En Doyurucu En İyi Yenidoğan Bebek Maması Markası 2024

Anne sütüne en yakın bebek maması, En az gaz yapan bebek maması, En Doyurucu Bebek Maması, En İyi Kilo Aldıran Bebek Maması, Yeni Doğan Bebek için En İyi bebek Maması Markası ,Bebek Maması Fiyatları 2024,Bebek Mamaları Karşılaştırma, En Kaliteli Formül Bebek Maması, En Çok Tercih Edilen Bebek Maması

En Doyurucu En İyi Bebek Maması Markası

Bebeklerin kilo alması ve gelişimi için en önemli destek tabi ki anne sütü . Fakat anne sütünün az gelmesi gelmemesi yada bebeğin emememesi nedeniyle bebeğinize mama takviyesi yapmanız gerekebilir. Piyasada onlarca bebek maması markası var. Tabi ki anne babalar öncelikle en iyi bebek maması markasını aramakta. Tabi ki iyi olduğu kadar bebek mamalarının doyurucu özelliğin inde yüksek olması gerekiyor. En doyurucu bebek maması konusunda da son derece arama yapılmakta.Aslında anne sütüne en yakın bebek maması markası diye bir çok reklam görebilirsiniz fakat maalesef böyle bir mama maalesef yok. Fakat  en yakın kelimesi değerlendirilebilir.

eiyi-bebek-mamasi

Bebeklerin hem doyması hem kaliteli beslenmesi hemde gaz sorunu yaşamaması için kesinlikle kullanacağınız mamanın kaliteli olması gerekiyor. Gaz yapmayan bebek mamalarını da kesinlikle tercih etmeniz gerekiyor. Özellikle bebekler ilk 5 gününde kilo verdikten sonra kilo almaya başlarlar. Kilo almaya başladığında yeterli kilo alamıyorlarsa kesinlikle anne sütü yetersiz geliyor olabilir. Bu nedenle iyi bir bebek mamasına ihtiyacınız bulunmakta. Tabi ki maddi durumlarda bebek maması konusunda öne çıkmakta.

Misal bazı bebek mamalarının 1 kiloluk kutuları ortalama 170 TL ile 250 TL arasında değişmekte. 1 Kiloluk mama günde 3 saatte 30 ML bebeğinize verdiğinizi düşünürsek ortalama olarak 25 gün yete bilmekte. Fakat tabi ki 60 ML kullanıldığında bu süre ortalama 10 güne kadar düşmekte. Ayrıca bazen bebekler yemediği durumlarda boşa giden mamaları da hesaplarsanız ayda neredeyse 500 TL ile 800 TL arasında bir mama parası vermeniz gerekiyor. Tabi ki günümüzde bu kadar para ayırmak kolay değil.

Öncelikle bizim araştırmamızda kesinlikle herhangi bir mama markası ile reklam çalışmamız yapılmamıştır. Hem kendi bebeğimizde gördüğümüz hemde çevremizde bize tavsiye edilen doktorların tavsiyelerinden derlediğimiz bir makaledir. Fakat bu tamamen bebeğinizin rahat etmesi tabi ki sizinde rahat etmeniz için hazırlanmıştır.

bebeklerin-en-sevdigi-hazir-mama-markasi

Piyasada neredeyse 17 civarında bebek maması markası bulunmakta. Hepsi tabi ki uzun yıllar yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış çok kaliteli mamalardır. Tabi ki hem reklam başarısı hemde kalite olarak birlikte öne çıkan markalarda var. Fakat tabi ki bir ürünün ne kadar reklamını yaparsanız yapın ürün kaliteli değilse hiç bir şeye yaramayacaktır. Aslında ülkemizde gerçek tende çok kaliteli bebek maması markaları satılmakta. Maddi durumunuza göre istediğinizi alabilirsiniz. Sıkıntı yaşamazsınız fakat en iyi formül yenidoğan bebek maması tabi ki tamamen sizin kendi tercihiniz olacaktır. İçerikleri değerlendirin ve öyle karar verin.

en-iyi-formul-bebek-sutu-markasi

Türkiye’de satılan mama markaları Aptamil, SMA, Bebelac ,Hipp, Evolvia, Golden Goat, Arı Mama, Hero Baby,Holle, Humana Arı, Bebivita ,Similac, Celia Nutrition ,Enfamil, Milupa, Nutricia

Aşağıdaki öne çıkan markalar kesinlikle bebeğiniz için en iyi be en doyurucu en az gaz yapan bebek maması markalarıdır. Kesinlikle en başta da söylediğimiz gibi herhangi bir reklam çalışması değildir. Sadece sizlere daha iyi yardımcı olabilmek için hazırlanmış özel bir makale çalışmasıdır. 

