Elidel Krem Fiyatı 2024 , Ne İşe Yarar? Elidel Krem Kullananlar ve Yorumları

Egzama Kaşıntı Gibi Cilt Tahrişlerinde Kullanılan Elidel Krem Fiyatı 2024, Elidel Krem İşe Yarıyor mu, Elidel Krem Kullananlar ve Yorumları , Elidel Krem Ne İşe Yarar, Elidel Krem Faydaları, Elidel Krem Nasıl Kullanılır? Elidel Egzama Kaşıntı Gibi Cilt Tahrişler inde Kullanılan Krem

Elidel Krem Nedir?

Elidel krem nedir? Elidel krem, egzama türleri, kaşıntı, alerjik reaksiyonlar, şişlik ve kızarıklık gibi durumlarda kullanılan tıbbi bir kremdir. Bu krem ciltte oluşan pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Elidel krem topikal kalsinörin inhibitörleri sınıfına aittir. Kişinin bağışıklık sistemi bazen egzamaya neden olur. Elidel krem kullanımı ile bu bağışıklık sisteminin egzamayı daha kötü hale getirecek maddeleri üretmesi engellenmektedir. Bu krem, diğer ilaçlar ile iyileşmeyen orta ya da şiddetli egzamaya sahip olan kişilere reçete edilmektedir. Ayrıca sedef hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Google üzerinde Egzama Kaşıntı Gibi Cilt Tahrişlerinde Kullanılan Elidel Krem Fiyatı Nedir, Elidel Krem Ne Kadar, Elidel Krem Ne İşe Yarar, Elidel Krem İşe Yarıyor mu, Elidel Krem Ne İçin Kullanılır, Elidel Krem Kullananlar ve Yorumları, Elidel Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Tüm detayları makalemizde bulabilirsiniz.

elidel-egzama-kremi-kullanici-yorumlari

Elidel Krem Ne İçin Kullanılır?

Elidel krem ne için kullanılır? Krem, çocuklarda (2 yaş ve üzeri), ergenlerde ve yetişkinlerde hafif veya orta derecede egzamanın ( örneğin kızarıklık ve kaşıntı) belirti ve semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. İlk belirti ve semptomları tedavi etmek için erken kullanıldığında ciddi hastalıkları önleyebilir.

Elidel krem sadece diğer reçeteli ilaçlar veya nemlendirici bakım ürünleri kişi için işe yaramadıysa veya doktoru başka reçeteli ilaçlar kullanmamasını tavsiye ederse kullanılmalıdır. Kişi Elidel krem kullanmaya başladıktan 6 hafta sonra iyi ya da kötü yan etki almadığında doktoru ile konuşmalıdır.

Elidel Krem İçeriği Nedir?

Elidel krem içeriği nedir? Elidel krem aktif maddesi pimekrolimustur. 1 gr Elidel krem ​​10 mg pimekrolimus içerir. Diğer bileşenler şunlardır: orta zincirli trigliseritler, oleil alkol, Propilen glikol (E 1520), stearil alkol, Heksadekan -1-ol, gliserol (mono / di) yağ asidi esterleri, sodyum setil stearil sülfat, Benzil alkol, sitrik asit, sodyum hidroksit, arıtılmış su.

Elidel krem içeriğinin etken maddesi olan pimerkrolimus, egzama tedavisinde kullanılmaktadır. Kremin işe yaraması için gerekli olan en önemli bileşendir. Diğer bileşenler ise ürüne krem formu vermeye ve etken maddenin yan etkilerini azaltmaya yarar.

elidel-kullananlarin-yorumlari

Elidel Krem Yan Etkileri

Tüm ilaçlarda olduğu gibi, Elidel Krem herkeste görülmese de yan etkilere neden olabilir.

Elidel krem ile en sık görülen yan etkiler uygulama bölgesi reaksiyonlarıdır (hafif ağrı gibi). Bu tür reaksiyonlar genellikle hafif/orta şiddettedir, tedavinin başlangıcında ortaya çıkar ve kısa bir süre devam eder. Bazı Elidel krem yan etkileri ciddi olabilir.

Seyrek yan etkiler ( 1000 kişide 1’den azını etkiler ): Anjiyoödem – belirtiler kaşıntı, kurdeşen (ürtiker), ellerde, ayaklarda ve boğazda kızarıklık, boğazda ve dilde şişme, gözlerde ve dudaklarda şişme, nefes alma ve yutma güçlüğüdür.

