En Sağlıklı Zayıflatan Diyet İçin İdeal Esmer Ekmek Çeşitleri

En Sağlıklı ekmek Çeşidi Hangisi? Hangi Ekmek Türünü Yemeli? Diyet Yaparken Hangi Ekmekten Yemeli? En zararsız Ekmek Hangisi? Esmek Ekmek Mi Beyaz Ekmek Mi? Zayıflarken Hangi Ekmek tercih Edilmeli? En Faydalı ve En İyi Ekmek Hangisi? Ekmek İle İlgili Tüm Sorularınızın cevapları Haberimizde…

Dünyada olduğu gibi Türkiye’dede obezite hastalığı inanılmaz bir hızla artıyor. Türkiye’de obez insanların artmasının en büyük etkenlerinden biride yemeklerde yedikleri beyaz ekmek. Beyaz ekmek zehirden farksız. Beyaz ekmek kilonun en iyi dostu. Hele ki Türkiye’de yemeğin yanında ekmek olmazsa doymam mantığı insanları her geçen gün obezitenin kucağına itmekte. Kilo yüzünden bir çok hastalıkta kapınızda bekliyor. Bu hastalıklar er yada geç karşınıza çıkacaktır.

Piyasada bir çok diyet ekmek çeşitleri bulunmakta. Fakat maalesef bunlarında bazılarında bir çok koruyucu madde ve beyaz un bulunmakta. Size tam tahıllı ekmek diye sattıkları ekmeğin içine de beyaz un karıştıran firma ve fırınlar bulunmakta. Aslında son dönemlerde halkın diline yavaşça yerleşmeye başlayan bir tabir mevcut. Esmer ekmek. esmer ekmek buğdayın en faydalı kısmından hazırlanan bir tahıllı ekmek. Esmer ekmek çeşitleri ise aslında her zaman duyduğunuz çavdarlı kepekli ve tam buğdaylı tahıllı ekmekler. Normal ekmeğe göre kesinlikle faydalı ve daha az zararlı ekmeklerdir.a

Peki kilolarınızdan kurtulmak için en sağlıklı ekmek çeşidi hangisi hangi ekmek çeşidi kilo vermenize yardımcı olur? Aslında bu gibi durumlarda ilk akla gelen tost ekmekleri olsa da kesinlikle tost ekmeklerinden de uzak durmalısınız. Çünkü uzun süre taze kalması için tost ekmeklerinin içine bir çok kimyasal madde katılmakta. bu nedenle tost ekmeklerinden uzak durmalısınız.

Yukarıda gördüğünüz aslında en zararlı ekmek çeşidi olan beyaz ekmek. Maalesef son zamanlarda buğday genetikleri ile fazlasıyla oynanması nedeniyle artık gıdadan öte zehir diye belirtsek yeri var. Hem çok üretim hemde daha beyaz olması için bir çok kimyasal işlem görmekte. Ayrıca Beyaz ekmek unu buğdayın en verimsiz kısmı olan içinden elde ediliyor. 

Hangi Ekmek Kilo Aldırmaz?

Tüm ekmekler kilo aldırır. Kilo aldırmayan ekmek yoktur. Fakat bazı ekmekler var ki yediğinizde size fayda sağlar. Sizin günlük protein ve karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar zindelik sağlık verir açlık hissinizi azaltır ve tok tutar. Esmer ekmek çeşitleri en sağlıklı ekmek türleridir. Ayrıca ekmek alırken ekşi mayalı olmasına da dikkat etmelisiniz.

Ekmek Şişmanlatır mı?

Aslında bu tamamen ekmek yeme durumunuzla alakalı. Şöyle ki günde 5 elma yerseniz kilo alırsınız. fakat 1 elma faydalıdır. Aynı şekilde 5 dilim ekmek yerine 1 dilim ekmek yerseniz tabi ki kilo aldırmayacaktır. Tabi ki 5 dilim beyaz ekmek yemek ile 5 dilim tam tahıllı ekmek yemek arasında da çok fark var. Tercih ettiğiniz ekmek çok önemlidir.