Bizim için bebek mamalarını incelerek en çok dikkat ettiğimiz konular ise ;

1 ) Doyurucu ve bebeğe Kilo Aldırıcı Olması

2 ) İçerisindeki Vitamin Mineral ve Besinler

3 ) Probiyotik olup olmaması

4 ) Bebeklerde Kaka yapmasını kolaylaştırması

5 ) Bebeklerde Gaz sancılarını azaltması ve Rahat uyku sağlaması

6 ) Bebek mamasının fiyatı

Yukarıdaki 6 başlığa göre değerlendirmelerimizi hazırladık.  en-iyi-biberon-mamasi-yenidogan-bebek-icin-en-doyurucu

En Doyurucu En İyi Bebek Maması Markaları ve İncelemesi

Aşağıdaki markalar sadece bizim değil forumlarda annelerinde paylaştığı tavsiye ettiği en iyi markalardandır. Fakat biz son dönemde en çok memnun kaldığımız mama markası Bebelac Gold Oldu. Hem bebekte gaz yapmaması hemde doyurucu bir mama olması nedeniyle Bebelac Gold bizim için ilk sırada yer almakta. Tabi ki SMA ve Hipp markaları da kesinlikle son derece başarılı ve bebeğiniz için en kaliteli en iyi mama markalarıdır.

en-cok-kilo-aldiran-formul-bebek-mamasi

Bebelac Gold 1 – 0-6 Ay Bebek Sütü İnceleme ve Yorumları

Bebekler için içerik ve doyuruculuk bakımından en iyi bebek maması diyebiliriz. Özellikle içinde probiyotik olması bebeklerin rahat bir şekilde kak yapmasını sağlıyor. Günümüzde özellikle yenidoğan bebeklerde doyuruculuk gaz yapmaması ve kaka yapmasını kolaylaştırması açısından son derece başarılı bir ürün. Bebelac Gold 1 – 0-6 Ay Bebek Sütü bu nedenle ilk sıramızda yer almakta.  Ayrıca fiyat olarak ta diğer markalardan biraz daha uyguna bulabilirsiniz. Ortalama 350 Gramlık paketi 90 TL ile 100 TL arasında satılmakta. 800 gramlık kutulu paketi ise ortalama 175 TL ile 199 TL arasında satılmakta.

bebelac-gold-bebek-mamasi

350 Gramlık ambalaj ortalama olarak 30 ML hesabında 70 kez mama yapmanızı sağlamakta. Buda ortalama 7-8 güne denk gelmekte. Bebelac Gold 1 – 0-6 Ay Bebek Sütü bebeklerde sindirimi son derece kolay. Özellikle gaz konusunda son derece başarılı. Bebelac Gold 1 – 0-6 Ay Bebek Sütü gaz yapar mı diye bir çok arama var ama kesinlikle bebek mamaları arasında en az gaz yapan bebek maması diyebiliriz. Bebelac Gold 1 – 0-6 Ay Bebek Sütü internet üzerinde toplu alım yaparsanız çok uyguna gelmektedir. Fakat en çok dikkat etmeniz gereken konu kesinlikle ürünlerin tarihidir. Ayrıca size tavsiye getir trendyol hepsiburada.com gibi uygulamalardaki indirimleri kullanarak fiyatı biraz daha uygun hale getirebilirsiniz.

