En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları 2024 ,Su Arıtma Cihazı Fiyatları Tavsiye ve Yorumları

En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları 2024, Su Arıtma Cihazı Fiyatları, En Çok Tercih Edilen Su Artıma Sistemleri, En İyi Su arıtma Markası , Türk Malı Su Arıtma cihazları, En İyi su Arıtan Cihazlar, Sağlık Bakanlığı Onaylı Su Arıtma Cihazları, Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Su Arıtma Cihazı Kullanıcı Yorumları

Damacana su markalarının her gün zam yapması ve artık aylık içme suyu giderinin 4 kişilik ailede 150 TL civarını bulması ile birlikte su arıtma cihazı yeniden gündeme oturdu. Özellikle son dönemde herkeste su artıtma cihazı taktırma hevesi başladı. Su arıtma cihazına talep fazla olunca her gün yei bir su arıtma markasıda piyasaya çıkıyor. Tabi ki piyasadaki su arıtma sistemlerinin %90 dan fazlası çin yapımı ve çok sağlıklı değiller. Radyo ve Televizyon reklamlarında 500 TL 600 TL gibi fiyatlara su artıma cihazları satıyorlar fakat maalesef sağlıklı değil ve kesinlikle alınmaması gereken ürünler. su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç kural var. bunların başında NSF (Ulusal Hıfzıssıhha Kurumu), WQA Sertifika(Su Kalite Birliği) tarafından sertifikalanmış ürünler olması gerekiyor. Tabi ki bir çok su arıtma markası bu sertifikalara sahip olduğunu söylese de maalesef birçoğu yalan söylemekte.  Tabi ki bu sertifikaları olmayan kaliteli markalarda var.

Google üzerinde en çok arananlar ise ;En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları 2024, Su Arıtma Cihazı Fiyatları, En Çok Tercih Edilen Su Artıma Sistemleri, En İyi Su arıtma Markası , Türk Malı Su Arıtma Cihazları, En İyi Su Arıtan Cihazlar, Sağlık Bakanlığı Onaylı Su Arıtma Cihazları, Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Arıtma su Sağlıklı mıdır? Hemen Okuyun Öğrenin

NSF Nedir? (Ulusal Hıfzıssıhha Kurumu)
Su arıtma sistemlerini araştırmaya başladığınızda en çok duyacağınız kelimelerin başında NFS sertifikası gelmekte. NFS ‘nin anlamı Ulusal Hıfzıssıhha Kurumu’dur. Bu kurum üretilen suyun kalitesi cihazın malzeme kalitesini ve filtre kalitesini kontrol eder ve sertifikalandırır. Dünyadaki su arıtma cihazlarının sadece %20 si bu sertifikaya sahiptir.

İdeal İçme Suyu Kalitesi Maksimum Analiz Değerleri 2023

WQA Sertifikası Nedir? (Su Kalite Birliği)
WQA açılımı Su Kalite Birliğiolarak geçer . İçme suyu üreten cihazların denetimini yapan bir bağımsız kuruluştur. Amaçları tabi ki sağlıklı su üreten cihazları sertifikalandırmaktır. Ayrıca su konusunda bir çok sertifika işlemi yapmaktadır. Dünyada su konusunda güvenilen en önemli sertifika kuruluşlarından biridir.

Aşağıdaki Linklerde sertifikalı Markaları Bulabilirsiniz.
Nsf Sertifikası Listesi : https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=TURKEY&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd
WQA Sertifikası Listesi : https://www.wqa.org/programs-services/resources/find-water-treatment-provider-search-by-name#/?country=Turkey

Yukarıda incelediğimizde NFS onayı Türkiye’de sadece İhlas markasında olduğu görülmekte. Türkiye’de satılan markalar Olarak düşünüldüğünde ise NSF ve WQA sertifikası alan markalar İhlas, Amway, A.O Smith Bu markalar dışında maalesef size tavsiyede bulunamıyoruz. Çünkü sonuçta su yaşamın en önemli parçası. Onaylı kalitesi sertifikalanmış ürünler haricinde size su arıtma cihazı tavsiye etmek istemiyoruz. Ayrıca su arıtma cihazı alırken fiyat olarak minimum 900 TL üzerinde cihazları tercih ediniz. Çünkü daha düşük fiyatlara satılan ürünler maalesef çin’den getirilmiş ortalama maliyeti 100 TL olan tamamen sağlıklık ürünlerdir. Bu ürünlere Türk bir isim bulup piyasada satan çok fazla firma bulunmakta.

Arıtma su Sağlıklı mıdır? Hemen Okuyun Öğrenin

Su Arıtma Cihazı Ne İşe Yarar ?

