En İyi En Etkili Depresyon İlaçları (Hapları) Tavsiye Edilen En Yaygın Kullanılanlar …

Günümüzde Antidepresan Yani Depresyon İlacı Kullanımı Neredeyse Ağrı Kesici İlaç Kullanımına Yaklaştı. Özellikle Ülkemizde Antidepresan İlaçlarının Satışı Son 10 Yılda %1000 Arttı. Sizler İçin En Etkili Depresyon İlaçlarını Listeledik. Aşağıdaki Depresyon İlaçları Türkiye’de En Çok Satılan ve En Memnun Kalınan İlaçlardandır.

Günümüzün stresli dünyasında en sık karşılaşılan sorunlardan birisi depresyondur. Öyle ki yapılan araştırmalara göre dünyadaki her 5 kişiden biri Türkiye ‘de ise her 4 kişiden bir kişi depresyon ile boğuşmaktadır. Hatta belki de bu oran daha fazladır. Çünkü bu şu anda depresyon için ilaç kullanan insanların oranı baz alınarak hesaplanmış bir veridir. Her şekilde bu oran gösteriyor ki insanların birçoğu kendisini bu hayat akışına sokamamış ve bundan dolayı da şiddetli bir mutsuzluk hissediyor. Zaman zaman her insanın karamsar ve umutsuz kaldığı anlar olabilir fakat depresyon bunun içinden çıkılamadığı durumlara denir. Hal bu kadar ciddi olunca da tıbbi yardım almak gerekebiliyor. Antidepresan adı verilen bu ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktor tavsiyesi alınmalıdır. Çünkü doğrudan beyin üzerinde tesir kuvvetine sahip olan bu ilaçlar uzman eşliğinde kullanılmadığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden her ilaç gibi bu ilaç da mutlaka doktor eşliğinde alınmalıdır. Zaten bu ilaçların çoğu reçetesiz satılmamaktadır.Reçetesiz Antidepresan ilacı da kesinlikle almayın. Bunların en etkili ve en güçlü olanlarını sizin için listeledik.

En Etkili En Çok Tavsiye Edilen ve Kullanılan Depresyon İlaçları


Prozac 20mg Kapsül

Prozac en çok bilinen antidepresanlardan birisidir. Seçici serotonin grubuna dâhil olan bu ilaç birçok farklı psikolojik rahatsızlığın tedavi süreçlerinde kullanılabilir. Bunların arasında; majör depresyon,  obsesif kompulsif bozukluklar gibi büyük rahatsızlıklar da bulunmaktadır. Genelde önerilen doz günde yalnızca bir kapsül alınmasıdır. Fakat daha önce de bahsettiğim üzere bütün depresyon ilaçları doktor eşliğinde kullanılmalıdır. Ve doktorunuzun belirttiği ölçeklerde kullanılmalıdır.  Dozaj konusu hastalığın çeşidi veya ilerleme miktarına göre değişebilir. Dolayısıyla doktorunuzun söylediği dozajın dışına çıkılması tehlikeli olabilir. Bu ilaç alınırken kapsüllerin kesinlikle çiğnenmemesi gerekmektedir. Bir miktar su ile direkt olarak yutulmalıdır. Yan etki olarak ise daha önce uyku bozuklukları, sersemlik ve karıncalanma hissi gibi bozukluklara rastlanılmıştır.


Lustral

Lustral da prozac benzeri bir antidepresandır. Sentralin maddesi içermesi ile oldukça güçlü bir formüle sahiptir. Antidepresanlar arasında en yaygın olarak kullanılan ve en çok tercih edilen ilaç Lustraldır. Depresyon, anksiyete bozuklukları veya travma sonrası stres gibi birçok farklı durum için kullanılabilir. Tablet ya da kapsüller genelde yemekle birlikte veya yemekten sonra bir doz şeklinde kullanılır. İlacın kendi etkisini etkili bir şekilde ortaya çıkartabilmesi için bir hekim eşliğinde düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. Lustral içerisinde birçok alerjik olabilecek madde bulundurabilen bir ilaçtır. O yüzden hekiminiz zaten gerekli testleri yapacaktır. Bu aşamada sizin de kullandığınız ilaçlarınız, hamile olup olmadığınız gibi durumları bildirmeniz önem arz eder.


