Fransız Askısı Fiyatları 2024 (Fransız Askısı Nedir? Nasıl Yapılır? Avantajları Neler?)

Fransız Askısı Fiyatları 2024 , Fransız Askısı Nedir? Fransız Askısı Nasıl Yapılır? Fransız Askısı Avantajları Neler, Fransız Askısı Hangi Bölgelere Yapılır? , Fransız Askısı Yaptıranların Öncesi Sonrası, Fransız Askısı Yaptıranların Yorumları

Fransız Askısı Nedir?

Fransız askısı ya da bilinen diğer adı ile dinamik askı cerrahi teknikler kullanılmadan, ameliyatsız bir şekilde yapılan bir yüz gerdirme işlemidir.

İlk olarak Fransızlar tarafından geliştirilmiş ve Fransız kadınlarına uygulanmış bir işlem olduğundan ülkemizde bu şekilde anılmaya başlanmıştır.

Ancak dünya çapında daha çok dinamik askı şeklinde bilinmektedir.

Uygulama sırasında askılama yapılır. İçi polyester dışı ise silikon malzeme kullanılarak oluşturulmuş dinamik yani esnek yapıda ip kullanılarak yüz bölgesi üzerine yapılmaktadır.

Özel küçük kanüller ve kılçık şeklinde kalın ipler kullanılarak uygulama gerçekleştirilmektedir.

Fransız Askısı Nasıl Yapılır?

Fransız askısı hakkında sıklıkla yöneltilen sorulardan biri de Fransız askısı nasıl yapılır, olarak karşımıza çıkmaktadır.

Öncelikle işlem lokal anestezi altında yapılır ve uygulamanın toplam süresi 45 dakika ile 60 dakika arasında değişiklik gösterir. Yüzde yaşanılan probleme göre süresi de artıp azalmaktadır.

Lokal anestezi uygulaması öncesinde uygulamanın hangi bölgelere yapılacağı tespit edilir ve işaretlenir. Bu alanlara ve hafif çevre dokularına da lokal anestezi uygulanır.

Bu sayede işlem sırasında herhangi bir acı hissi duyulmamaktadır.

Ardından işaret edilen bölgelerde yeterli uyuşma sağlanınca bu iş için özel üretilmiş olan ipler yerleştirilir. İplerin yerleşim yeri deri altına doğrudur.

İpler saçların iç kısmına ve kulağın arka tarafına saklanmaktadır. Bu nedenle dikiş atılmasına gerek duyulmamaktadır. Bu sayede de kişide operasyon izleri oluşmaz.

Fransız Askısı Kimlere Uygulanabilir?

Fransız askısını bir yakınınızda ya da internette gezinirken duymuş olabilir ve yaptırmak istiyor olabilirsiniz. Peki, Fransız askısı kimlere uygulanabilir?

Bu işlem yüz bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalardan ameliyat olmadan kurtulmak isteyen kişilere uygundur. İşlem her iki cinsiyet için de uygundur ve uygulama bakımından kadın ve erkekte yapılması gereken herhangi bir farklılık yoktur.

Yaşlanma belirtilerini kişilerde inanılmaz derecede geciktirici bir etkisi vardır ve bu nedenle kişinin yüz bölgesindeki hemen hemen tüm yaşlılık kusurlarını da ortadan kaldırır.

Bu durum ayrıca yalnızca estetik amaçlı değil kişinin yüz felci gibi geçirdiği hastalıklarından kaynaklı yüzünde oluşmuş deformasyonu düzeltmek için de uygundur.

İplerin kopması, mimiklerde sıkıntı çıkarması gibi durumlar söz konusu değildir. Çünkü vücudun tolere edebileceği malzemeler kullanılarak üretilmiştirler.

Fransız Askısı Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Fransız askısı yaptırmak istiyorsunuz ancak yüz bölgenizde yaşadığınız problemlerin benzerine başka bölgelerinizde de rastladınız. Bu durumda yanıtını aramanız gereken soru Fransız askısı hangi bölgelere uygulanabilir, sorusu olacaktır.

