Fenistil Jel Fiyatı 2024, Ne İşe Yarar? ,Fenistil Jel Kullananlar ve Yorumları

Yanık tedavisi ve Güneş yanığı Tedavisinde Efsane Krem Fenistil Jel Fiyatı 2024, Fenistil Jel İşe Yarıyor mu,Fenistil Jel Kullananlar ve Yorumları ,Fenistil Jel Ne İşe Yarar, Fenistil Jel Faydaları, Fenistil Jel Nasıl Kullanılır? Fenistil Jel Yanık tedavisi ve Güneş yanığı Tedavisinde Kullanım

Fenistil Jel Nedir?

Satış rekorları kıran Fenistil Jel, arı sokmaları, sinek ve böcek ısırmaları, güneş yanıkları, yüzeysel hafif yanıklar, iltihabi olmayan cilt hastalıkları nedeniyle oluşan kaşıntılar ve kurdeşen tedavisinde kullanılan medikal bir ilaçtır. Erken maddesi Dimentinden Maleat’tır. 1 gram Fenistil Jel içerisinde 1 mg Dimentinden Maleat bulunmaktadır. Fenistil Jel renksiz, kokusuzdur ve jel formdadır. Yardımcı maddeleri ise; sodyum hidroksit, propilen glikol, karbomer, sodyum edetat, benzalkonyum klorür ve saf sudur. Fenistil Jel, vücuttaki doğal bir kimyasal madde olan Histaminin etkisine zıt yönlü etki gösterir ve alerjik belirtileri tedavi etmek için kullanılır. Tüm eczanelerde satılan Fenistil Jel, uygulandıktan çok kısa bir sonra etkisini göstermektedir. 30 gramlık alüminyum tüplerde satılan Fenistil Jel, isilik ve suçiçeğinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Fenistil Jel, topikal antihistaminik olarak adlandırılan ilaç sınıfına dahil olan bir ilaçtır.

Google üzerinde genellikle Yanık tedavisi ve Güneş yanığı Tedavisinde Kullanılan Fenistil Jel Fiyatı Nedir, Fenistil Jel Ne Kadar, Fenistil Jel Ne İşe Yarar, Fenistil Jel İşe Yarıyor mu, Fenistil Jel Ne İçin Kullanılır, Fenistil Jel Kullananlar ve Yorumları, Fenistil Jel Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Fenistil Jel ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

Fenistil-Jel-kullananlarin-yorumlari

Fenistil Jel, alerjik reaksiyon sırasında vücuda salınan histamini maddesinin etkisini bloke eder ve bu nedenle kaşıntı ve kızarıklar azalır. Fenistil Jel ciltte oluşan kaşıntıya nüfuz ettiği için ciltte oluşan tahriş birkaç dakika içinde hızla azalmaya başlar. Bunun nedeni Fenistil Jelin lokal anestezik etkisinin olmasıdır. Fenistil Jeli özellikle yaz aylarında açık havada yaptığınız aktivitelerde ve tatillerde yanınızdan ayırmayacaksınız.

Fenistil-Jel-nedir

Fenistil Jel Ne İşe Yarar?

  • Alerjik dermatit, Alerjik konjunktivit, Kaşıntı, Ürtiker, Oküler alerjiler, Rinit, Anjiyoödem gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Dermatoza (İltihabi olmayan cilt hastalıkları) bağlı kaşıntıların tedavisinde,
  • Böcek ve sinek ısırıklarının tedavisinde,
  • Yüzeysel hafif yanıklar ve güneş yanıklarının tedavisinde kullanılır.

Fenistil Jel Nasıl Kullanılır?

  • Fenistil Jel kullanımı bir uzman doktor tarafından önerildi ise, doktorunuzun reçete ettiği şekilde uygulanmalıdır.
  • Eğer Fenistil Jeli kendiniz kullanacaksanız, gün içerisinde 2 ya da 4 defa kullanmanız uygun olacaktır.
  • Fenistil Jeli kullanmadan önce ve kullandıktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayınız.
  • Fenistil Jel uygulanacak bölge öncelikle iyice temizlenmelidir. Temizlendikten sonra kurutulan hastalıklı bölgeye çok az miktarda Fenistil Jel sürülüp, hafif hareketlerle masaj yaparak yedirilmelidir.
  • Fenistil Jel uygulandıktan sonra tedavi edilen bölgeyi birkaç saat yıkamayınız ve tedavi edilen bölgeye başka bir ürün sürmeyiniz.
  • Fenistil Jel düzenli kullanılırsa 1 hafta da etkisini göstermektedir. Eğer 1 hafta içinde şikayetleriniz geçmiyor ise ve kendinizi kötü hissediyorsanız mutlaka doktorunuza bilgi veriniz.
  • Fenistil Jel ağız, burun ve göze kesinlikle sürülmemelidir.
  • Fenistil Jeli sadece derinin etkilenen bölgesine sürmek gerekmektedir.

