Exoderil Krem Ne İşe Yarar, Fiyatı 2024 ,Exoderil Krem Kullananlar ve Yorumları

Mantar Egzama Pullanma ve Kaşıntı Kremi Exoderil Krem Fiyatı 2024, Exoderil Krem İşe Yarıyor mu,Exoderil Krem Kullananlar ve Yorumları ,Exoderil Krem Ne İşe Yarar, Exoderil Krem Faydaları, Exoderil Krem Nasıl Kullanılır? Exoderil Cilt Döküntüsü ve Kaşıntı Kremi

Exoderil Krem nedir?

Deride ortaya çıkan egzama ya da kızarıklıkların giderilmesinde etkili bir düzeyde kullanılan Exoderil krem nedir? Son zamanlarda ciltte yer alan hasarların tedavisi noktasında etkili bir ürün olan Exoderil krem ne için kullanılır? Ciltteki iltihapların giderilmesinde de önerilen Exoderil kremin faydaları nelerdir? İşte yanıtını merak ettiğiniz bu ve benzeri sorulara dair tüm ayrıntılar!

Alerji, kullanılan ilaçlar ya da dış etkenler nedeniyle kimi zaman deri üzerinde kızarıklıklar, pullanma ve kaşıntı ile birlikte mantar oluşabilir. Tedavi edilmediği taktirde hızla üreyen ve vücudun faklı yerlerine bulaşma ihtimali yüksek olan mantar ya da egzamaların iyileşebilmesi için ilaç kullanımı şarttır. Exoderil krem; cilt yüzeyinde görülen ve iltihabi ya da egzamalar la birlikte oluşan yüzeysel mantar enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılan bir ilaçtır.

Mantar ve egzamaların en fazla bulaştığı yerler, eller, ayaklar, parmak araları ve tırnaklardır. Kimi zaman ise koltuk altı, kasıklar, meme arası ve boyunda da kaşıntı ve kabarcıklar şeklinde kendini gösteren mantar oluşur. Yaşam kalitesini bozan ve insanlara oldukça sıkıntı veren bu sağlık sorununa en iyi çözüm yolu ise Exoderil kremi düzenli olarak kullanmaktır.

Google üzerinde Mantar Egzama Pullanma ve Kaşıntı Kremi Olarak Kullanılan Exoderil Krem Fiyatı Nedir, Exoderil Krem Ne Kadar, Exoderil Krem Ne İşe Yarar, Exoderil Krem İşe Yarıyor mu, Exoderil Krem Ne İçin Kullanılır, Exoderil Krem Kullananlar ve Yorumları, Exoderil Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Exoderil Krem ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

exoderil-Krem-fiyati-2021Exoderil Krem Ne için kullanılır?

İnsanların birbiriyle olan iletişimleri ve sosyal ortamda geçirilen zaman fazlalaştıkça, kişilerin ortamdan ya da birbirlerinden bakteri bulaştırma olayı da bir o kadar artmıştır. Özellikle tüm gün ayakkabı içerisinde kalan ayakların nem ortamında hızla büyüyen mantar hastalığına yakalanma riski fazlalaştı. Bunun yanında, kıyafetlerin yıkanmasında kullanılan kimyasal temizlik maddeleri, pek çok insanın cildinde egzamalara neden olmaktadır.

Exoderil krem; vücudun farklı yerlerinde ortaya çıkan kaşıntılı ya da kaşıntısız deri mantarı ve egzamaların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Son derece etkili olan krem; maya ve maya benzeri ile küf mantarlarının tedavisinde de mükemmel sonuçlar vermektedir. Peki, Exoderil krem içeriği nedir? İşte cevabı!

Exoderil Krem İçeriği Nedir?

İnsanların günlük hayat düzenini bozan ve hem görüntüsü, hem de kişiye verdiği ağrı, kaşıntı ya da yanma ile rahatsızlık hissi yaşatan mantarların,  en kısa zamanda tedavi edilmesi gerekir. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Exoderil krem içeriği naftifin hidroklorürdür. Ayrıca, sodyum hidroksit, benzil alkol, setil palmitat, saf su, stearil alkol gibi yardımcı maddeler de içeriğinde bulunmaktadır.

