En İyi En Kaliteli Su Markaları 2024(En Yüksek Ph ve En Çok Tercih Edilen Marka)

En iyi Su Markası, En iyi En Kaliteli Su Markaları, Ph En Yüksek Su Markası, En İyi Damacana Su Markası , En Kaliteli Su Markaları, İçimi En Rahat Su Markaları, İçtikçe İçmek istenen Su Markaları,Türkiye’nin en iyi su markası

En İyi Su Markaları 2024

Geçmişte şebeke sularının direkt içildiği günlerden günümüze geldiğimizde özellikle büyük şehirlerde işlenmiş ve arıtılmış su kullanıma ihtiyaç duyulduğu görülür. Bu ihtiyaçlar da su üretici firmaların markaları ile şişe ve damacana olarak tüketicilere sunulur. Her yıl yapılan araştırmalara göre en iyi su markaları belirlenir. Bu belirlemeler kullanım, tüketim ve taleplere göre belirlenirken, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan değerlerde üretim yapan firmalar arasından seçilir. Google üzerinde de en çok en iyi su markası,en iyi damacana su markası, en kaliteli su markası , en yumuşak su markaları,Türkiye’nin en iyi su markası gibi bir çok arama yapılmakta.

Yaşadığımız dünyanın ¾ ünün, insan vücudunun %60’ının su olduğunu ve yaşayan tüm canlıların su ihtiyacı olduğunu düşünürsek kaynakların ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış oluruz. Suların %2,5’ luk kısmının tatlı su olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Bu suların ise %70’lik kısmı toprak içerisinde, buzullarda, atmosferde ve yer altı sularında bulunduğu için içme suyu olarak değerlendirilememektedir. İşte bu kapsamda Sağlık Bakanlığı içilebilir su listesi mutlaka incelenmeli ve su ihtiyacı ona göre tercih edilmelidir.

İdeal İçme Suyu Kalitesi Maksimum Analiz Değerleri 2024

En iyi su markaları belirlenirken su kaynağının bulunduğu şehir, pH analizleri, mineral değerleri, suyun markası gibi kriterler baz alınır. Bu kriterler üzerinden 100 üzerinden puanlama yapılır. İyi bir su markası diyebilmek için alınması gereken 100 tam puan için gerekli olan raporlama özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Suyun asitik derecesi ölçümü olarak bilinen pH derecesinin 7 ile 8,5 arasında olması gereklidir.
  • İçerisinde bulunan minerallerde bu pH derecesi ile orantılı olmalıdır.
  • Ayrıca yapılan analizlerde içerisinde kimyasal bulguların olmaması, radyolojik ve biyolojik içerikler ile kirletici özelliklerin bulunmaması önemlidir.

en-iyi-su-markasi

Suyun Yaşamdaki Yeri

Oksijenden sonra insan yaşamının en önemli ihtiyaçlarından birisi sudur. Kimyasal açılımı H2O olan su yaşamak için olmaz ise olmazlardandır. Sağlık bakanlığı içilebilir su listesi içerisinde bulunan insan vücudunun ihtiyacı olan su kalitesinin olması gereken değerleri belirlenir ve bu şekilde üretim yapılması beklenir. Yetişkin bir bireyin vücudunun %60 ile %75 kadar kısmı su ile kaplıdır. Su eksikliğinin ya da su fazlasının vücuda ayrı ayrı sorun çıkartma özelliği bulunur. Bu yüzden su tüketiminin sağlıkçılar tarafından belirlenen ölçülerde ve en iyi su markaları içerisinden seçerek yapılması gerekir.

Hemen hemen tüm markalar tüketicilere suları ulaştırırken 0,25 / 0,50 / 1 / 1,5 / 5 / 10 / 15 lt ve 19 lt damacana olarak pet ya da cam şişede ürünleri sunar. İnsan vücudunun ihtiyacı olan su içmeyi kolaylaştıran markalar ambalajlarında da en hijyenik ortamlarda dolum yapmak için tesislerinde bu konuya fazlası ile önem verir.

en-iyi-damacana-su-markasi

Dehidrasyon Nedir?

İnsan vücudunun ihtiyacı olan suyu bir şekilde tamamlıyor olması gerekiyor. Tamamlanması ve eksik kalması durumunda meydan gelen süreç dehidrasyon olarak tanımlanır. Sağlık Bakanlığı içilebilir su listesi içerisinde vücuda yararlı olacak tüm mineralleri taşıyan suların tercih edilmesi ile dehidrasyon meselesine çözüm bulunmuş olunur. %4 gibi bir su kaybı ile tüm bireyler dehidrasyona uğramış olur. Şayet kaybedilen su miktarı %15 civarında olursa bu durum kişinin ölümü ile sonuçlanabilir. Bu yüzden içilen su miktarı ve vücuttaki su eksiğinin tamamlanması sağlık açısından çok önemlidir.

en-kaliteli-su-markasi

Kaliteli Su Ne Demek?

