En İyi En Etkili Ateş Düşürücü İlaçlar(Reçetesiz ve En Çok Tercih Edilen)

En İyi En Çok Tercih Edilen Ateş Düşürücü İlaçlar

En İyi En Etkili Ateş Düşürücü İlaçlar(Reçetesiz ve En Çok Tercih Edilen)

Çocuk ve yetişkinler için özel gramajlar ve maddeler birleştirilerek hazırlanmakta olan ateş düşürücü ilaçlar, günümüzde çeşitli markalar tarafından piyasaya sürülmektedir. Söz konusu olan ateş düşürücü ilaçların yalnızca eczane alanlarında satılması gerekmekte ve bu tür ilaçlarda, hekim ve doktor kontrolünde reçete doğrultusu ile hastalara verilmesi gerekmektedir. Kişilerin özelliklerine göre farklılık gösteren ateş düşürücü ilaçlar, genel olarak yarım saat ile 1 saat aralığında ateşi düşürmeye yardımcı olmaktadır. Günümüzde yer alan en iyi ve kaliteli ateş düşürücü ilaçlar ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • ATASPIN 80 mg Tablet: Genel olarak çocuklar için üretilmiş olan ATASPIN, orta ve hafif şiddetteki baş ağırları için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra bel ağrısı, omuz ağrısı, grip ve soğuk algınlıkları gibi hastalıklar içinde yararlı olan ilaç, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır. Vücutta yer alan ağrıların ve iltihaplanmaların azalmasına yardımcı olan ilaç, romatizmalı ağrılar içinde idealdir.

  • COLDAWAY C 30 Film Tablet: Burun boşluklarında yer alan şişkinliğin azalmasını sağlayan ilaç, ağrılara neden olan hormonların azaltmasını sağlar ve ateşlenme ya da ağrılar için kullanılmaktadır. Ağrı kesici, ateş düşürücü ve üst solunum yollarındaki tıkanıklıkların yok edilmesini sağlamakta olan ilaç, boğaz ağrısı ve de vücutta görülen şiddetli ağrılarında ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.
  • BIRAKAMIN COLD Şurup: Etken maddesi İbupforen, Psödeofedrin hidroklorür ve Klorfeniramin maleat olarak bilinmektedir. Vücuttaki ağrıların azmasını, burun boşluklarındaki solunum yollarının açılmasını ve de ateşi düşürmesini sağlayan ilaç, iltihap ve ağrılara sebep olan hormonların azalmasını sağlamakta ve gözlerde yer alan kaşıntıların giderilmesine imkân tanımaktadır. Aynı zamanda en etkili ateş düşürücü ilaçlar arasında yer alan BIRAKAMIN COLD, farenjit ve sinüzit belirtilerin yok edilmesini de sağlamaktadır.
  • KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup: Etken maddesi Butamirat sitrat, Klorfeniramin maleat ve Parasetamol olan KATARIN ilacı, şurup olarak sunulmaktadır. Öksürükleri bastırıcı özelliğini taşımakta olan ilaç, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda kas ağrıları, boğaz ağrıları ve kuru öksürüklerin giderilmesi içinde kullanılmaktadır. Öksürüğün çok sık ve şiddetli olmasının da önüne geçmektedir.
  • VERMIDON PLUS Tablet: Kafein, Parasetamol ve Propifenazon etken maddelerini içeren VERMIDON PLUS Tablet, orta ve hafif derecedeki ağrıların geçirilmesi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda ateş düşürücü ilaç çeşitlerinden olan VERMIDON, bunun yanı sıra migren, diş ağrısı, baş ağrısı, eklem ağrısı, bel ve sırt ağrılarının dindirilmesi içinde kullanışlıdır. Kullanım şekli ise genel olarak yetişkin ve gençler için uygun olarak görülmektedir.

  • GRIPIN HOT Toz Poşet: Gözlerdeki sulanma, burun akıntısı ve ağrıların kesilmesi amacı ile kullanılan GRIPIN HOT, etkili ateş düşürücü ilaçlar listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Tek kullanımlı olarak sunulmuş olan ilaç, aynı zamanda beyinde yer alan ısı düzenleme merkezine etki etmekte ve vücutta görülmekte olan ateşlenme olayını düşürücü özelliği de bulunmaktadır.
  • FORFLU Film Tablet: İltihap giderici ve ateş düşürücü etkisine sahip olan FORFLU Film tablet, aynı zamanda ağrı kesici özelliğini de taşımaktadır. Burun sinüslerinde meydana gelen şişkinliğin azalmasını da sağlamakta olan ilacın, 12 yaş üzeri kişiler için kullanılması gerekmektedir. Boğaz ağrısı, baş ağrısı, ateşlenme ve vücuttaki ağrıların kısa süreli tedavilerini sağlayan ilaç, sinüzit gibi belirtileri de yok edebilmektedir.

Ateşlenme Nedir Ve Ateş Düşürücü İlaçlar Yararlı Mı?

Daha çok küçük yaştaki çocuk ve bebeklerde görülmekte olan ateşlenme, vücut ısısının belirli bir süre için normalden daha yüksek olma durumu olarak açıklanabilmektedir. Söz konusu olan ateşlenme daha çok hastalığın tanımında yer almakta ve ateşlenmenin tedavisinde daha çok çeşitli ilaçların kullanılması görülmektedir. Uzman doktorlar tarafınca, hastaların yaşı ve özelliklerine göre tavsiye edilen ateş düşürücü ilaçlar doğru tüketildiği takdirde işe yaramakta ve yüksek ateşlenmelerin de kısa süreler içerisinde önlendiği bilinmektedir. Yetişkinlerde meydana gelen ateşlenme sorunları, genel olarak vücut ısısının 39,4 derecenin üzerinde olmadığı durumlar için endişe etmeye gerek yoktur. Ancak bu durum çocuklar için olduğu takdirde, ciddiye alınmalı ve vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Hafif bir ateşlenme görülen küçük çocuklarda enfeksiyon kapma riski yüksek olduğundan dolayı, uzman kişilerden yardım alınması gerekmektedir.

Ateş Düşürücü İlaçlar Nasıl Kullanılır?

Kimi zaman şurup, kimi zaman tablet ve kimi zaman ise toz halinde görülmekte olan ateş düşürücü ilaçlar çeşitli markalar tarafından elde edilmektedir. İnsanlarda görülen ateşlenme güneş çarpması, uyuşturucu kullanımı, virüsler, enfeksiyonlar, kanser hastalığı, diş çıkarma ve gıda zehirlenmesi gibi nedenlerden dolayı olabilmektedir. Söz konusu ilaçların nasıl kullanılacağı ve de ne sıklıkla tüketilmesi gerektiği, tarifelerinde yazmaktadır. İlaçların kutusunda tarifeler olmadığı durumlarda, o ilaçların tüketilmemesi ve alınan eczanelerden ilaçların değiştirilmesi ve de kontrol ettirilmesi gerekmektedir. Her ilaç, farklı özellik ve ölçekte üretilmiş olduğu için kullanımı da bu özelliklere göre farklılık göstermekte ve aynı zamanda bilinmeyen noktalardan ilaç temininin yapılmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.