Bir nevi alkol barındıran yapısı nedeniyle mantar ve mayaların daha çabuk ölmesi ve üremelerinin önüne geçilmesi de kolaylaşır. Görüldüğü üzere Exoderil kremin içeriği söz konusu olduğunda karşımıza farklı maddeler çıkmaktadır. Bu maddelerin tamamı, cilt sorunlarının giderilmesi noktasında etkili sonuçları da ortaya koymaktadır:

Exoderil Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Dermatoloji uzmanları tarafından hastalara verilen Exoderil krem; Sandoz ilaç sanayi tarafından üretilmiştir ve 15g ve 30 gramlık kutularda satılmaktadır. Hızlı bir iyileşme sağlayan kremi eczane dışında herhangi bir yerden satın almak mümkün değildir. Dermatologun tavsiyesine ve ilaç prospektüsüne göre hareket edildiği taktirde Exoderil kremin yan etkileri görülme olasılığı azdır.

İçeriğinde bulunan alkol nedeniyle kimi hassas ciltlerde kızarıklık ve yanma hissi oluşsa da bu durum geçicidir. Bu güne kadar kremi kullanan pek az kişide çok ciddi yan etkiler görülmüştür. İlacın içeriğinde bulunan etken maddeye karşı alerjisi olan kişilerin doktor kontrolünde kullanması gerekir.

Ayrıca, bebekler,  çocuklar, hamileler,  emziren anneler ile karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastaların kesinlikle kullanmaması gerekir. Exoderil kremin yan etki yapmasının bir diğer nedeni, ilacı fazla kullanmaktır. Buna dikkat edildiği taktirde krem cilde herhangi bir yan etki göstermez.

exoderil-krem-mantar-tedavisi

Exoderil Kremin Faydaları Nelerdir?

Cilt üzerinde farklı nedenlerle iltihabik durumlar oluşabiliyor. Bakteri ve mayalar kimi zaman deri üzerine, kimi zaman ise tırnak içlerine yerleşip, hızla üreyebiliyor. Tırnak ve parmak arası mantarının yanında Candida adı verilen enfeksiyona sebep olan bir başka mantar türü daha bulunuyor. Bunun yanında ptyriasis versicolor isimli deri hastalığı ile savaşan birçok insan bulunuyor.

Exoderil kremin faydaları saymakla bitmez. Krem; mantar ve bakteri kaynaklı tüm deri hastalıklarının çok hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. İnsanların yaşam konforunu bozan kaşıntı, pullanma, kızarıklık ve yanma hissini giderir. Bakterilerin üremesini önler ve bulunduğu ortamdan farklı yerlere bulaşmasını engeller. Kısa sürede etkili ve kesin sonuç vermesi, Exoderil kremin neden tercih edildiğini açıklamaktadır.

Exoderil Krem Kullanıcı Yorumları Nelerdir?

Günümüzde pek çok insan deri hastalıkları ile mücadele etmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte kullanılan malzemeler de kimyasallaştı. Kimi insanın cilt yapısı oldukça hassastır ve bu maddeler ciltlerini tahriş edebilir. Kimi zaman ise dışarıdan gelen bakteriler tırnak içlerine yerleşerek, mantar hastalığına davetiye çıkarır. Exoderil krem kullanıcı yorumları ilacın oldukça etkili olduğunu gösteriyor.

Kremi kullanan pek çok hasta, mantar hastalığının çok kısa sürede iyileştiğini bildiriyor.  Ayrıca, deri üzerinde oluşan iltihabın kuruduğu, kızarıklığın ve pullanma görüntüsünün yok olduğu da tedavi olan hastaların ortak düşüncesidir. Üstelik birçok kişi kullanımdan itibaren ilk iki gün içerisinde gözle görülür şekilde iyileşme yaşadıklarını söylüyor. Bu da ilacın gerçek anlamda etkili olduğunu kanıtlamaktadır.

Exoderil Krem Nereye, Nerelere Sürülür?

