Exotic Shorthair Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Exotic Shorthair Kedisi Özellikleri Neler, Exotic Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Exotic Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Exotic Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Exotic Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?, Exotic Shorthair Kedisi Eğitimi, Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024 Exotic Shorthair Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Exotic Shorthair

Tatlı ve yumuşak suratı ile dikkat çeken Exotic Shorthair kedisi ilk olarak 1950’lı yıllarda ortaya çıkmıştır. American Shorthair ile İran kedisinin birleşmesi ile elde edilen bu ırk yuvarlak kafa yapısı, uysal ve dengeli mizacı ile çok popülerdir. Hafif sivri kulakları, İran kedisi kadar olmasa da basık bir burnu vardır. Tıknaz görünümlü Exotic Shothair’in evde bakmak için ideal bir kedi olduğunu söyleyebiliriz. Genetiğinin büyük kısmını İran kedisinden alan bu cins yoğun ve kalın tüy yapısına sahiptir. İran kedisinden en büyük farkı isminden de anlaşılacağı üzere kısa tüy yapısına sahip olmasıdır. Sevecen ve uyumlu yapısı ile çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır.

Exotic Shorthair kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Exotic Shorthair kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Exotic Shorthair kedisi alacaksanız Exotic Shorthair Kedisi Özellikleri Neler, Exotic Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Exotic Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Exotic Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Exotic Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?, Exotic Shorthair Kedisi Eğitimi, Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Exotic Shorthair Kedisi Özellikleri

Sevecen ve uysal Exotic Shorthair özellikleri ve fiziksel niteliklerini şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Muazzam bir tüy görünümüne sahiptir.
  • Sevimli suratı, sakin ve küçük yapısı ile apartmanda beslenmeye çok uygundur.
  • Çok fazla miyavlamayan ve evi dağıtmayan bir kedi cinsidir.
  • Yuvarlak suratı ve dolgun yanakları çok sevimli görünmelerini sağlar.
  • Kırmızı, beyaz, mavi, çikolata, leylak gibi pek çok farklı tüy rengine sahiptir.
  • Polistik böbrek hastalığına yakalanmaya yatkın bir cinstir.
  • Dişileri 3 ile 5 kg arası ağırlıktayken; erkekleri 5 ile 7 kg arası kilodadır.
  • Vücudu çok gelişmiş olan bu kedi ırkının bacakları kısadır.
  • Peluş gibi görünen ve yumuşak olan tüyleri ile adeta bir kucak kedisidir.

Exotic-Shorthair-fiyati

Exotic Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?

İran kedisinin bakımının en büyük zorluğu tüylerinin çok uzun olmasından kaynaklanır. Öte yandan her ne kadar İran kedisinden gen alsa da, kısa tüy yapısı sayesinde Exotic Shorthair bakımı son derecede kolaydır. Tüylerini haftada 1 – 2 kez taramanız ve böbrek hastalıklarına karşı koruyucu mamalar ile beslemeniz bakımı için yeterli olacaktır. İlgi çok sevdiği için kedinizi sürekli yalnız bırakmamanızı ve onunla günlük ilgilenmenizi öneririz.

Exotic Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Son derecede uysal bir mizaca sahip olan bu kedi ırkının karakteri, kişiliği ve mizacını daha detaylı inceleyelim:

  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile çok iyi anlaşan, uysal bir mizaca sahiptir.
  • Oyun oynamayı özellikle getir – götür oyunu oynamayı çok severler. Kucakta olmayı çok seven bu kedi ırkı kucak kedisi arayanlar için ideal bir seçim olacaktır.
  • İnsanlar ile vakit geçirmeyi çok severler. Sürekli olarak sahiplerinin yanında olmak isterler; peşlerinden dolanırlar.
  • Yine exotic shorthair karakter özellikleri arasında zarif ve nazik yapısı yer alır. Tırmalama ve insanlara zarar verici davranışlardan her zaman kaçınırlar.
  • Çok zeki olduklarından yeni şeyler öğrenmeye meraklı olan bir kedi cinsidir.

Exotic-Shorthair-huyu-karakteri

Exotic Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bu kedi ırkının ortalama ömrünün 8 yıl ile 15 yıl arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bakımı düzenli yapılırsa ve veteriner kontrollerine düzenli götürülürse bu süre daha da uzayabilir.

Exotic Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?

Kısa tüy yapısı sayesinde Exotic shorthair cinsi çok tüy dökmeyen bir kedi cinsidir. İran kedilerini çok beğenen ama tüy sorunu nedeniyle bakıp bakmama konusunda kararsız kalanlar için çok iyi bir alternatif olacaktır. Özellikle mevsim geçişlerinde daha çok tüy dökebilirler; ama tüyleri rahatsızlık vermez. Tüy döküm zamanlarında daha sık fırçalayarak ve vitaminlerini vererek tüy dökümünü minimuma indirebilirsiniz.

Exotic-Shorthair-bakimi

Exotic Shorthair Kedisi Eğitimi

Son derecede eğlenceli, nazik, sempatik ve sevecen bir kedi ırkı olan Egzotik shorthair kedi cinsi çok yaramaz ve oyuncu bir kedi cinsidir. Sosyal olmayı ve insanlar ile vakit geçirmeye bayılırlar. Çok akıllı ve zeki oldukları için eğitimi son derecede kolaydır. Birkaç kez komut vermeniz kedinizin sizi anlaması için yeterli olacaktır. Özellikle tuvalet eğitimi, eşyalara zarar vermeme gibi konularda endişelenmenize hiç gerek yoktur. Sakin ve uysal doğaları gereği sizi yormayacaklardır. Kedinizin eğitimini hızlandırmak için ilgisini çekecek oyunlar oynayabilirsiniz. Sürekli peşinizde dolanacağından kısa sürede sizi çözecek ve nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığınızı anlayacaktır. Sakin, zeki, eğitimi ve bakımı kolay bir kedi sahiplenmek istiyorsanız bu kedi ırkı tam size göre olacaktır.

Exotic-Shorthair-omru

Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024

Tatlı, minyon ve sevecen bir kedi ırkı olan exotic shorthair kedisi fiyatları 2022 yılında 2.550 TL ile 4.000 TL arası değişir. Fiyatların belirlenmesinde kedinin aşı durumu, yaşı, cinsiyeti, safkanlık durumu, rengi gibi faktörler rol oynar. Safkan, aşılı, dişi ve yavru kediler daha yüksek fiyatlardan alıcılara sunulmaktadır. Bütçenize göre sunulan seçenekleri değerlendirebilir; fiyatları inceleyebilirsiniz.

Yavru Exotic Shorthair Kedisi Fiyatları 2024

Çok tatlı ve insan canlısı olan yavru exotic shorthairler yaşlı ve yetişkinlerle oranlandığında çok daha yüksek fiyatlardan alıcı bulunmaktadır. Bu fiyat farkına yavruları sahiplenmek isteyen kişi sayısının daha yüksek olması yol açar. Size tavsiyemiz yavru exotic shorthair fiyatı daha yüksek olduğundan eğer yavru sahiplenecekseniz bütçenizi buna göre ayarlamanızdır. Ortalama  4.000 TL ile 6.000 TL arasında satışmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.