Evdeki Karıncalara Çözüm Öldürmeden Evden Çıkarma ve Kurtulma Yöntemleri

Evde çıkan karıncalar nasıl gider?, Evdeki Karınca için Kesin Çözüm Nedir?, Karınca kovucu yöntemler , Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?, Karıncaya kesin çözüm önerileri, Evde karınca nasıl yok edilir?, Karıncalar için Zehir ve İlaçlar, Karıncaları Öldürmeden evden çıkarma, Eve giren karıncaları yok etme, Mutfaktaki karıncalardan kurtulma yöntemleri,

Evdeki Karıncalara Çözüm Öldürmeden Evden Çıkarma

Eviniz kaçıncı katta olursa olsun yaz kış karıncalar tarafından istila edilebilirsiniz. Karıncalar Bahçe katı yada 15. kat dinlemez. Hangi katta oturursanız oturun bir şekilde kendisine bir yer bulur ve evinizde yiyecek aramaya başlar. Hele ki bir kaç kez evinizde ekmek kırıntısı yada sevdiği yiyecekler buldu ise tüm arkadaşlarını sizin evinize toplamaya başlar. Karıncalar son derece zararsız hayvanlardır fakat tabi ki evde dolaşmasını hiç kimse istemez. Karınca evden nasıl çıkarılır diye arattığınızda bir çok yol göreceksiniz fakat bunlardan bir çoğu maalesef çok fazla işe yaramaz. Bu ufak ve başa bela canavarları öldürmeden evinizden kovmamız gerekmekte.

Google üzerinde evden karıncaları çıkarmak ile ilgili bir çok arama yapılmakta. Bunların başında Evde çıkan karıncalar nasıl gider?, Evdeki Karınca için Kesin Çözüm Nedir?, Karınca kovucu yöntemler , Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?, Karıncaya kesin çözüm önerileri, Evde karınca nasıl yok edilir? gibi sorular bulunmakta.

karincaladan-kurtulma-yontemleri

Karıncalar genellikle yaz aylarında çok fazla fazla ortalıkta görünüyor. Fakat bir çok evde doğalgaz ve kışın ısıtma olduğu için karıncalar kış aylarında da evinizde misafir olabilmektedir. Karıncalardan kurtulma yöntemleri basittir. Fakat bir çok yöntem çok fazla işe yaramaz ve bu ufak hayvancıklar maalesef biraz yüz süzdür. Evinizi ele geçirir ve her yerden çıkabilir. Evlerde karıncalar genellikle parkelerin süpergeliklerinden çıkarlar. Aslında ilk hedefimiz bu bölgeler olmalı. Ayrıca karıncalar evinizde bir susam tanesi bile bulsa başka susam olup olmadığını öğrenmek için arkadaşlarına haber verir ve bir anda evinizi karınca basabilir.

Karıncalardan kolay kurtulmak istiyorsanız maalesef kimyasal böcek ve karınca ilaçlarını kullanarak %100 kurtulma sağlayabilirsiniz. Fakat bu kimyasallar size veya evinizde bebeğiniz varsa zarar verme riski bulunuyor. Fakat bitkisel yöntemlerle de büyük ölçüde evdeki karınca sorunundan kurtulabilirsiniz.

karinca-evden-nasil-cikarilir

Evde Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

Evet aslında hiç kimse bu karıncaları öldürmek istemiyor. Fakat belli bir noktadan sonra evi kendi evleri sanıp tüm sülalelerini davet edebiliyorlar ve eviniz bir anda karınca yuvasına dönebiliyor. 3-5 tane zararsız derken bir anda binlerce karıncaya ev sahipliği yapabiliyorsunuz. Tabi ki bu konuda en kesin ve net çözüm ise maalesef raid böcek ilacını evin süpergeliklerine sıkmak. Bu sayede en hızlı evdeki karıncalardan kurtulma yöntemi olacaktır.

Raid karınca yemi yuvası da kullanılan diğer bir çözüm. Karıncalar bu yuvanın içindeki yemleri alıyor ve kendi yuvalarına görürüyor ve toplu bir katliam oluyor siz karıncalardan kurtuluyorsunuz. Vicdansız bir yöntem fakat bazı durumlarda maalesef kullanılabiliyor.

karinca-yemi-ile-karincalardan-kurtulma

Tabi ki bu işlem maalesef bu karıncaları öldürmekte. Bu nedenle bu yöntem size ağır geliyorsa ve öldürmek istemiyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Özellikle yapabiliyorsanız parke süpürgeliklerini hafif esnetip içerisine raid böcek ilacı sıkarsanız aylarca karıncalardan ve haşerelerden kurulmuş olursunuz. Karıncalarda evinizden uzak durur ve en iyi evdeki karıncalardan kurtulma çözümü aslında budur.

evdeki-karıncalara-cozum

Diş Macunu ile Evdeki Karıncalardan Kurtulma

Diş macunu karıncaların en sevmediği karışımlardan biridir. Özellikle çıktıkları alana diş macunu ile bir bariyer yaparsanız karıncalar hızlı bir şekilde ortamı terk edecektir. Diş macunu kokusu ve içindeki kimyasallar karıncalar tarafından hiç sevilmemektedir. Bu yöntem en başarılı ve hızlı evdeki karıncaları kovucu yöntemdir.