Yüzünüzde sarkma probleminin olduğu her yerde bu uygulamayı içiniz rahat bir şekilde yaptırabilirsiniz. Fransız askısı yaptırabileceğiniz yüz bölgeleri:

  • Yanak
  • Yüzün oval kısımları
  • Gıdı bölgesi
  • Çenenin alt kısımları
  • Boyun
  • Kaş
  • Elmacık kemiği

Fransız Askısı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fransız askısı uygulaması sonrasında herhangi bir problem yaşamamak adına ve uygulamanın verimliliğini arttırabilmek adına Fransız askısı sonrası dikkat edilmesi gerekenlere gerekli özeni göstermelisiniz. Bu uyarılar işlem öncesinde ya da sonrasında hekiminiz tarafından size açıklanacaktır.

Hekiminizin önerileri dışına çıkmamanızı tavsiye ederiz.

Öncelikle işlem sonrasında enfeksiyon ihtimaline karşın korunmanız adına hekiminiz tarafından size ilaç tedavisi önerilecektir. Bu ilaçlarınızı belirtilen saatlere dikkat ederek kullanmalısınız.

Uygulama sonrasında 1 gün istirahat etmeniz yeterlidir. Ardından günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Uygulama sonrasında yüzünüzde tolere edilebilir düzeyde ağrı, ödem kaynaklı şişlik ve minik kanamalar, morluklar, kızarıklıklar olması doğal bir durumdur. Bunlar kendiliğinden bir süre sonra geçecek durumlardır ancak bu süreci hızlandırmak ve iyileşmeye yardımcı olmak adına soğuk kompres yapabilirsiniz.

Ağrınız için ağrı kesici kullanmanız gerekirse kesinlikle hekiminizin önerisi dışına çıkmamalısınız. Bazı ağrı kesici türleri bu dönemde uygun olmayabilir.

Uygulama sonrasında ilk hafta mimiklerinize dikkat etmelisiniz. Çok fazla mimik yapmamalısınız. Ağzınızı çok fazla açmamalısınız.

Uygulama sonrasında ilk 21 gün içerisinde yüz üstü yatılmaması ve yüzün ovuşturulmaması gerekmektedir.

Operasyon sonrasında uygulamanın tam etkisini görebilmeniz için 45 – 60 gün kadar süre geçmesi gerekmektedir.

Fransız Askısı Avantajları Nelerdir?

Fransız askısı uygulaması son teknolojik ve hemen hemen her birey için uygun bir uygulamadır. Uygulamanın bu denli değerli olmasının en büyük nedenlerinden bir cerrahi operasyona gerek kalmadan yapılıyor olmasıdır. Ayrıca işlem sırasında genel anestezi yapılması da gerekli değildir. Fransız askısı avantajları:

