En İyi En Etkili Ve Yan Etkisi Olmayan Güçlü Depresyon İlaçları

Dünyada Her 5 Kişiden Biri Türkiye’de İse Her 4 Kişiden Biri Depresyon İlaçları Kullanmakta… Sizler İçin En Etkili En İşe yarar Depresyon İlaçlarını Listeledik. Günümüzde En Çok Kullanılan En Az Yan Etkisi Olan Depresyon İlaç Listesi Özel Haberimizde…

Depresyon insanlar için çok önemli bir sorun olabilir. Kişiler, depresyon sebebi ile kendilerini kötü hissedebilir ve burum da çevresindeki insanlara bulaşabilir. Zaman zaman hepimiz oldukça karamsar dönemle geçirebiliriz. Bu dönemleri atlatmak ise kimi zaman oldukça zor olabilir. Hal böyle olunca kendimizi bu ruh halinden çıkarmak için çeşitli tedavi yöntemleri deneriz. Doktor ile karar vermiş olduğumuz bu tedavi yöntemlerinde belirli ilaçlar deneyebiliriz. Ancak depresyon ilaçlarının mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir. Zaten ülkemizde birçok ilaç reçetesiz satılmamakta, kişilerin sağlığı tehlikeye atılmamaktadır.

Prozac-20mg-Kapsül-depresyon-ilaci
Prozac 20mg Kapsül

Porzac seçici serotonin grubuna dahildir. Çeşitli rahatsızlıklarda kullanılır. Kısaca hangi rahatsızlıklarda kullanıldığından bahsetmek gerekirse; majör depresyon, obsesif kompulsif bozukluklar aşırı yeme sonrası yaşanılan kusma rahatsızlığını ortadan kaldırmak ve adet öncesi huzursuzluğun giderilmesi amacıyla kullanılır. Önerilen doz günde bir kapsül alınması şeklindedir. Tedavi başladıktan bir süre sonra doktorunuza danışarak dozaj konusunu sorabilirsiniz. Gerekli olan durumlar da doz maksimum 3 kapsüle kadar kademeli olarak arttırılabilir. Kapsüller bir miktar su ile yutulmalıdır. Kapsüller kesinlikle çiğnenmemelidir. Kaç kapsülün alınacağı ve ne sıklıkla kullanılacağını doktorunuza danışınız. Doktorunuzun söylediği kullanım sayısı ve süresinin dışına çıkmayınız. Depresyon ilacı Prozac’ın yan etkileri olarak uyku bozuklukları, sersemlik ve karıncalanma hissi gibi çeşitli bulgular ortaya çıkabilmektedir.

 lustral-depresyon-ilaci
Lustral

Lustral tıpkı prozac gibi bir antidepresan ilacıdır. İçerisinde sertralin maddesini ihtiva ederler. Lustral antidepresan ilaçları içerisinde en yaygın olanı ve tercih edilendir. Genel olarak lustral depresyon, anksiyete bozuklukları, travma sonrasında stres hastalığı tedavisinde kullanılır. Tablet ya da kapsüller günde bir tane yemekle veyahut yemekten sonra tek doz olarak kullanılır. İlacın faydalı olması için hekim gözetiminde düzenli olarak kullanılması gerektir. Lustral kullanılırken dikkat edilecek hususlar vardır. Lustral kullanmadan önce başka bir ilaca alerjinin olup olmadığı incelenmelidir. Şayet hamile iseniz hangi ilaçları kullandığınızı hekiminize bildirin.  İlacın yan etkileri olarak baş dönmesi, terleme, titreme, ishal, bulantı  gibi çeşitli buluntular ortaya çıkabilir. Genel olarak hafiftir ve ilacın kullanılmasını bıraktırmadan kendiliğinden ortadan kalkar. İlacın hekim gözetiminde kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Piyasada 50 mg ve 100 mg lık çeşitleri bulunmaktadır.