Sağlıkçılar tarafından sürekli olarak uyarıları yapılan ve kamu spotu olarak bireylere duyuruları yapılan içme sularının kaliteli olması yaşam fonksiyonları açısından çok önemlidir. pH değeri yüksek su markaları kullanımı ile sağlık açısından bu durum çözüme ulaşmış olur. Kaliteli su içmek sağlıklı yaşam açısından büyük önem arz eder. Minerali düşük, mikroplardan arındırılmamış, ph seviyesi düşük olan sular insan sağlığı için büyük tehlike arz eder. Bu nedenle ev, işyeri gibi tüm sosyal yaşam alanlarında kullanılan içme sularında en iyi su markaları 2024 listesindeki değerlendirmeleri dikkate alarak seçim yapılmalıdır.

Suyun sertlik derecesi ve içilebilir özelliği su tüketiminin hızlı yapılabilmesi açısından da önemlidir. Ülkemiz su kaynakları açısından çok değerli bir konumda olup, su üreticileri Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kriterlere göre üretilmelidir. Böylelikle kaliteli bir su iç keyfi yaşanmış olur. Üretildiği yer bilinmeyen, doğal yapısının bozuk olup olmadığı analiz edilmemiş, Sağlık Bakanlığı onayı olmayan hiçbir su markasını sayın alarak hayatı riske atmamak gereklidir.

İdeal İçme Suyu Kalitesi Maksimum Analiz Değerleri 2024

İçme Suyunda pH Derecesi Ne Demektir?

Bireylerin içme sularında dikkat etmesi gereken ve olması gereken değerler arasında en önemli olanı pH değeri yüksek su markaları içerisinden seçmesidir. Ph değerleri ile ilgili yüksek ve düşük ibareleri kullanılır. Yüksek değerli sular her zaman için tercih edilebilir olmalıdır. Mevcut musluk sularında artıma yolu ile bu değerde bakanlık tarafından istenen değerlere ulaşmak mümkündür.

Suyun nötr olduğu pH değeri 7’dir. Suyun içerisinde bulunan hidrojen değerleri arttıkça bu değer düşer ve su içerisinde asit oluşumu başlar. Bu yüzden hidrojen iyon değerlerinin yüksek olması sayesinde pH seviyesi yükselir ve alkali özelliği olan bir su meydana gelir. En iyi damacana su markalarında bu seviye her zaman için 7 üzerindedir ve böylelikle bireyler asidik su değil bazik su içmenin keyfini yaşar.

Saf suyun asidik özellik göstermesi için 7 değerin altında olması bir belirteçtir. Bu da demek oluyor ki bu sular içerisinde karbondioksit bulunuyor ve insan sağlığı için zararlıdır. Tüketilen sularda mutlaka pH seviyesinin 7 ile 14 arasında olmasına özen gösterilmelidir. 8,5 üzeri ph seviyesine sahip sular bi karbonat ve alkali tuz içerikli olduğu bilinen ve sağlığa yaralı su cinsleridir.

bebekler-icin-su

Su Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Biyolojik olarak insan sağlığın ve yaşamın temelini oluşturan su tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Gün içerisinde yetişkin bir birey en az 1,5 litre su tüketerek sağlığı için büyük faydalar sağlar. Bu miktar, çok terleyen ya da ishal durumu olanlarda iki katına kadar çıkarılmalıdır. Besin kaynakları içerisinde en önemlisi haline gelen su tüketimi sayesinde sindirim, dolaşım ve vücuttaki zararlı toksitlerin atılması kolay bir şekilde halledilir.

Bu kadar hayati öneme sahip olan su içerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu en iyi su markaları içerisinden doğru ürünü satın alarak kullanmaktır. Ambalajlı sular genellikle plastikten yapılıyor. Bunlar da güneş ışınları ile direkt temas ettiği durumlarda zararlı toksitlerin salınıma geçmesine ve vücuda girmesine sebep oluyor. Bu da çeşitli hastalıkların meydana gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden cam şişelerin tercih edilmesi ya da plastik şişelerin güneşten korunması gerekiyor.

en-yumusak-su-markasi

Sağlık Bakanlığı Tarafından Belirlenen İçilebilir  En İyi Su Markaları

Ülkemizde tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi toplumsal sağlığı yakından ilgilendiren su tüketimi içinde satın alma yapılabilecek ph değeri yüksek su markaları ile ilgili yapılan araştırmalarda aşağıdaki markalar ön plana çıkar.  

Buzdağ Su

İçilebilir sular içerisinde en iyi su markaları 2024 listesinde 7,6 pH seviyesi ile en iyi su markası olarak Buzdağ karşımıza çıkıyor. Geyve Sakarya’dan sofralarımıza gelen bu su doğal mineralli sular arasındadır. Marketlerde, bakkallarda ve içme suyu istasyonlarında farklı ebat ve ölçülerde tüketiciye sunulur. En iyi damacana su listesinde de 100 puan üzerinden 84 puan almış olup tercih edilebilirlik oranı yüksektir. Suyun kalitesi Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketince onaylanmış analiz raporu ile kanıtlanmıştır. Özellikle kaynağı sanayi bölgesinden uzak olmasından ötürü vitamin ve mineral değerleri kaybolmadan en doğal şekilde sunuluyor.

