En İyi En Hızlı Mide Yanması Geçiren İlaçları(Reçetesiz Yan Etkisiz En Çok Tavsiye Edilen)

Günümüzde İnsanlığın En Büyük Sıkıntılarından Biri Mide Yanması… Bazen Hayatı Zehir Eder Mide Yanması. Mide Yanması İçin En İyi ve En Etkili Reçetesiz İlaçları Sizin İçin Derledik.

Mide Yanması Neden Olur?

Mide yanması neredeyse insanların 3 te 1 gibi bir oranının başına bela olan bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman yemek borusundan yukarı çıkan mide asidi ile yemek borusunda da yanma olur. Bu sonraları ciddi sorunlara ve hastalıklara da yol açabilir. Bu hastalıklar arasında reflü veya gastrit gibi çok bilindik olanları da olabilir. Bu gibi durumlara birçok farklı durum sebep olabilir. Bunlar arasında mide kasları ile ilgili olan sorunlar öne çıkmaktadır. En sık karşılaşılanları ya mide kaslarının düzensiz kasılması ile ilgili ya da mide asitliğinin dengelenememesi kaynaklı oluyor. Bunun için birçok farklı ilaç üretilmiş ve hali hazırda kullanılmaktadır. Dolayısıyla kendi mide rahatsızlığınızı bilip doğru ilacı almak oldukça önemlidir.

En önemlisi her hangi bir hastalığa yakalanmadan bir şeyleri düzeltmektir. Yani çok ciddi olmayan bir mide yanmanız oluyorsa buna tahammül etmek yerine bir şeyleri değiştirmelisiniz ki daha sonraları tahammül edemeyeceğiniz acılar doğurmasın. Mide ağrınızı veya yangınızı rahatlıkla ilaçlar kullanarak giderebilirsiniz. Fakat bunun yanında özellikle beslenme alışkanlığınız ile ilgili bazı şeyleri gözden geçirmelisiniz. Eğer işin içinden çıkamayacak gibi iseniz ve beslenme konusunda yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız uzmanlar eşliğinde bir diyet tedavisi uygulayabilirsiniz. Biz de kısa süreli ve akut olan mide yangıları için kullanılabilecek ilaçları listeledik.

En iyi Mide Yanması Geçiren İlaçlar


Omep Hexal

Mide yanması şikâyeti olanlar için tavsiye edilebilecek ilk ilaçlardandır. Etken madde olarak omerprazol maddesini kullanıyor. Daha ileri vakalardan olan reflü hastaları için de oldukça etkili olan bu ilaç aslen proton pompası inhibitörü olarak görev yapar. Yani aslında ilacı görevi mide asitliğinin azaltılmasıdır. Bu şekilde reflü hastalarının yemek borusuna çıkan mide asidi daha az zarar veriyor. Mide asitliği protonlar ile dengelenir. Yani proton sayısı arttıkça midenin daha asidik bir ortama dönüştüğü söylenebilir. Omep Hexal gibi ilaçlar da bu ilkeyi kullanır. Sürekli olarak proton pompalayan proton pompasını inhibe ederek bu sayede asitliğin de inhibe olmasını sağlarlar. Bu şekilde de yanmaları geçici olarak durdurabilirler. Talcid Çiğneme Tableti

Mide yanması ile ilgili etki gösteren bir diğer ilaç da Talcid Çiğneme Tabletidir. Bu ilacın da amacı aynı Omep Hexal gibi mide asitliğini azaltmaktır. Bu da pH değerini arttırmak ile mümkündür. Bu ilaç ile doğrudan pH değeri yükseltilerek yine geçici bir asitlik düzenlenmesi sağlanır. Asitliğin azaltılması yani daha bazik bir ortam elde edilmesi demek mide için nötr seviyeye daha çok yaklaşması anlamına gelmektedir. Bu şekilde daha az tahrip edici bir asit elde edilmiş olur. Yani bilhassa reflü gibi hastalıklarda yemek borusunun tahrişini engellemeyi sağlar. Bu ilaç etken madde olarak hidrotalsit kullanır. Aynı zamanda sadece reflü veya mide yanması değil mide iç yüzeyinin iltihaplanması gibi çeşitli hastalıklar için de kullanılabilir.