Duxet

Duxet bir diğer güçlü antidepresan ilaçtır. Düzenli olarak kullanılmaya başladıktan yaklaşık 2 hafta sonra etkisini göstermeye başlar ve bu konuda hızlı sonuç verdiği için öne çıkan ilaçlardan bir tanesidir. 28 kapsüllük ambalajlar içerisinde satılan Duxet günde 2 adet alınarak tedavinin çabuk olmasını amaçlamaktadır. Fakat burada bahsedilen bütün dozlar genel olarak verilmiştir. Bu sebeple ne olursa oldun doktor tarafından söylenen doz kullanılmalıdır. Doktor hastalığınızın seyrine göre dozajı azaltıp veya arttırabilir. İlacın kullanıcılarının mutlaka 18 yaşının üstünde olması gerekiyor. Yan etki olarak çeşitli alerjik kaşıntılar oluşturabilir.


Xanax Tablet

Xanax içeriği sayesinde çok güçlü bir sakinleştirici etkiye sahiptir. Aynı zamanda Xanax uyku verici bir ilaç olarak da kullanılabilir. Etken madde olarak alprazolam kullanılır. Bu etken maddelerin bilinmesi oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir. Çünkü bu maddelerin birçoğu bir takım insanlar için alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Eğer bu maddelere alerjiniz varsa ilacın kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle Xanax oldukça güçlü bir ilaçtır. Bu sebeple doktorunuzun belirttiği dozun üstüne kesinlikle çıkılmamalıdır. Yüksek dojda kullanılması çok güçlü bir ilaç olduğu için karaciğer fonksiyon bozukluğuna dahi sebep olabilir. Aynı zamanda astım, bronşit gibi diğer bir takım bozukluklara da sebep olabilir.


Serdep 50mg

Serdep de yine bir antidepresan olarak karşımıza çıkıyor. Bu ilaç içerisinde ise etken madde olarak sertralin hiroklorür kullanılır. Mutluluk verici olarak bilinen hormon olan seratonin üzerinde etki eder ve seratonin salgısını normale çekmeyi amaçlar. Beyinde salgılanan bu hormonun normal seviyeye gelmesi için sinir hücreleri iletişimi normale çekmeye çalışır. Depresyon, obsesif kompulsif bozukluklar gibi ciddi rahatsızlıklar üzerinde büyük bir tesir gücünde sahiptir. Aynı zamanda adet dönemi ruhsal gerilim yaşayan kadınlar tarafından da kullanılabilmektedir. Yine yukarıda sıraladığımız bütün ilaçlarda da söylediğimiz üzere mutlaka doktor eşliğinde ve doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyor iseniz doktorunuza bunu beyan etmeli ve eğer bu ilaçlardan birini kullanmış iseniz Serdep kullanmak için 14 gün beklemeniz gerekir.


Paxil

Paxil ise yine bir başka antidepresan olarak karşımıza çıkıyor. Etken madde olarak paroksetin kullanan Paxil yine oldukça etkili bir etki skalasına sahiptir. Majör depresyon veya obsesif kompulsif bozukluklar gibi ciddi bozuklukların tedavisi için kullanılan ilaçlardan birisidir. Özellikle dikkat edilmesi gereken şey etken maddeye karşı her hangi bir alerjinin olup olmadığıdır. Doktorunuz ile daha önce kullandığınız ilaçlar veya olası alerjileriniz konusunda konuşmanız gerekiyor.


Cymbalta

Çoğu kullanıcı tarafından Lustral ve Paxil gibi ilaçlardan daha iyi sonuç alındığı dile getirilmiştir. Özellikle etkileri arasında nöradrenalin özelliğinin de bulunması çoğu hasta için oldukça önemlidir. Düzenli kullanımı ile etkisi ortaya çıkıyor. Özellikle öz güven eksikliğinin kronikleşmiş bir şekilde ortaya çıktığı obsesif bozukluklar için hem kolay hem de hızlı bir sonuç veriyor. Aynı zamanda yine obsesif kompulsif kategorisinde sayılabilecek sosyofobik insanlar için de oldukça etkili bir ilaç Anksiyete tedavisi için de oldukça sık kullanılır. SNRI grubunda Prozac’a rakip olarak üretilmiş bir ilaçtır.


Yukarıdaki anlatılan ilaçlar sadece genel bilgi vermek içindir. Kesinlikle doktorunuza danışmadan bu ilaçları kullanmayınız. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.