Fenistil Jel-nasil-kullanilir

  • Fenistil Jel kullanımını unutursanız kesinlikle iki doz olarak uygulamayınız. Kullanmanız gerekenden daha fazla doz kullandıysanız mutlaka bir eczacı ya da doktorla görüşünüz.
  • Fenistil Jel uygulaması vücudun geniş alanlarına yapılırsa uzun süre güneşte durulmaması gerekmektedir.
  • Fenistil Jel içeriğinde bulunan maddelerden herhangi birine daha önce alerjik reaksiyon göstermişseniz, bu ilacı kullanmadan doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir.
  • Hamile kadınlarda ilk 3 ay sonrasında gergin, incelmiş ve iltihaplı cilt yüzeyine sürülmemesi ve dikkatle kullanılması gerekmektedir.
  • Fenistil Jeli bebeklerde, çocuklarda, hamilelik döneminde ya da emzirme döneminde tahriş olmuş veya iltihaplı geniş alanlarda kullanmamak gerekmektedir.
  • Çok ciddi kaşıntılarınız ya da geniş bölgelere yayılmış yaralarınız var ise Fenistil Jel kullanımı öncesi doktorunuza danışınız.
  • Yaşlılar, epilepsi hastaları, yüksek göz tansiyonu, prostat büyümesi ve mide tıkanıklığı olan hastalar Fenistil Jeli kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.
  • Özellikle emzirme döneminde Fenistil Jelin göğüs ucuna sürülmemesi gerekmektedir.
  • Fenistil Jel, 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalı ve mutlaka çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza edilmelidir.
  • Fenistil Jel ambalajında herhangi bir bozukluk var ise kullanmayınız.

Fenistil Jel-faydalari

Fenistil Jel Yan Etkileri

  • Fenistil Jel içeriğinde propilen glikol maddesi bulunduğundan ciltte iritasyona neden olabilmektedir.
  • Fenistil Jel içeriğinde benzalkonyum klorür maddesi bulunduğundan irritan cilt reaksiyonuna neden olabilmektedir.
  • Fenistil Jelin seyrek görülen yan etkileri; ciltte hafif kuruluk ve hafif yanma hissidir.
  • Fenistil Jelin çok seyrek görülen yan etkisi alerjik deri reaksiyonlarıdır.

Fenistil Jel merkezi sinir sistemi depresyonu, baş ağrısı, hızlı kalp atış hızı, anormal kalp ritmi, ağız kuruluğu, mide bulantısı, kabızlık ve mide bozukluğu gibi yan etkilerde görülmektedir. Bu yan etkiler ilaç prospektüsünde yazmamaktadır fakat kullanıcıların beyan ettiği yan etkilerdir.

Fenistil-Jel-fiyati-2021

Fenistil Jel Fiyatı 2024

Tüm eczanelerde reçeteli ve reçetesiz satılan Fenistil Jelin 2024 güncel fiyatı, 73.15 TL’dir. Eğer Fenistil Jeli doktorunuza reçete ettirirseniz hiçbir ücret ödemezsiniz çünkü Fenistil Jelin ücreti devlet tarafından karşılanmaktadır.

Fenistil-Jel-kullanimi

Fenistil Jel Kullananlar ve Yorumları

Fenistil Jel Yanık tedavisi ve Güneş yanığı ve Böcek ve Arı sokmalarından ilk tercih edilen kremler arasında. Kullananlar tarafından özellikle güneş yanığında çok fazla tercih edilmekte. Özellikle güneş yanıklarında iz kalma korkusu nedeniyle ilk tercih edilen ve en iyi krem diyebiliriz. Yorumlara baktığımızda şikayetçi olan göremedik. Bu nedenle Fenistil Jel kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.