Futbolcu Maaşları, Futbolcu Nasıl Olunur?

Günümüzün En Çok Para ve Şöhretli Mesleklerindendir Futbol. Peki Türkiye’de Futbolcular Ne Kadar Maaş Alıyor?Amatör Futbolcu Maaşları Ne Kadar? Futbolcu Nasıl Olunur? Tüm Soruların Cevapları Haberimizde…

Futbolcu Nasıl Olunur

             Futbolculuk bütün futbolseverlerin çocukluk ve gençlik hayalidir. Gerek mahalle aralarında top oynayan çocuklar, gerekse futbol kulüplerine giden gençlerin ortak amacı iyi futbol oynayarak profesyonel olarak büyük takımlarda forma giymektir.

Peki futbolcu nasıl olunur?

Futbolcu olmak biraz yetenek, biraz genetik ve biraz da şans işidir. Futbolcu olmak için bu 3 şartı da taşımanız gerekmektedir. Çocuk yaşta futbol kulüplerine giderek sağlam bir eğitim alıp, hırslı ve çok çalışarak, yeteneğinizi geliştirerek iyi bir futbolcu olabilirsiniz. Bazı futbolcuların nasıl profesyonel futbolcu olduklarından biraz örnek vererek bu konudaki düşüncelerimizi daha iyi aktarabiliriz.

Mesela Arda Turan küçük yaşta futbol kulüplerinde eğitim aldı. Ardından Galatasaray altyapısına geçmiş ve burada kendini göstermiştir. Arda yeteneğinin yanı sıra şansı sayesinde 1 sene kiralık olarak Manisaspor’a gitmiş ve kendini göstererek Galatasaray’a geri dönmüş ve başarılarla dolu kariyerinde doruk noktasına ulaşmıştır. Bu işte sanşta oldukça önemlidir. Mesela Jamie Vardy premier ligde gol kralı olmadan önce inşaat işçisi olarak çalışmaktaydı. Şansı sayesinde keşfedilip hızla yükselen bir kariyere sahip olmaktadır. Konumuzun özeti olarak şunu söylemeliyim ki futbolcu olmak için hırs, yetenek, şans ve çok çalışmak gerekir.

Futbolcular ne kadar maaş alır?

             Futbolcuların aldığı maaşlar oynadığı lige, oynadığı takımın büyüklüğüne göre değişmektedir. Mesela Galatasaray’da oynayan bir futbolcu en kötü şartlarda senelik 1.5 milyon Euro kazanırken ikinci ligde oynayan bir futbolcu senelik 500.000 TL ile 600.000 TL civarına oynamaktadır. 3. Lig de top koşturan futbolcular yıllık 100.000 TL ile 150.000 TL civarında para kazanmaktadır. Amatör Futbolcular ise aylık 1000 TL ile 5000TL arasında maaş almaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.