SMA Optipro Probiyotik 1 –  0-6 Ay Bebek Sütü İnceleme ve Yorumları

İrlanda üretimi bir mama markasıdır. Özellikle Dünyadaki ilk bebek maması olarak bilinmekte. Nestle markasına bağlı bir üründür. SMA 1915 ‘ten beri anne sütüne en yakın mamayı üretmeye çalışmakta. Bir çok Arge çalışması yapmakta ve bebekler için en iyisini sunmaya çalışmaktadır. Bebek sütünün içeriği Karbonhidrat kaynağı tamamen Laktozdur. İçerisinde Nükleotid içermektedir. İçerisinde Probiyotik ve Prebiyotik içermemekte bunun sebebi ise yararı kesin olarak kanıtlanmamış bir maddenin ürüne dahil edilmesini istemedikleri. Fakat maalesef Probiyotik olmaması nedeniyle gaz ve kaka yapmada sorunlar oluşturabiliyor. Tabi ki bu nadir bebeklerde olmakta. İçerisinde nişasta bulundurmuyor.

sma-bebek-mamasi-icerigi-karsilastirma

Sadece Anne sütünde bulunan Alfa-laktalbumin  ilk defa SMA bebek mamasında kullanılmış. SMA içeriği bebeğinizin tüm protein ihtiyacını karşılamakta.  OPTIPRO PROBİYOTİK 1 800g 0-6 Ay Bebek Sütü ortalama 140 TL ile 160 TL arasında fiyatlara satılmaktadır. Ayrıca bir çok online alışveriş sitesinde toplu alırsanız çok uygun fiyatlara getirebilirsiniz.

Hipp 1 Organik Combiotic Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

2008 yılında Türkiye Hipp markası ile tanışmıştır. Dünya üzerinde 80 civarında ülkede satılmaktadır. Anne sütü az gelen yada anne sütü almayan bebeklerde probiyotik ve prebiyotik içeren bir formülü var. Herhangi bir ek şeker kesinlikle eklenmemiştir. Anne sütüne yakın en iyi mamalar arasında yer almaktadır. İçeriğinde bitkisel yağlar bulunmaktadır. Sadece Nişasta bulundurması biraz olumsuz olarak değerlendirebiliriz. Şimdi içerisindeki bir çok protein vitamin ve bakteriden bahsetmek istemiyorum.

hipp-organic-combiotic-bebek-mamasi-icerigi

Çünkü bir çoğumuz bunların ne işe yaradığını bile bilmiyoruz . Fakat size çok net söylemem gerekiyor ki bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılamakta. Hipp mamalarının tek olumsuz yanı diyeceğimiz nişasta bulundurması. Almanya menşeyi olan bir ürün ve Almanya’da nişastasız ürünleri de bulunmakta. Fakat Türkiye’de satılan tüm ürünler Nişastalı.

Hipp 1 Organic Combiotic Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumları genellikle memnunlar ve gaz problemi fazla olmadığını belirtiyorlar. Doyma konusunda çok fazla yorum bulunmamakta.

Aptamil 1 Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

Aptamil bebek sütünün içinde bir çok yararlı vitamin ve probiyotik lif bulunmakta. Bu sayede bebeğiniz kabızlık problemini az çekmekte. Geceleri daha rahat uyumakta. Özellikle içeriğindeki prebiyotik lif karışımları ile bebeğinizin bağışıklık sistemini destekler ve gelişmesine yardımcı olur.Anne sütü az geliyorsa yada yeterli gelmiyorsa kesinlikle tercih edebileceğiniz markaların başında aptamil gelmekte.

aptamil-bebek-sutu-icerigi-karsilastirma

Aptamil uzmanlığı neredeyse 40 senedir anne sütü üretimi ve geliştirmesi yapmakta. Tamamen bu konuya ait bir laboratuvarları mevcut. Anne sütüne en yakın bebek maması olarak öne çıkmakta. aptamil fiyatları ise 800 gramlık kutuları 180 TL ile 220 TL arasında satılmakta.

Aptamil ürünlerinin en büyük avantajı ise ilave şeker içermemesi . Yani içerisinde sadece anne sütünde doğal olarak bulunan laktoz bulunmakta.

Aptamil Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumlarına baktığımızda genellikle gaz probleminin az olduğunu bebeklerinin doyduğunu hissettiklerini söylemekte.