Su arıtma cihazlarının mantığı aslında çok basittir. İÇerisinde bulunan ileri teknoloji filtreleme sistemi sayesinde suyu temizler ve sağlıklı içilebilir bir suya çevirir. Sudaki tortuları ,çamuru,bakterileri ve kireci temizler saf su haline getirir. Üzerindeki mineral filtreleri ile suyun mineral seviyesini arttırır ve ph seviyesini yükseltir. Bir çok su sebili 6 litre 8 litre ve 12 litre su deposuna sahiptir ve su kesildiği dönemlerde bu miktar su yine sizin kullanımınızda olacaktır. Bir çok filtrede Potasyum , Sodyum , Kalsiyum ve Magnezyum minerallerini suya işleyecek filtreler bulunmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aslında su arıtma cihazı araştırmaya başladığınızda bir çok dikkat etmeniz gereken husus vardır. Tabi ki bunların başında arıtma su cihazınızın plastik kalitesi. Düşünün ki bu suyu kullanmadığınız anlarda içtiğiniz su hep bu plastik bölümde kalacak. BPa olmayan ve ROSH sertifikali plastik maddeden yapıldığına dair kesinlikle sertifika olduğuna emin olmalısınız. İkinci dikkat etmemiz gereken ise yukarıda bahsettiğimiz NFS ve WQA sertifikalarının olması. Bu sertifikalar dünya üzerinde en güvenilir sertifikalardır. Üçüncü dikkat edilmesi gereken husus ise ürünün arkasında duracak bir firma olması. Maalesef sokak aralarında bile artık su artıma cihazı satan firmalar türedi. Fakat bunların 1 yıl sonra ne olacağı belli değil. Özellikle Çin’den 200 TL ye ürün getirip Türkiye’ de 500 TL ye satan ismi cismi belli olmayan hatta şahıs şirketi üzerinden satış yapan su arıtma cihazı satan yerler mevcut. Kesinlikle marka bir ürün almakta fayda var. Dördüncü dikkat edilmesi gereken husus ise kullanılan filtrelerin kalitesi. Söyle düşünün evet tüm filtreler neredeyse aynı görevi yapmakta. Fakat bazı filtreler suyu o kadar çok temizliyiorki saf su haline getiriyor içindeki minerali tamemen emiyor. Faydasız bir su haline getiriyor. Aslında hiçbir faydası olmayan bir su içmiş oluyorsunuz. Bu nedenle filtrelerin sertifikalarının tam ve güvenilir bir firma tarafından üretildiğine emin olmanız gerekiyor. İsmi duyulmuş firmalar bu konuda çok büyük arge yatırımları mevcut bu nedenle isim yapmış ürünleri tercih etmek en doğrusu görünüyor. Son olarak ise aldığınız su artıma cihazının teknik servisi ve garantisi . Bazı firmalar 5 yıl 10 yıl gibi garanti sürelerinden bahsetmekte. Fakat maalesef 3 gün sonra piyasadan kaybolacak firmalar. Bu nedenle minimum 3 yıl olarak arkasında büyük firmaların olduğu su arıtma cihazı satan firmaları seçmelisiniz. Filtreler genellikle 6 ile 12 ayda bir değişiklik ister. Bu nedenle teknik servis gelip size yardımcı olması gerekebilir. Bazı ürünlerin filtreleri sadece yetkili servis tarafından değiştirilebiliyor. Buda size ek ücret olarak yansıyabilir. ayrıca arıtma su cihazlarının filtrelerin fiyatlarınıda kesinlikle karşılaştırmak gerekiyor. Misal 2.000 TL ye aldığınız cihazın 6 ayda bir 500 TL filtre ücreti ödemeniz sizi maddi açıdan yoracaktır.

Arıtma su Sağlıklı mıdır? Hemen Okuyun Öğrenin

Su Arıtma Cihazı Atık Su Gideri

Su arıtma cihazlarında söyle bir durum da vardır.Su arıtma cihazı Atık su gideridir. Ortalama temiz 1 litre su için neredeyse 1 litre su için ortalama 1 litre atık su gitmektedir. Yani 1 litre arıtılmış su içmek için 2 litre su harcamış oluyorsunuz. bu bazı markaların modellerine göre %20 Civarında + – olarak düşünebilirsiniz.

En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları ve Fiyatları 2024

Aşağıdaki sıralama tamamen karışık şekilde listelenmiştir. Tüm tavsiye ettiğimiz modeller piyasada bulabileceğiniz en kaliteli ve en çok sertifikaya sahip en çok tercih edilen ve güvenilir markalardır. Listelemeler kesinlikle kullanıcı yorumlarına sertifikalara ve marka güvenilirliğine göre yapılmıştır.