Kemik ile Karıncaları Toplama

Öncelikle aslında karıncalara en az zarar vereceğiniz ve hızlı bir şekilde kurtulabileceğiniz ilk yöntem bir kemik parçasını karıncaların yuvasının yakınına koymanız bu şekilde karıncalar bu kemik parçasına üşüşecektir. Üşüşen karıncaları bahçenize yada camdan dışarı kolaylıkla atabilir ve karıncalardan uzun bir süre kurtulabilirsiniz. Karıncalar genellikle kemik tadını severler ve tüm arkadaşlarını çağırırlar ve kemiğe üşüşürler. Bu sayede zarar vermeden karınca kardeşleri evinizden dışarı çıkarabilirsiniz.

Bir iki kez bu işlemi yaparsanız karıncaların azaldığını ve sonunda bittiğini göreceksiniz.

evdeki-karincalardan-kurtulma-yontemleri

Sirkeli su ve Limon ile Evdeki Karıncalardan  Kurtulma

Sirkeli suyu karıncalar sevmez. Hatta kokusundan nefret ederler. Birde içine biraz limon sıkarsanız karıncalar için eviniz artık tehlikeli ve sevimsiz bir yer haline gelir. Evinizde ne kadar kırıntı olursa olsun evinizi terk etmeye başlarlar. Sirke ve Limonu bir cam sprey şişesinin içine doldurursanız ve karıncaların çıkış noktalarına sıkarsanız karıncalardan uzun bir süre kurtulabilirsiniz. Kolay ve hızlı bir yöntemdir. En etkili evde karıncalardan kurtulma yöntemlerinden biridir. Bu işlemi ortalama olarak 2 günde bir yapmanız halinde evdeki karıncalardan kurtulma konusunda büyük bir adım atmış olursunuz.

sirke-ile-karıncalardan-kurtulma

Salatalık Kabuğu ile Karıncalardan Kurtulma Yöntemi

En basit karıncalardan kurtulma yöntemi satalatalık kabuğu ile kurtulma yöntemidir. Karıncalar salatalık kabuğunun kokusunu sevmezler ve bulundukları alanı hızlı bir şekilde terkederler. Bu yöntem hem karıncalara zarar vermez hemde basit bir şekilde karıncaları evden kovma yöntemidir.

salatalik-ile-evdeki-karincalardan-kurtulma

Limon Parçaları ile Karıncalardan Kurtulma

Diğer ve basit yöntemlerden biride karıncaların çıktığı deliklerin etrafına limon parçacıkları koymak. Bu şekilde yaptığınızda karıncalar yuvalarından çıkmak bile istemeyecektir. Limon kokusundan karıncalar nefret eder.

karincalar-icin-limon-parcalari-ile kurtulma1

Nane Yağı yöntemi ile Evdeki Karıncaları Yok etme

Nane yağı kokusu karıncalar için nefret verici bir kokudur. Karıncaların en sevmediği kokular arasındadır. Özellikle nane yağını su ile karıştırıp bir sprey vasıtasıyla karıncaların çıktığı alana dökerseniz karıncalar uzun süre yuvalarından çıkmayacaktır. Bu işlemi 2 günde bir tekrarlarsanız karıncalardan kurtulmuş olursunuz.

nane-ile-evdeki-karincalardan-kurtulma

Tebeşir Tozu ile Evden Karınca Uzaklaştırma

Tebeşir tozunu karıncalar hiç sevmez. tebeşir ile karıncaların yuvasını çizerseniz karıncalar çizdiğiniz alandan çıkmayacaktır ve belli bir süre sonra tekrar yuvalarına dönüp başka bir yere gideceklerdir.

Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yöntemi Tarçın

Tarçın en bilindik ve en çok kullanılan yöntemlerin başında gelir. Fakat tabi ki bazen döktüğünüz tarçına bulaşan karıncalar evde turuncu turuncu gezebiliyor. Bu nedenle tarçının kaliteli ve keskin kokulu olmasına dikkat etmek gerekiyor.

evdeki-karincalar-icin-tarcin-ile-cozum

Kireç ile karıncaları Kovma

Kireç karıncaların en sevmediği kimyasalların başında gelir. Özellikle bahçeli bir eviniz varsa dış duvarlara kireç dökerseniz hem karıncalar hemde haşereleri uzak tutmuş olursunuz.

seker-ve-kabarma-tozuile-karincalari-kovma

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.