En İyi En Etkili Sivilce Kurutan Geçiren Kremler ve İlaçlar

En İyi ve En Etkili Sivilce Kremleri Neler? Sivilceleri En Hızlı Kurutan Kremler Hangileri? Ergenlik Sivilcelerinden Nasıl Kolay Kurtulunur? Sivilce Yok Eden En İyi Kremler ve Sivilce Sorunlarınıza Cevap Verecek En İyi Sivilce Kremleri

Sivilce Kremleri

Ergenlik ile birlikte hayatımıza giren en büyük sorun sivilcedir. Herkes için olmasa da bazıları için hayatının sorunu haline gelmiştir. Öyle ki bazı insanlarda sivilceler tüm yüzü kaplayabilir. Bu sivilceleri kendi haline bırakmak mümkün değildir. Üstelik estetik bozulmanın yanı sıra özellikle ergenlik döneminde olduğunda psikolojik olarak da yaralar bırakabiliyor. Sivilce çıkmasının birçok farklı sebebi olabilir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda aynı sorun ile karşılaşmak mümkündür. Genelde sivilceler cilt tipi ile alakalıdır. Yağlı ciltler her zaman bu konu bakımından şanssızdırlar. Çoğu zaman gençler sivilceleri sıkarak patlatma yoluna giderler. Fakat bu iz kalması gibi daha büyük sorunlara yol açabilir. Hem de kalıcı bir çözüm değildir. Hemen ardından bir yenisi çıkmaktadır. Bunun için de birçok farklı krem geliştirilmiştir. Kimisi direkt olarak sivilce çıkmasını engellerken kimisi de çıkmış bir sivilcenin çabucak sönmesini sağlar. Bu listede birazdan sıralayacağımız kremleri almadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Hepsi olmasa da bazılarının çok ciddi yan etkileri olabilir. Eğer kronik ve çok geniş alanlara yayılmış bir sivilce probleminiz var ise bir cilt doktoruna görünmeli ve gerekli testleri yaptırdıktan sonra doktorunuzun tedavisini uygulamalısınız.

En İyi En Etkili Sivilce Kurutan İlaçlar

Benzamycin

Benzamycin, genelde çok fazla sivilce problemi olamayan fakat yine de yağlı cildi sebebiyle seyrek ama acı veren sivilceler ile boğuşan kişiler için birebirdir. İçeriğinde antibiyotik etki barındırdığı için cilt yüzeyinde iltihaplanma başlamadan bastırmak konusunda bir numaradır. Aşırı yağdan dolayı ortaya çıkan sivilceleri ile savaşmak için üretilmiştir. Fakat tabi ki dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır.

Bunların en başında da bu krem ile güneşe çıkmamak gelmektedir. Bu sebeple geceleri sürülmesi en uygun olacaktır. Alınan bir tüp krem için ortalama 3 aylık bir ömür verilmektedir. Ayrıca Benzamycin’i kıyafetlerinize değdirmemeye özen gösterin, ağartıcı bir etki yapabilir.


Imex Krem

Imex de kullanıcılar tarafından en sevilen kremlerden birisidir. Fondöten benzeri rengi ile diğer kremlerden ayrılır. Antibiyotik özelliği ile de oldukça adından söz ettiren Imex kullanıcılar arasında en popüler kremlerden birisidir. Bu kremin gücü o kadar çok yayılmıştır ki çoğu kullanıcısına göre en etkili krem Imextir. Çoğu sivilce kremi için olduğu gibi Imex için de en uygunu gece yatmadan önce sürülmesidir. 1ay boyunca düzenli kullanıldığında aradaki büyük fark rahatlıkla belli oluyor. Antibiyotik etkisi sayesinde yüzdeki şişkinlikler ve siyah noktaların tedavisinde de etkili olabilmektedir.