Exoderil krem sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Eczane ürünü olan krem, dışarıdan satın alınmamalıdır. Krem kullanılmadan önce uzman dermatologların muayenesi sonucu uygun görülürse sürülmesi gerekir. Doktor ve ilaç prospektüsüne uygun olarak kullanılması uygundur. Exoderil sadece harici olarak kullanılan bir üründür.

Cilt ve tırnak üzerine sürülen ürünün göz ve ağız ile temas etmemesi ve kullanımdan hemen sonra ellerin yıkanması gerekir. Deri üzerine nohut büyüklüğünde alınan krem, yaklaşık 2cm, mantarlı bölgeyi kapatacak şekilde sürülmelidir. Kıvrımlı bölgeye sürüldüğü taktirde ise üzeri ince bir tülbentle kapatılmalı, böylece kremin etkisi artırılmalıdır.

Exoderil Krem etkisi nedir?

Exoderil krem etkisi oldukça fazla olan bir ilaçtır. Ancak ilacın tam olarak etkisini gösterebilmesi için uzun zaman ve düzenli olarak kullanılması gerekiyor. Bir ay boyunca her gece yatarken sürülmesi gereken kremin, kimi kişilerde ilk sürüldüğü andan itibaren etkisini gösterdiği biliniyor.

Ancak bakteri türevli mantar ve egzama hastalıklarının tamamen iyileşebilmesi için Exoderil kremin muntazam kullanılması şarttır. 30 gün süresince her gün kullanılması gereken krem, bir gün unutulsa dahi, bir sonraki gün devam ettirilmeli ve kesinlikle normal ölçüsünden fazla kullanılmamalıdır. Aksi halde ciltte tahrişe neden olabilir ya da deriden geçen krem toksik zehirlenme etkisi gösterebilir.

Exoderil krem kullanırken sauna ve buhar banyolarından uzak durmak gerekir. Özellikle toplu olarak kullanılan havuzlarda da ilacın etkisi azalabiliyor. Bununla birlikte giyilen kıyafetlerin sentetik olmaması gerekiyor. Kıyafetlerin her gün değiştirilmesi ve terletmeyen giysiler tercih edilmesi gerekir. Sorunlu bölge yıkandıktan sonra iyice kurulanmalı ve krem kullanımından sonra iyileşme olsa dahi on dört gün daha tedaviye devam edilmesi bir diğer önemli husus olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu bilgiler ışığında Exoderil kremi fiyatları ne kadardır? İşte detaylar!

Exoderil Krem 2024 Fiyatı

Mantar hastalığı; oldukça sıkıntı veren bir durumdur. Deride oluşan kaşıntı hissi, görüntüde oluşan sıkıntılar kişilerin sosyal hayattan uzaklaşmasına neden olur. Sorunlu bölge küçük dahi olsa, kişilere verebileceği ağrı ya da acı oldukça büyük olabilir. Üstelik gerekli şekilde tedavi edilmeyen durumlarda vücudun başka yerlerine bulaşabilir.

Kişilerin hayat kalitesini bozan ve asosyal olmasına neden olan mantar ya da egzamalar,  Exoderil krem ile tamamen sona ermektedir. Bu nedenle hastalığı yaşayan kişilerin araştırdığı soruların başında Exoderil krem 2024 fiyatı oluyor. Reçeteli ya da reçetesiz olarak satılan kremin fiyatı eczanelere göre değişiklik gösteriyor. Genel anlamda çok yüksek miktarları bulunmayan krem; hemen hemen her bütçeye uygun olarak bulunabilmektedir. Bakteri kaynaklı deri hastalıklarının tedavisinde hızlı ve etkili çözüm sunan Exoderil kremi alırken, hasarsız olan ve son kullanma tarihi geçmemiş olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen Exoderil krem 2024 fiyatı 152.18 TL olarak eczanelerde satılmaktadır.

Yorumlar
  1. Mediha Serap mizanoglu dedi ki:

    Neden bu kadar pahali fiyati inanilmaz ve cok az miktari bir tedavi bile yetismiyor.