  • Mimikler üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmamaktadır. Bu nedenle oldukça doğal bir görünüm elde edilmiş olur.
  • 35 yaş üzeri her iki cinsiyet için de uygun bir işlemdir. Ancak üst yaş sınırı yaklaşık olarak 70 şeklinde belirlenmiştir. Bu dönemde artık bu uygulamayı ne yazık ki alamazsınız.
  • Yüz üzerinde herhangi bir ameliyat izinin olması mümkün değildir. Bunun nedeni iplerin uç kısımlarının saç içerisine ve kulak arkasına hiçbir kesi yapılmasına gerek duyulmadan saklanabilmesidir. İşlem bir ameliyat olmadığından ameliyat izi de bulunmamaktadır.
  • Kişiye işlem sırasında genel anestezi gibi bir şey uygulanmadığından hemen evine gidebilir. Hastanede kalmaya gerek yoktur.
  • Yüz bölgesinde herhangi bir anatomik veya görünümsel değişiklik olmamaktadır.
  • İşlem sonrasında herhangi bir salma ya da gevşeme hissederseniz hekiminiz hemen beklemenize gerek kalmadan uygulama bölgesindeki tekniği yeniden gerçekleştirebilir.
  • Operasyon sırasında hiçbir şekilde ağrı hissinin ya da acı duyulması gibi bir durum mümkün değildir. İşlemin yapılacağı bölgelerde anestezi uygulaması olduğundan hasta hiçbir olumsuz hisse kapılmaz.
  • Operasyon sonrası dönemde iyileşme süreci 2 gün ile 14 gün arasında değişiklik göstermektedir. Eğer operasyon sonrası doktorunuzun size belirttiği durumlara dikkat ederseniz iyileşme sürenizi ciddi anlamda kısa tutabilirsiniz. Ancak kendinize dikkat etmediğinizde hem işlemin iyileşme süreci uzayacaktır hem de herhangi bir komplikasyonun gelişmesi bakımından risk altında kalabilirsiniz. İyileşme sürecinin biraz da yaş veya şeker hastalığı gibi faktörlerden etkilenebileceğini de unutmamalısınız.

Fransız Askısı Zararları Var mıdır?

Fransız askısı uygulaması öncesinde kişiler Fransız askısı zararları hakkında endişe duyabilirler. Öncelikle herhangi bir risk faktörünüz bulunması durumunda hekiminiz size bu uygulamayı önermeyecektir.

Bu sayede herhangi bir komplikasyonun gelişmesi yüksek risk taşıyorsa bu risk ortadan daha işlem yapılmadan ortadan kaldırılmış olur.

Fransız askısı işleminin herhangi bir ciddi zararı bulunmamaktadır. Ortaya çıkan zararlar operasyon geçirmeye bağlı diğer tüm işlemlerde olan şeylerdir.

Bunlar morluk, ödem, hafif düzeyde ağrı gibi yan etkilerdir. Bu etkiler kendiliğinden herhangi bir ek tedavi sürecine gerek duyulmadan geçen türden küçük çaplı yan etkilerdir.

Tek yapılabilecek soğuk kompres ile iyileşme sürecinin hızlandırılmasını sağlamaktır. Sağlıklı beslenerek ve hekiminizin diğer uyarılarını dikkate alarak da yine iyileşmeyi destekleyebilirsiniz.

Örnek olarak balık, yumurta gibi protein içerikli besinler yapım onarım işlemlerine ve iyileşmelere iyi geldiği bilinmektedir.

Fransız Askısı Fiyatı 2024

Fransız askısı konusunda en çok merak edilen konulardan biri Fransız askısı fiyatının ne olduğudur. Bu işlemin uygulanış bakımı hastadan hastaya göre farklılık arz etmektedir.

Bu nedenle kişilerin fiyat bilgisi edinebilmeleri için hekimlerine danışmaları daha doğru olacaktır. Kişi bu işleme ek olarak farklı bir işlemin de kendisine yapılmasını talep edecekse fiyat bilgisini aldığı aşamada bu bilgileri hekimine aktarabilir. Genel olarak fransız askısı uygulama fiyatları 2024 13.500 TL ile 16.000 TL arasında değişmektedir. Uygulama yapılacak bölgeye göre fiyatlar değişebilir.

Fransız Askısı Yaptıranların Yorumları

Fransız askısı yaptıranların yorumlarını incelediğimizde özellikle 40 yaş üstü kadınlarda ve erkeklerde çok iyi sonuçlar aldıklarını ve çok memnun oldukları belirtilmekte. Fakat 60 yaş üzeri Fransız askısı yaptıranlarda çok fazla etkili olmadığı belirtilmekte. Tabi ki bu işlemde tamamen cilt ve deri yapınız yüz kaslarınızın çok önemli olduğu  kesinlikle unutmayınız. Fakat bu işlem ile 5 ile 15 yaş arasında gençleşebilirsiniz.

Fransız Askısı Öncesi Sonrası Fotoğraflar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.