Çok seyrek yan etkiler ( 10.000 kişide 1’den azını etkiler ): Anafilaktik reaksiyon – ellerde, ayaklarda, ayak bileklerinde, yüzde, dudaklarda, ağızda veya boğazda kızarıklık, kaşınma ve şişme ile birlikte deri döküntüsü (bu semptomlar anjiyoödem için de tanımlanmıştır ve yutma veya nefes almada zorluğa neden olabilir), birinin kaybının yaklaştığını hissedebilirsiniz. Elidel kremini kullandıktan hemen sonra bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, kremi kullanmayı bırakın ve hemen doktorunuza bildirin.

Diğer yan etkiler şunları içerebilir:

Çok yaygın yan etkiler (10 kişiden 1’inden fazlasını etkiler): Uygulama yerinde sıcaklık ve/veya yanma hissi

Yaygın yan etkiler (100 kişiden 1’inden fazlasını etkiler)

  • Kremin uygulandığı ciltte tahriş, kaşıntı ve kızarıklık
  • Deri enfeksiyonları (saç folikülü iltihabı gibi)

Yaygın olmayan yan etkiler (100 kişiden 1’inden azını etkiler)

  • İmpetigo (bakteriyel bir cilt enfeksiyonu), uçuk (herpes simpleks), zona (herpes zoster), yayılmış uçuk (egzama herpeticatum), dellar siğiller (viral bir cilt enfeksiyonu), siğiller ve çıbanlar (kaynar) gibi cilt enfeksiyonları
  • Döküntü, ağrı, karıncalanma hissi, ciltte hafif pullanma, dehidratasyon, şişme ve egzama semptomlarının kötüleşmesi gibi uygulama bölgesi reaksiyonları

Seyrek yan etkiler ( 1000 kişide 1’den azını etkiler )

  • Alkol aldıktan kısa bir süre sonra ciltte geçici kızarıklık, kızarıklık, yanma, kaşıntı veya şişme
  • Cildin rengindeki değişiklikler (çevresindeki deriden daha koyu veya daha açık)
  • Elidel kullanan hastalarda lenf düğümleri veya cilt tümörleri gibi tümör vakaları bildirilmiştir.
  • Elidel kullanan hastalarda genişlemiş lenf bezleri vakaları bildirilmiştir. Elidel tedavisiyle bağlantı kurulamadı.

Belirtilen ya da belirtilmeyen Elidel krem tan etkileri gösteren kişiler durumu doktorlarına bildirmelidir. Elidel krem oldukça güçlü bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle yan etkiler tedavi edilmezse ya da yan etki görüldüğü halde ürün kullanılmaya devam ederse ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

elidel-krem-fiyati-2021

Elidel Krem Faydaları

Elidel krem faydaları egzamaya sahip kişiler için geçerlidir. Diğer egzama ilaçlarına yanıt vermeyen ya da o ilaçlara alerjisi olan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Egzama rahatsızlığı, tahriş olmuş, kırmızı ve kaşıntılı bir cilde neden olmaktadır. Egzamanın alerjik bir rahatsızlık olduğu bilinmektedir.

Elidel krem egzamaya neden olan bağışıklık sistemini baskılayıcı olarak çalışmaktadır. İçeriğinde bulunan bileşenler bağışıklık sisteminin alerjik tepki göstermemesini sağlar. Bu da egzamaya sahip kişilerin rahatsızlığının geçmesini saplamaktadır.

Elidel Krem Kullanıcı Yorumları

Elidel krem kullanıcı yorumları genel olarak olumludur. Egzama zor geçen ve rahatsızlık veren bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olan kişiler geçmesi için pek çok yol denemektedir. Elidel krem kullanan çoğu kişide rahatsızlığın geçtiği belirtilmiştir.

Elidel krem muadili olmayan bşr üründür. Bu nedenle kullanan pek çok kişi bulunmaktadır. Doğru kullanıldığında işe yaradığı belirtilmiştir. Her ürün gibi Elidel krem de doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ayrıca herhangi bir yan etki görünümünde doktora başvurmak gerekmektedir.

en-iyi-egzama-kremi

Elidel Krem Nereye, Nerelere Sürülür?

Elidel krem nereye, nerelere sürülür? Elidel krem her zaman tam olarak doktorun söylediği şekilde kullanılmalıdır. Elidel krem baş, yüz ve boyun dahil tüm cilt bölgelerinde ve ayrıca cilt kıvrımlarında kullanabilir.