duxet-60mg-Kapsül-depresyon-ilaci
Duxet

Bir antidepresan olan duxet kullanılmaya başlandıktan 2 hafta içerisinde etkilerini gösterir. Duxet 28 kapsüllük ambalajlarda bulunur. Antidepresan Duxet depresyona bağlı çeşitli sorunlar yaşayan hastalarda gösterdiği çabuk geri dönüş ile göze çarpmaktadır. Önerilen dozu günde 2 adet kapsüldür. Ancak doktorun uygun gördüğü şartlar altında dozajın arttırılması veyahut azaltılması söz konusu olabilir. İlacın kullanılabileceği yaş grubu olarak 18 yaş ve üzerinin olduğunun da altının çizilmesi gerek. Duxet yan etkileri olarak çeşitli kaşıntılar oluşturabilir. Buna bağlı alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Cildin sararmasına sebep olabilir ve karaciğer iltihaplanmasına yol açabilir. Görüldüğü üzere ciddi yan etkileri olan bir ilaçtır. Diğer bütün ilaçlarda olduğu gibi Duxet’de hekim gözetiminde kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesine göre piyasada 30 mg ve 60 mg lık çeşitleri bulunmaktadır.

xanax-depresyon-ilaci
Xanax Tablet

Xanax genel olarak sakinleştirici ve uyku verici bir ilaçtır. Endişe, kaygı hali bozuklulukları durumunda bozukluğu giderici bir ilaç olarak kullanılmaktadır. İlacın etken maddesi Alprazolamdır. İlacın etken maddesine alerjiniz olup olmadığının bilinmesi çok önemlidir. Şayet ilacın etken maddesine alerjiniz var ise kesinlikle ilacı kullanmamalısınız. Doktorunuzun reçete de yazdığı dozdan daha fazlasını kesinlikle kullanmayınız. Ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğuna, astım amfizem veya bronşit gibi çeşitli solunum yolu hastalıklarına da sebep olabilmektedir. Piyasada .25 Mg .50 mg 1 mg ve 2mg lık çeşitleri bulunmaktadır.

serdep-depresyon-ilaci
Serdep 50 mg

Serdep isimli ilaç bir antidepresandır. İlacın etken maddesi Sertralin hidroklorürdür. Tablet biçimindedir. Beyinde salgılanan ve sinir hücreleri arası iletimi sağlayan serotonin adlı kimyasala etki ederek normale dönmesini sağlayan bir ilaçtır. Depresyon tedavisinde ( majör depresyom),obsesif kompülsif bozuklukların tedavisinde, panik atak hastalarında ve sosyal fobisi olan hastalarda kullanılmaktadır.  Bunun yanı sıra adet öncesi görülen ruhsal gerilim ortamında psikolojik sorunlar yaşayan kadınlar tarafından da kullanılmaktadır. İlacın etken maddesine alerjiniz var ise şayet kesinlikle ilacı kullanmamanız gerekir. MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız bu ilacı kullanabilmek için 14 gün beklemeniz gerektir. Doktorunuz nasıl kullanmanız gerektiğini söyledi ise Serdep isimli ilacı o şekilde kullanmanız önerilir. İlacınızın dozunu bir bardak su ile alınız. Karın ağrısı, nefes almada zorluk gibi çeşitli yan etkileri vardır. Depresyon ilacının yan etkilerini gördüğünüzde hemen hekiminize başvurunuz.

 

 

 

Yorumlar
  1. Burcu dedi ki:

    Merhaba, annem dulester 30mg ve duxet kullanıyor ve sürekli albasması yani uyku felci geçiriyor gözlerinde de hafif sarılık var. Bu ilacı fizik tedavi doktoru vermişti. Psikiyatriste gitmeyi kabul etmiyor. Sizce ne yapmalıyım?

  2. Hilal dedi ki:

    Böylesine hassas bir konuda nasıl en etkili en iyi antidepresan diye bir yazı yazabiliyorsunuz? Uzmanlık alanınızın psikiyatri ile uzaktan yakından ilgisi yok. Burada topladığınız bilgileri ciddiye alıp doktora danışmadan ilaca başlayabilecek insanlar da olabilir ve ordan burdan toplanan bilgilerle ruh sağlıklarını ciddi manada bozabilirler.

    1. Ekrem Yılmaz dedi ki:

      Buradaki tüm antidepresanlar reçete ile satılmaktadır. Bu nedenle biz sadece bilgi amaçlı bu konuyu hazırladık.
      Bazen doktorlar hep aynı ilacı yazmakta. Fakat yan etkileri nelerdir ne değildir bilinmesi için bu konu hazırlandı.