Munzur Suyu

Kaynak suları içerisinde en baş sıralarda bulunan sulardan olan Munzur suyu sertlik derecesi 8,11 pH’tır. Doğal kaynak suları içerisinde önemli bir yere sahiptir. 1999 yılından beri yaklaşık 250 ortağı ile kollektif olarak yönetilen su tesisinde işlenen su radyo aktif madde bakımından düşük, su, demir ve magnezyum bakımından da insan vücudunun ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak değerlere sahiptir. Tadı ise en tatlı sular arasında olup alkali su tüketmek isteyenlerin birinci tercihidir.

Fuska Kaynak Suları

Sakarya’nın Sapanca bölgesinde bulunan kaynaklardan elde edilen ve 7,5 pH değerine sahip olan markası özellikle bölge halkı tarafından hem içme suyu hem de mutfaklarda yemeklerde bile kullanılan su olarak karşımıza çıkıyor. Hijyenik ve kalite standartları yüksek seviyelerde olan marka büyük illere yakın olması sayesinde su rezervlerinde sıkıntı yaşamadan tüketilebilmektedir.

Taşkesti Doğal Mineralli Su

En kaliteli yemeklerin ve yemek ustalarının çıktığı Bolu merkezden sofralarımıza gelen 7,9 pH değerine sahip içme suyudur. Su markaları içerisinde Helal Gıda Sertifikasına sahip olan ve TSE standarlarına sahip olan alkali sular kategorisindedir. Vücudun ihtiyacı olan minerallere sahip olup damacana şeklinde satışa sunulur.

Atlantis Kaynak Suyu

8,3 pH değeri ile içilebilir sular içerisinde Kayseri bölgesinde işlenen marka tüketimde en iyiler sıralamasında yer alıyor. Sadece suyun doğal kalitesi değil ayrıca ambalajlama sistemi de sıralamaya girmesinde büyük etken olmuştur.

Beyyap Doğal Mineralli Su

Çankırı bölgesinin 7,4 pH seviyesine sahip olan Beyyap markalı suyu da tüketiciler tarafından doya doya içilebilir özelliğe sahiptir.

Javsu Doğal Mineralli Su

Başkent Ankara’nın Kızılcahamam bölgesinde üretimi gerçekleşen ve 7,63 pH derecesinde mineralli sular içerisinde listede yerini ala Javsu gerek ülkemizde gerekse yurt dışında çokça tercih edilen markalar arasındadır. Dünya standartlarında geçerli akreditasyon sertifikalarına sahip olan marka suyun içerisinde zengin miktarda magnezyum, kalsiyum, bikarbonat, florür ve çeşitli mineraller bulunur.

Cansu Kaynak Suları

Düzce Çilimli bölgesinden Kapladede dağından zirvelerden gelen 7,1 pH derecesi ile en iyi su markaları 2024 listesine girmiş olan marka tüketiciler tarafından beğenilerek içiliyor. Anti bakteriyel bir ortamda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış bir boru hattına sahiptir.

en-iyi-su

Tüketimi Yapılan Diğer Su Markaları ve Değerleri                                  

Erikli Su

7,8 pH değerine sahiptir. Farklı ebatlarda satışı bulunur. Kestel Bursadan kaynak olarak gelmektedir. Market raflarında en popüler sular içerisinde bulunan diğer rakipleri gibi 2024 listesine girememiştir.

Hayat Su

Sakarya Şekerpınardan dağlardan gelen doğal kaynak sularının küçük şelaler şeklinde kayaların arasından geçerek ufak boyutlarda havuzlarda toplanan sular tüketici ile buluşturuluyor. Ph derecesi 8’dir.

Tekir Doğal Kaynak Suyu

8,21 pH derecesine sahip olup mineralli sular kategorisinde yer alır. Toros dağlarının zirvesinden gelen bu doğal kaynak suyu Niğde’de el değmeden ve hiçbir şekilde mineral yapısı değişmeden doldurulmaktadır. Markanın Çamardı ismi ile ikinci bir sunum markası daha vardır. Helal sertifikası, ISO 9001, ISO 2200 ve TSE belgelerine sahiptir.

Vakıf Taşdelen Suyu

Yılların deneyimli birikimi ile kurulan tesislerde dağlardan gelen kaynak sularının yaklaşık 15 filtrasyondan geçirilerek doğallığını ve vitaminini kaybetmeden 7,94 pH değeri ile tüketiciye sunulur. Özellikle en iyi damacana su kategorisinde cam olması nedeni ile tercih edilebilirliği yüksektir.

Mavidağ Suyu

Ülkemizde mineral seviyesi ve pH değeri en yüksek olan sular içerisinde birinci sırada yer alan Mavidağ suyun derecesi 8,81’ dir.

Kızıldağ Suyu

Doğu Anadolu bölgesinde Toros dağlarının en güney ucunda bulunan Amanostaki doğal kaynaklardan çıkarak tüketicilere sunulan Kızıldağ suyunun pH derecesi 8,5’dur.

İdeal İçme Suyu Kalitesi Maksimum Analiz Değerleri 2024

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.