Golden Goat 1 Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

Keçi sütünden yapıldığı söylense de öncelikle yapılan mamalar keçi sütü tozundan yapılmakta. Bebekler için gerekli bir çok protein besin ve yağ asidi bulundurur. İnek sütüne göre çok daha fazla yağ asidi bulundurduğu bilinmekte. Sindirim için son derece uygun. Özellikle bebeklerde inek sütüne alerjisi varsa popo arasında kızarıklık varsa keçi sütlü mamaları kesinlikle tercih etmeniz gerekecek. Bunların arasında da en kalitelisi Golden Goat Markası gelmekte.

golden-goat-mama-icerigi

Fiyatları ise maalesef diğer bebek sütlerine göre bir tık pahalı. 400 Gram Golden Goat bebek maması fiyatı 160 TL ile 200 TL arasında değişmekte. Diğer markaların 800 gramını bu fiyatlara alabiliyorsunuz. Ürün yeni Zelanda’da üretilmekte.

Golden Goat Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumları incelediğimizde kullanan anneler memnun . Tabi ki çok fazla seçenekleri de yok. Fakat inek sütü alerjisi olan bebeklerde son derece sorunsuz bir mama deneyimi sunduğu belirtiliyor. Bebeklerde gaz yapmıyor. Şişe içinde topaklanma yapmıyor ve suda hızlı çözülüyor.

Similac 1 Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

Bebek mama markaları arasında en eski markalardan biri diyebiliriz. Yenidoğan bebekler için son derece uygun ve kaliteli bir mama. Piyasa da palm yapı kullanmayan ender mamalardan biridir. içeriği ise genel olarak mamalarda bulunan prebiyotik, B12, C,D,E,K vitaminleri, laktoz, nükleotit ilavesi içerir. Marka güvenilir ve Kalitelidir. Güvenle kullanabilirsiniz. Fiyat olarak diğer bebek mamalarına göre son derece uygundur. 850 Gramlık kutularda satılan ürünler 140 TL ile 169 TL arasında değişmektedir. Trendyol’da bazen kampanyalar olmakta ve ortalama 130 TL ye alabiliyorsunuz. Diğer mamalarla karşılaştırdığımızda fiyat son derece uygun.

similac-bebek-mamasi

Similac Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumları incelediğimizde kullanan anneler genel olarak memnun . Hafif gaz yaptığı belirtiliyor. Fiyat en çok memnun eden noktalardan biri. İçerisinde bebeklerin ihtiyacını karşılayacak tüm besin proteinler mevcut.

Humana Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

Humama en çok bilinen fakat çok fazla reklamı yapılmayan bebek mamaları arasında. Son dönemde biraz daha reklamlara yöneldiler ve Türkiye’de bilinen markalar arasına girmeye başladı. Eski ve köklü bir firmadır. Bir çok ürünü annelerin hizmetine sunmaktadır. Aslında en çok anne sütü arttırıcı ürünleri ile öne çıkmaktadır. Fiyat olarak ta diğer mamalara göre son derece avantajlıdır. 800 Gramlık kutuları ortalama fiyatı 80 TL ile 90 TL arasında değişmekte. Alman markasıdır ve son derece güvenilirdir.

humama-bebek-mamasi-ivcerigi

Humana Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumları incelediğimizde annelerin yorumları olumlu. En azından bu fiyata bu kadar kaliteli bir mamayı çocuklarına veriyorlar. Gaz konusunda fazla yorum yok. Doyuruculuk konusunda ise sıkıntı olmadığını belirtiyorlar.

Evolvia Bebek Sütü 350 Gr İnceleme ve Yorumları

Son dönemde yenilenen formülü ile anne sütüne en yakın mama olduklarını iddaa etmekteler. Özellikle son dönemde reklamlar ile de öne çıkmayı başardılar. Bebeklerin  prebiyotik lif, omega-3 yağ asidi, demir, vitamin, nükleotit ve taurin ihtiyaçlarını karşılar ve tok tutan nadir bebek mamalarından biridir. Kaliteli ve yılların bilindik bir markasıdır. Sindirim sistemi için içinde özel formullü bağılık sistemi düzenleyici etken maddeler bulundurur.

evolvia-bebek-mamasi

Evolvia Bebek Sütü Kullanan Annelerin yorumları incelediğimizde internet üzerinde çok fazla yoruma denk gelmedik. Fakat bir kaç yorumda bir miktar gaz yaptığı konusunda bilgiler mevcut. Doyuruculuğunun iyi olduğu belirtiliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.