudağı Gibi Görünüm Olur mu?

Dudak dolgusu basit bir operasyon olsa da kesinlikle el becerisi yüksek , estetik konusunda tecrübeli anatomi kurallarını bilen bir estetik cerrah yada dermatalog tarafından yapılması gerekiyor. Bazı uyulması gereken kurallar vardır. Bunların başından dudaklara önden baktığınızda üst dudak kalığını alt dudağın yarısı kadar olmalıdır. Dudaklara profilden bakıldığından üst dudak alt dudaktan 3mm kadar önde olması gerekir. Ayrıca yüz yapısına göre dudakların el becerisi ve estetik cerrahın bakışı ile uyumlu yapılmalıdır.

Dudak Dolgusundan Sonra Morluk Şişlik Oluşur mu?

Dudak dolgusundan sonra işlem yapıldığı için hafif şişlik dudaklarda oluşabilmektedir. Tabi ki bu tamamen dudak yapısı ile alakalıdır. Bazı kişilerde hiç şişliğe raslanmaz. Morluk ise %99 oranında oluşmaz. Şişlikler en fazla 3 gün içinde kaybolur.

Dudak Dolgusunu Nerede Yaptırmalı?

Konunun içinde sık sık belirttik ama yinede belirtelim dudak dolgu operasyonu çok basit bir operasyondur. Fakat estetik açıdan iyi görünmesi için tecrübeli bir plastik cerrah yada iyi bir estetik uzmanı tarafından yapılmalıdır. Yoksa kötü sonuçlar doğurabilir.Dudaklarınız yapay yada ördek dudak kıvamını alabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

Dolgu maddesinin herhangi bir yan etkisi olmasa da hamilelerde ve emziren annelerde yapılması uygun değildir.
Hemofili yani kan pıhtılaşması sorunu olanlarda dudakta herhangi bir kanamaya karşı yapılması uygun değildir.
Dolgu maddelerine duyarlılığı olan kişilere uygulanması uygun değildir.
Dudak çevresinde sivilce yada fazla zedelenme var ise yapılması uygun değildir.

Dudak Dolgusu Operasyonundan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Dudak dolgusu işlemi 15 dakikada biter. Daha sonrasında doktorunuz size neler yapacağınızı anlatır. Fakat yinede size yapılacaklardan bahsedelim. Öncelikle şişlik yada morluk sorunu yaşamamak için havluya sarılmış buz paketini 30 dakika arayla dudağınıza soğuk kompres yapınız. Operasyondan sonra ilk 3 saat içinde fazla dudakların büzülmemesi gerekmektedir. 24 saat boyunca ruj sürülmemelidir.Yumuşak ve sıvı yiyecekler yemeye dikkat edilmelidir. Hamam sauna yada sıcak banyo 3 gün boyunca yapılmamalıdır. Enfeksiyon riskinden dolayı 3 gün havuz yada denize girilmemelidir. Alkol ve sigara 3 gün boyunca kullanılmamalıdır. Enfeksiyon ihtimaline karşı 3 gün boyunca antibiyotik alınmalıdır. İlk 1 hafta dudak nemlendiricisi kesinlikle kullanılmalıdır. İlk 1 hafta dudak çevresinde topaklanma hissederseniz elinizle mesaj yapar şekilde dağıtınız. Topaklanma geçmiyorsa hemen doktorunuza başvurunuz.

Dudak Dolgusu Fiyatları 2024

Dudak dolgusu fiyatları estetik merkezi göre çok değişiklik göstermektedir. Özel Estetik kliniklerinde fiyatlar 7.000 TL ile 11.000 TL arasında değişmektedir. Bazı estetik cerrahları ise 8.000 TL civarına bu işlemi yapmaktadır. kulağımıza gelen ve kesinlikle tavsiye etmediğimiz bir konu bulunmakta buda güzellik merkezleri ve kuaförlerde bu işlemlerin 2.500 TL civarına yapıldığıdır. Fakat kesinlikle bu gibi yerlerde dudak dolgusu işlemini tavsiye etmiyoruz. Tamamen steril ve güvenli eller tarafından yapılması gereken bir operasyondur.

Dudak Dolgusu İle Yapılabilecek Dudak Modelleri

Dudak dolgusu için en çok tercih edilen 5 dudak modeli bulunmakta. Bunlar zaten dünyadaki belli başlı ünlülerin dudak yapılarından esinlenilmekte. Tabi ki en çok tercih edilen model angelina Jolie dudağı olarak bilinen Rubina modeli dudak şeklidir.

  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.