Kremi aşağıdaki gibi uygulanmalıdır:

  • Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.
  • Tüpü açın (ilk kez kullanmadan önce kapağı delmelisiniz; bunu yapmak için tüpün kapağındaki sivri ucu kullanın).
  • Tüpten parmağınıza biraz krem sıkın.
  • Elidel kremi etkilenen cilt bölgelerine tamamen kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde uygulayın.
  • Kremi sadece egzamadan etkilenen bölgelere uygulayın.
  • Onları nazikçe ve tamamen ovalayın.
  • Tüpü kapakla kapatın.

Krem günde iki kez uygulanmalıdır. Nemlendirici bakım ürünleri Elidel krem ile birlikte kullanılabilir. Nemlendirici bakım ürünleri kullananlar Elidel krem kullandıktan hemen sonra uygulanmalıdır. Elidel krem uyguladıktan hemen sonra banyo yapılmamalı, duş alınmamalı veya yüzülmemelidir. Bu durum kremin silinmesine neden olabilir.

Elidel ne kadar süreyle kullanılmalıdır? Uzun süreli tedavi sürekli değil aralıklı olarak yapılmalıdır. Elidel krem egzama semptomları ortadan kalkına bırakılmalıdır. Krem doktorun önerdiği süre boyunca kullanılmalıdır. 6 haftalık tedaviden sonra iyileşme olmazsa veya egzama kötüleşirse lütfen tedavi bırakılmalı ve doktor ile iletişime geçilmelidir.

Egzamanın uzun süreli tedavisi için, ilk belirti ve semptomları (kızarıklık ve kaşıntı) fark edildiği anda Elidel krem kullanmaya başlanmalıdır. Bu, yeni alevlenmelerin patlamasını önleyebilir. Belirti ve semptomlar geri dönerse, tedaviye yeniden başlanmalıdır.

Kullanılması gerekenden daha fazla Elidel kullanılırsa krem silinmelidir. Fazla kullanım bir soruna neden olmamaktadır.  Elidel kremi kullanmayı unutan kişi, mümkün olan en kısa sürede uygulamalı ve ardından her zamanki gibi kullanmaya devam etmelidir. Ancak bir sonraki uygulamanın zamanı yaklaştığında, kaçırılan dozu atlanmalı ve ardından krem her zamanki gibi kullanmaya devam edilmelidir. Kaçırılan dozu telafi etmek için fazladan krem ​​sürülmemelidir.

Elidel krem ağız ve göz ile temasından kaçınılmalıdır. Yutulması durumunda acilen tıbbi müdahale gerekmektedir. Ayrıca göz ile temasında anında bol su ile yıkanmalıdır. Bir sorun tespit edildiğinde doktora danışmaktan çekinilmemelidir.

Elidel Krem Etkisi Nedir?

Elidel krem etkisi nedir? Elidel krem cildin egzama gibi sorunlarını tedavi etmektedir. Kişinin bağışıklık sistemi bazen alerjik reaksiyonlara neden olacak maddeler üretir. Bu maddeler ise egzamaya neden olmaktadır. Elidel krem bağışıklık sisteminin bu maddeleri üretmesini engelleyerek çalışmaktadır.

Egzamaya sahip olan ancak piyasadaki diğer ürünlere tepki vermeyen kişiler Elidel krem kullanabilir. Güçlü bileşenlere sahip ürün, çoğu kişide egzamaya son verecektir. Ancak uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Doktor kontrolünde kullanılması gereken bir üründür.

elidel-krem-ne-ise-yarar

Elidel Krem 2024 Fiyatı

Elidel krem 2024 fiyatı Temmuz ayında 181,73 Türk Lirası olarak görüntülenmiştir. Bu ürün reçeteli olarak satılmaktadır. Çok güçlü bir içeriğe sahip olması nedeniyle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Elidel krem sadece egzama için kullanılmaktadır. Muadili bulunmayan bu ürün egzamaya sahip kişilerin oldukça kullandığı bir kremdir. Elidel krem çok güçlü bileşenlere sahiptir. Bu nedenle uzun süreli kullanımı önerilmemektedir. Doktor kontrolünde aralıklı olarak kullanılmalıdır.

Elidel krem eczanelerde ve bazı internet sitelerinde satılmaktadır. Reçete ile alınan bu ürünün orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Güçlü bileşenler sahip ürün yanlış kullanımda kişide sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.