Enerji Kimlik Belgesi Nedir? Nasıl Alınır? Avantajları? Güncel Fiyatları

2011 Yılında Zorunlu Hale Getirilen Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır? Enerji Kimlik Belgesi Güncel Fiyatları ve Enerji Kimlik Belgesi Konusunda Aklınıza Takılan Tüm Bilgileri Sizin İçin Araştırdık… Detaylar Haberimizde…

Enerji Kimlik Belgesi aslında 2011 yılından beri alınması zorunlu bir belge. Ev ve İş yerleri için şart konulan bir belge. Fakat tabi ki çok önemsenmemekte. Fakat yasa gereği tüm ev ve iş yerlerinin 2 Mayıs 2017 tarihine kadar bu belgeyi alması şart. Enerji Kimlik Belgesi alınmazsa herhangi bir şekilde evinizi iş yerinizi satamayacak ,kiraya veremeyeceksiniz.

Enerji Kimlik Belgesi Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununa göre Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği gereğince enerji kaynaklarının verimli ve etkin kullanılması için enerji israfından kaçınılması için ve çevre korumasına her binanın katkıda bulunması için ve ısı yalıtımının verimi konusunda bilgiler içeren belgeye Enerji Kimlik Belgesi denir.Enerji Kimlik Belgesinin kısa adı ise EKB olarak ta adlandırılmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

Enerji Kimlik Belgesi almak için Google Enerji Kimlik Belgesi yazarsanız bir çok firma çıkacaktır. Bu firmalardan bu belge için yardım alabilirsiniz. Artık bir çok firma bulunmaktadır. Ve 1 saatlik bir işlem ile belge çalışması yapılmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Kategorileri

Enerji Kimlik Belgesinde binanız A sınıfından G sınıfına kadar harfler ile sınıflandırılır. A sınıfı en verimli seviyedir. G sınıfı ise en kötü seviyedir. Yakın dönemde A sınıfı evlerin daha pahalı fiyatlarla satılacağını unutmayın. Bu işlemler ise özel cihazlar sayesinde yapılmakla termal kameralar ısı ölçer cihazlar ile rapor çıkarılmaktadır. Ayrıca evdeki elektronik cihazlarında enerji tasarruf özellikleri bu belgelere dahil edilmiştir. Ayrıca yeni yapılan binalarda ise C sınıfından düşük binalara kanunen iskan ruhsatı verilmemektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Avantajları

Enerji Kimlik Belgesi A,B,C sınıfında olan binalarında avantaj olarak çevre vergisi az ödenecektir. Ayrıca satış işlemlerinde de daha yüksek fiyatlar ile satılabilecektir. Özellikle de Enerji Kimlik Belgesi seviyesi A olan evlerde satış sürelerinin daha az olacağı beklenmektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

Enerji Kimlik Belgesi fiyatları illere göre değişiklik göstermektedir. Fakat İstanbul bölgesi için Enerji Kimlik Belgesi Metre kare fiyatları 2.5 TL den başlamaktadır. Ayrıca yeni yapılan binalarda bu fiyat 1.90 TL civarında olmaktadır. İzmir ve Ankara’da ise fiyatlar Metrekare başına 2 TL yeni yapılan binalarda ise 1.7 TL civarında yapılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.