Farklı Renk İkaz Lambası Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Farklı Renk İkaz Lambası Muayeneden Geçer mi ? Farklı Renk İkaz Lambası Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer , Mavi Renk Far, Sinyal İkaz Lambası Muayeneden Geçer mi?

Farklı Renk İkaz Lambası Araç Muayeneden Geçer mi ?

Özellikle modifiye tutkunlarının araçlarında en çok değişiklik yaptığı bölümlerden biride aydınlatmalardır. Özellikle gece çıkılan yolculuklarda farklı renk ikaz lambaları sinyaller ve farlar arabaya farklı bir hava katmakta ve dikkatleri arabanın üstüne çekmektedir. Fakat tabi ki Tüvtürk Araç muayenesinde farklı renkli ikaz lambaları olumlu karşılanmamaktadır. Son dönemlerde çok sık sorulan soruların başında Mavi renk sinyal lambası araç muayeneden geçer mi? Farklı renk ikaz lambası araç muayeneden geçer mi ? Farklı renkte ikaz lambası kullanmak araç muayenesinden geçer mi kalır mı gibi bir çok soru sorulmakta.

Tüvtürk Uzman personeli Erkan bey Farklı ikaz lambası muayeneden geçer mi Kusur durumu ne olur detaylı bir şekilde açıkladı.

farkli-renk-sinyal-muayeneden-gecermi

Farklı Renk İkaz Lambası Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

 Tüvtürk araç muayenesinde ikaz sisteminin tamamen çalışması, acil durum lambalarının yani dörtlülerin turuncu renk olması, Fren ve arka park lambalarının kırmızı geri vites lambasının da beyaz olması haricinde herhangi bir rengin kabul edilmediği ve Araç Muayeneden AĞIR KUSURLU olarak geçtiğini belirtmekte. Ayrıca ön park farları ile farlarında aynı renk olması gerekiyor. Bu konuda Tüvtürk çok hassas ve en ufak değişiklikte araç AĞIR KUSURLU olarak araç muayenesinden araç ikinci tekrar bırakılmaktadır. Ayrıca sinyal lambalarının belli bir hızda yanması gerekiyor. Çok hızlı yanıp sönen yada çok soluk yanıp sönen ikaz lambaları da AĞIR KUSURLU olarak sayılmaktadır. Sinyal sistemi aynı anda yanıp sönmeli ve farklı zamanlama olmamalıdır.

farklirenk-ikaz-lambalari-arac-muayenesinden-gecermi

Sinyal lambaları ,Farlar ve tüm ikaz lambaları trafik yönetmeliğine uygun bir şekilde tam olarak çalışmalıdır. Park lambasının çalışmaması bile Tüvtürk Araç muayenesinden geçememenize sebep olmaktadır. Bu nedenle Araç muayenesine gitmeden önce arabanızın tüm aydınlatma ekipmanlarını kontrol etmeniz ve farklı renkte aydınlatma kullanıldı ise onları orijinal lambaları ile değiştirmeniz gerekmektedir. Mavi renkte yada kırmızı renkteki farlar ve ikaz lambaları kesinlikle muayeneden geçmemektedir.

Farklı renkte ikaz lambaları sürücülerin yol güvenliğini ve arasındaki iletişimi zorlaştıracağı için yasaklanmıştır. Trafik polisine farklı renk ikaz lambaları ile yakalanmanız durumda aracınıza ceza yazılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.