1 Dilim Beyaz Ekmek Kaç Kalori?

Standart bir dilim beyaz ekmek ortalama 65 kalori. Fakat bu beyaz ekmeği kızartırsanız kalorisi %15 kadar düşecektir.

Tost Ekmeği Kilo Aldırır mı? Sağlıklı mı?

Çocuklarınıza yada kendinize kolay bir kahvaltı olarak gördüğünüzü tost etmekleri maalesef çokta sağlıklı değil. Çünkü tost ekmekleri farkettiyseniz kolay kolay bozulmamaktadır. Nedeni ise içinde bulunma bir çok kimyasal koruyucu bu nedenle tost ekmeği yerine tahıllı ekmekleri tercih etmelisiniz.

Diyette Kaç Dilim Ekmek Yemeli?

Diyet yaparken aslında herkesin ilk aklına gelen ekmek yememek lazım. Fakat ekmek protein lif ve enerji için yenmesi gereken bir besindir. Sadece sınırlı şekilde tüketmek gerekir. Her öğünde 2 dilim tam tahıllı ekmek tüketmek diyetinize yardımcı olacaktır. Zayıflarken kesinlikle esmer ekmek dediğimiz tahıllı ekmekleri tercih edin.

 

En Sağlıklı Ekmek Çeşitleri

Esmek ekmek çeşitlerinin hepsi aslında sağlıklı ekmeklerdir. Önemli olan beyaz un karıştırılmamasıdır. Günümüzde kaliteli ekmek markaları özel ekmek çeşitleri üretmektedir. Bunların başında Uno ve İstanbul Halk Ekmek geliyor. Ayrıca güvendiğiniz fırınlardan da Çavdarlı, Kepekli yada Tam Tahıllı ekmek çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz.

1) Tam Tahıllı Ekmek

Ekmek çeşitleri arasında en faydalı ekmek çeşidi diyebiliriz. İçerisindeki tam buğday ve tahıllar zayıflatma konusunda yardımcı olmakta. Bir çok ekmek markası dahil artık tüm fırınlarda da tam tahıllı ekmek bulabilirsiniz. Tam tahıllı ekmeklerin içindeki tahıllar hazmı kolaylaştırır ve bağırsakları düzenler. Uno ekmeklerin Premium ürünlerinden çavdarlı ve çok tahıllı ekmek çeşitlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca bir çok ekmek markasının çok tahıllı ekmek çeşidi bulunmaktadır.

2) Çavdar Ekmeği

Aslında en sağlıklı ekmeklerin başında gelir. Fakat bir çok insan tadını beğenmediği için tercih etmez. Fakat sabahları taze sıkılmış portakal yada mandalina suyu ile yenildiğinde bolca enerji protein ve vitamin takviyesi yapar. Vücudunuz kolay kolay acıkmaz. Tadı ne hafif tatlı ne hafif tuzludur. Ortasında bir tada sahiptir. Çavdar ekmek hammeddesi olarak en çok life sahip tahıldır. Günlük tüketimi fazlaya kaçılmadığı sürece kilo vermenize yardımcı olur.

3 ) Siyez Unlu Ekmek

Siyez unlu ekmek evet belkide daha önce hiç duymadınız ama Siyez unu ile yapılan ekmekler hem tok tutuyor hemde dünyada genetiği ile oynanmamış tek buğday çeşidinden üretiliyor. Ağırlıkla Kastamonu ve çevresinde üretilmekte. Lif bakımından çok zengin ve diyet yaparken kesinlikle tercih edilmesi gereken bir ekmek çeşidi. Zayıflama konusunda ve bir çok bağırsak probleminde çok etkili faydaları bulunmakta. Ayrıca çokta doyurucu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.