Rennie Çiğneme Tableti

Rennie Çiğneme Tableti de mide yanması şikâyeti olan kimseler için üretilmiş ve kullananlar tarafından da yararlı bulunan bir diğer ilaçtır. Birçok mide sorunu için kullanılabilecek bir ilaç olarak dikkat çekiyor. Yukarıdaki ilaçların aksine reflü veya ülser gibi fiziksel büyük zaralar ile ortaya çıkan sorunlara karşı değil mide ekşimesi, mide bulantısı, kusma, şişkinlik ve gaz sorunları ile ilgili bir ilaçtır. Sürekli kullanılan bir ilaç değildir. Sadece mide yanması şikâyeti ortaya çıktığı zamanlarda ağız yolu ile bir tablet alınır. Barındırdığı magnezyum karbonat ve kalsiyum karbonat sayesinde asitliği düzenlemeye yardımcı olur. Öte yandan içerisinde kalsiyum olduğundan süt ve süt ürünleri ile kullanırken dikkatli olunmalıdır.


Gaviscon

Gaviscon da bir diğer mide yanması ilacıdır. Bu ilaç biraz daha güvenli ve görece daha hafiftir. Genellikle belli rahatsızlıkları sebebiyle diğer ilaçları kullanamayan insanların kurtarıcısı konumundadır. Aynı şekilde hamile olduğu için ilaç kullanmakta zorlanan insanların da bir numaralı tercihidir. Hem şurup hem de tablet halinde olanları vardır. Bu sayede çocuklar da rahatlıkla kullanılabilmektedir.


Riopan Çiğneme Tableti

Riopan genellikle mide mukozası iltihapları veya mide yanmaları için kullanır. Genelde yemek arasında veya yatmadan hemen önce kullanılır ve kullanım şekli adından da anlaşılacağı üzere çiğnemedir. Fakat en iyi sonuçların elde edilmesi için ağızda iyice eritilmeli ve iyice çiğnenmelidir. Aynı zamanda sadece mide yanması değil peptik ülser, duedonum ülseri ve reflü özofajitin tedavisine yardımcı olabilmektedir. Fakat bu tip ciddi rahatsızlıklar için hem yüksek dozda hem de düzenli kullanmak şarttır. Fakat yine de her ilaçta olduğu gibi uzmana danışılması en iyisi olacaktır.


Bismomagnesie Toz

Yemekten sonra yarım bardak su ile bir ölçek kadar bismomagnesie toz karıştırılarak kullanılır. Mide asidi kaynaklı yanma, ekşime gibi rahatsızlıklar için kullanılan bir başka ilaç da Bismomagnesiedir. Her yaştan ve her durumda kullanılabilir. Fakat sadece içeriğindeki bazı maddelere karşı hassasiyeti olan insanlar dikkatli olmalıdır. Bunun için alerji testleri ile kontrol etmek önemlidir.


Lansor

Lansor halk arasında sıklıkla kullanılan bir mide ilacıdır. Etkileri oldukça tatmin edicidir. İçeriğinde mide asidine karşı dayanıklı olan enterik kaplı mikropelletler halinde Lansoprazol içerir. Yine bu madde için alerjik reaksiyon gösteren insanlar için uygun değildir. Fakat onun haricinde yetişkin olan herkes için uygundur. Endikasyonlarına bakıldığında Duodenal ülseri kısa süreli tedavi etmekte işe yaradığını görebiliyoruz. Öte yandan Gastrik ülser ve reflü gibi hastalıkların da kısa süreli tedavisi için oldukça etkilidir. Aynı zamanda 1-11 yaş aralığında bulunan pediatrik hastalar için de reflü ve özofajiti için kısa süreli tedavi ve rahatlık sağlar. Aynı zamanda düşük dozajlı kapsülleri ile mide yanmasına da birebirdir.


Yukarıda anlatılan ilaçların hepsi internet üzerindeki yorumlardan derlenmiştir. Tüm ilaçlar yıllardır kullanılan ve etkili ilaçlardır. Yine de en doğrusu doktorunuza danışarak ilaç almanızdır. Fikir görüş ve Önerileriniz için korkmazhaber34@gmail.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar
  1. Yagız dedi ki:

    Bu sorun bende var senelerdir sürer ilk başlarda daha şiddetliydi ama şuan pek şiddetli degil yinede ilacları kullanıyorum kullandıgım ilaclar bunlar bazıları degil ama cogunlukla kullandım mesela omep iyi bir ilac talcid oda iyi ama rennie ve lansor bunların çık daha fazla faydalarını gördüm lansor oldukça etkili