Genç Yaşta Unutkanlık Nedenleri? Tedavisi ve Tanısı? Alzheimer mısınız?

Günümüzde Unutkanlık Artık Hastalık Derecesine Geldi… Unutkanlık Konusu Fazla Önemsenmese de Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gereken Bir Hastalık… Unutmayın ki Unutkanlığın da Çok tehlikeli Bir Noktası Var Alzheimer… Alzheimer Artık Yaşlıların Değil Her Yaştan İnsanın Hastalığı Olabilmekte…

Genç Yaşta Unutkanlığın Sebepleri Nelerdir?
Unutkanlık günlük yaşantımızda sık karşılaştığımız olgudur. Stresli bir günün ardından yaşadığımız yoğun tempo yüzünden aklımızda bazen oluşan hatırlamama güdüsü gerçekleşir. Çok fazla sürmese bile o esnada mutfakta her hangi bir yemeğin yanmasını, çaydanlıkta kaynayan suyun saatlerce kuruyarak yanması, ya da ütü esnasında fişini çekip çekmeme kaygısı gibi hayatımızda en önemli etkenleri unutarak kendimizi fark etmeden tehlikelere atmış bulunuruz. Hatta bezen en basit eşyaların bile yerini unuturuz.
Mesela evden çıkmak üzereyken anahtar arama derdine düşeriz. Ya da küçük bir kâğıt para cüzdanımızdan almak için çıkardığınızda karşılaşacağınız durum karşısında hayretlere düşerek off acaba nerede bu para cüzdanı deyip dakikalarca bulamadığınız anları yaşarsınız. Bunun nedeni aşırı yoğun çalışmanızdan ya da stres yapmanızdan kaynaklanır.Belli bir yaştan sonra oluşan unutkanlıkları biz yaşa veriyoruz. Fakat genç iken bu sorunlara maruz kalıyorsanız yaşadığınız sıkıntılardan muzdarip sizlerin bu tür evrelerin içine girmeniz kendinizi oldukça stres yaşatmaktan kaynaklanmaktadır.
Genç Yaşta unutkanlığın sebepleri neler olduğunu hepimiz merak etmekteyiz.Uzmanlara yaptıkları araştırmalara göre, genelde orta yaş sendromuna giren erkeklerde unutkanlığın daha yoğun yaşadıklarının kanısına varmışlardır. Bunun sebebi de trafik stresi ailevi sorunlar, iş hayatında kaygılar, evde sık rastlanan kavgalar, çocuk büyütmekte yaşanılan stresler ve benzeri durumlar erkekleri daha çok kaygılandıracak unutkanlık yaşamalarına sebep oluyor. Erken bunama, depresyon, depresyona bağlı ilaçların kullanımı gibi etkenlerde unutkanlık sebebidir.
Her hangi bir düşme sonucu oluşan travmalar da buna dahildir. Kadınlarda ise erken menopoz sendromu, stres ev işlerine karşı fazla yoğunluk, yokluk, gibi birçok sebep alına sigara alkol gibi zararlı içerikli maddeler unutkanlığın ana sebeplerindendir. Özellikle düzensiz uykular, beynin salgıladığı hormonları kötü etkilediğinden, gerekli dinlenme ve uyuma ihtiyacı sağlanamadığından kişi doğal olarak yoruluyor ve sürekli kaygılara sebebiyet vererek unutkanlık riskini kendinde daha fazla oluşmasına yol gösteriyor. Böyle kötü yollar yerine sağlıklı düşünüp, kontrollü hareket etmek kişinin daha sağlıklı yaşamasına sebep olacaktır.

Unutkanlığın Başlıca Ana Sebepleri Nelerdir?

Bunu nasıl yeneceğinize dair hiçbir bilginiz yok ise bizler size bu konuda rehber olmaya hazırız. Unutkanlığı yenebilmek için yapmanız gerekenler şunlardır.
• Sağlığımıza dikkat ederek düzenli beslenmeli dengeli ve saatinde uyumayı alışkanlık edinmeliyiz.
• Her ay düzenli bir şekilde kolesterolü, diyalize bağlı hastalıklar oluşumunu önlemek için şeker kontrolünü, tansiyonun artması ve ya yükselmesi arasındaki dengeyi sağlaya bilmeniz için tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz.
• Günlük zihinsel aktivitelerini uygulayarak hafızanızı güçlü olmasına yardımcı olmalısınız. Bu sayede günlük hayatınız da uyguladığınız spor ve etkinlikler sizlerin daha sağlıklı birer birey olmanıza vesile olacaktır.
• Her sabah düzenli kahvaltının ardında düzenli bir şekilde yürüyüş yapmalısınız. Bu sayede vücut sisteminiz planlı hareket edecek ve dengeyi sağlayacaktır.
• Ruhsal sorunlar yaşıyor ve sürekli gergin aşırı sinirli bir yapıda olduğunuzu düşünüyor iseniz, psikiyatri bölümünden randevu alarak bu kötü enerjiyi yenmeyi sağlayın. O zaman daha mutlu hayata daha ılımlı bakmayı öğrenecek zinde olacaksınız.
• Unutkanlığın başlıca ana sebepleri arasında en önemli etki, dikkat kaybıdır. Dikkat dağınıklığı sizde eğer sürekli var ise, bunu sakın ihmal etmeyin. Bu sizin için ciddi hastalık belirtileri olabilir. Bu yüzden önlem her zaman önemlidir. Zamanında aldığınız tedbirler sayesinde, kendi hayatınızı kurtarmış olur ve ileriye dönük hayatınızda korkularınızdan arınarak, yaşamayı seçersiniz.Yaşamınıza değer verin, kendinize dikkat edin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.