AO Smith Daisy Tezgah Altı Ters Osmoz Su Arıtma Cihazı

Türkiye’de çok fazla duyulmasa da dünyada su arıtma konusunda isim yapmış bir firmadır. Son derece kaliteli filtreler, plastik malzeme kullanmaktadır. Türkiye’de servis ağı çok iyidir. Kullanıcı yorumlarını incelediğimizde herkes çok memnun olduğunu belirtmekte.10 litre su tankı bulunmaktadır. Cihazın içinde 5 Adet filtre bulunur. bu filtreler suyu insan sağlığına en uygun hale getirir. Ortalama filtreler su kullanımına göre 6 ay ile 1 sene içerisinde değişmektedir.

AO Smith Daisy Tezgah Altı Ters Osmoz Su Arıtma Cihazı Filtre fiyatları ise 220 TL ile 300 TL arasında değişmektedir. Lg marka Filtreler uyumludur. 24 Ay garantilidir. Servis ve kurulum son derece tecrübeli ekipler tarafından yapılmaktadır. su arıtma cihazı için gerekli tüm sertifikalara sahiptir. AO Smith Daisy Tezgah Altı Ters Osmoz Su Arıtma Cihazı fiyatları 2.000 TL ile 2.200 TL arasında değişmektedir. Bazı alt modellerini 1.500 TL civarınada bulabilirsiniz.


İhlas Aura Cebilon Reverse Osmosis  Su Arıtma Cihazı

İhlas su artıma cihazlarının markasıdır. İçerisinde Membarn Filtre,Blok Karbon Filtre, Sediment Filtre, Granül Aktif Karbon Filtre sayesinde suyu arındırır. Mineralli karbon filtre ile suyu mineral bakımından zenginleştirir. Ph değerleri en üst seviyeye çıkarır. Cihazlarda Özellikle ters osmos denilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede sudaki tüm zararlı kimyasal bakteriler ve parazitler temizlenir. Servis ağı çok başarılıdır. Kuruluma gelen yetkili servis elemanlarıda son derece tecrübeli. Aura Cebilon Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı 5 filtreden oluşmakta. Aura Cebilon Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı filtre fiyatları 199 TL ile 2.50 TL arasında değişmekte.

Cihazın garanti süresi 2 yıl fakat bunu ek ücret ile 5 yıla kadar uzatabilirsiniz.Bir su artıma cihazında olabilecek tüm teknoloji ve kaliteye sahip. Ayrıca Türkiyede tek NFS ve WQA sertifikasına sahip Türk Markası. İnternet üzerindeki Aura Cebilon Reverse Osmosis  Su Arıtma Cihazı yorumlarını incelediğimizde olumsuz yorum bulamadık. Ayrıca kullanan bir personelimize de sorduğumuzda son derece memnun olduğunu belirtti. Aura Cebilon Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı fiyatı 2500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. ayrıca 1.500 TL civarında satılan daha az depo kapasitesine sahip ürünleride bulunmaktadır.


Amway Su Arıtma Sistemi eSpring

Amway markası dünyada tüm ülkelerde bayiliği olan çok güvenilir ve teknoloji açısından son derece başarılı bir markadır. Türkiye’de bir çok ilde bayisi bulunmaktadır. Amway su arıtma cihazları kullanıcı yorumlarını incelediğimizde olumsuz bir yorumla karşılaşmadık. Sadece fiyat olarak diğer su arıtma cihazlarına göre biraz yüksek kalmakta. fakat son derece kaliteli teknolojik ve güvenilir bir üründür. Su arıtma cihazlarında olması gereken tüm sertifikalara sahiptir. Amway Su Arıtma Sistemi eSpring filtre fiyatları ise 250 TL ile 3.50 TL arasında değişmektedir. Tezgah altı veya üstünde kullanılabilir. FDA, NFS ve WQA sertifikalarına sahiptir. Amway Su Arıtma Sistemi eSpring fiyatları 3.250 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir. Alt modeli maalesef bulunmamaktadır.

İdeal İçme Suyu Kalitesi Maksimum Analiz Değerleri 2023

Arıtma su Sağlıklı mıdır? Hemen Okuyun Öğrenin


Yukarıdaki markalar haricinde tabiki yüzlerce marka ve model internet üzerinden yada alışveriş mağazalarında satılmakta. Fakat maalesef bizim size önerebileceğimiz markalar bunlar. 3 Markanın tüm ürünleri en azından gerekli sertifikaları olduğu için sağlıklı ve gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz markalar.

Yorumlar
  1. Mahkum dedi ki:

    Su arıtma makinasi ne kadar