Cleocin T

Listedeki en güçlü kremlerden birisidir. Bu kastedilen güç kremin sivilce etkisi değil aynı zamanda tahriş etkisi de olabildiğinden dolayı kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Zaten çoğu zaman doktorlar bu kremin başka ilaçlar ile birlikte kullanımı konusunda uyarı yapıyor. Bilinmesi gereken bir diğer nokta da yine Benzamycin ’de olduğu gibi Cleocin T’de de sürüldükten sonra güneşe çıkılmaması gerektiğidir. Öte yandan sürülürken de dikkatli olunmalıdır. Çok büyük tahriş etkisi olduğundan yumuşak hareketlerle ve çok fazla bastırmadan sürülmelidir. Aynı zamanda çıban boyutuna kadar ulaşmış aşırı büyük sivilceler için de kesinlikle tavsiye edilmeyen bir kremdir.


Nadixa Krem

Cilt doktorlarının en çok sevdiği ve bolca reçetelerde kullandığı kremlerden birisidir. Bu kremin en önemli farkı cilt altında gizlenmiş ve yağ bezesi olarak toplanmış potansiyel sivilceleri de yukarıya çıkartıp daha sonra hep birlikte tedavi etmesidir. Bu yüzden bu kremi ilk kullanmaya başladığınızda sivilcelerinizin artması çok normaldir. Yapılması gereken şey ilaca devam edilmesidir. 1-2 hafta sonra işler tersine dönmeye başladığında çok daha uzun vadeli bir çözüm olduğunu anlayacaksınız. Tam olarak verimin alınabilmesi için düzenli olarak en az 1 ay boyunca kullanılması önerilmektedir. Yine bu kremi kullanırken güneş ışığından sakınılmalıdır. Aynı zamanda bu kremin reçetesiz çok fazla kullanılmaması önerilir. Çünkü doktor sizin cilt ve sivilce yapınıza göre yanına bazı antibiyotikler de ekleyebilir.


Skinoren

Sivilce tedavisinde hekimlerin aktif olarak kullandığı ilaçların başında gelir. Çok güçlü bir krem olmadığı için genelde yardımcı olarak kullanılır. Fakat ne kadar güçsüz bir krem olsa da sürdükten sonra direk güneş temasından kaçınılması tavsiye edilir. Aynı zamanda yine sizin sivilce tipinize göre değişse de genelde Benzamycin ile birlikte kullanılır. En büyük avantajı ise sadece sivilce değil aynı zamanda siyah nokta gibi diğer sorunların da üstesinden gelmeye yardımcı olmasıdır.


Acnelyse Krem

Acnelyse krem de yine sivilceleri deri altından çekip çıkartan, daha sonra yok etmeyi amaçlayan bir kremdir. Bu tip kremler daha kalıcı çözümler vaat etmesi sebebi ile tercih sebebidir. Öte yandan her gün insanlar ile muhatap olmak zorunda olan insanlar için bu o kadar da iyi bir seçenek olmayabilir. Çünkü özellikle ilk haftalar sivilce sayınızı iki katına kadar çıkartabilir. Bu da tamamen sizin cilt yapınız ile ilgilidir. Yağlı ciltlerde her zaman temizlik daha uzun sürer. Daha sonra derinin üst tabakalarını soyarak sizin sivilcelerden, aknelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Çok etkili bir krem olmasına rağmen fiyatının da oldukça uygun olması sebebiyle çok rağbet gören bir kremdir.


Azelderm Krem

Azelderm içerisinde çok etkili doğal asitler barındırır. Bu sayede siyah nokta ve sivilce gibi cilt sorunlarının üstesinden gelmeyi amaçlamaktadır. Özellikle bakteriyel kaynaklı sivilcelerde en etkili kremlerden bir tanesidir. Özellikle ergenliğin ilk dönemlerinde sakal bölgelerinde bakteri hareketinin yoğun olması sebebi ile oluşan sivilcelerin en büyük düşmanıdır. İçerdiği asitler sebebiyle aynı zamanda suratta kaşıntı hissi oluşturabilmektedir. Bu kaşınma hissi aşırıya kaçmadıkça sorun yoktur. Fakat kaşımamaya özen gösterin. Aşırı derecede kaşınma ortaya çıkarsa doktorunuza başvurmanız tavsiye olunur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.