Gitar Fiyatları 2024 (Klasik Gitar, Akustik Gitar, Elektro Gitar ,Bas Gitar)
Gitar Nedir, Ne İşe Yarar?, Gitarın Özellikleri, Klasik gitar, Akustik gitar, Elektro gitar, Bas gitar, Gitar Çalmaya Hangi Gitar İle Başlanır, Klasik Gitar Fiyatları 2024, Akustik Gitar Fiyatları 2024, Elektro Gitar Fiyatları 2024, Elektro Gitar Fiyatları 2024
Gitar Nedir, Ne İşe Yarar?
Müzik evrensel bir dildir. İnsanlar duygularını müzik aletleri ve şarkılarla ifade ederler. Günümüzde özellikle gençler arasında en çok kullanılan müzik aletlerinden biri gitardır. Gitar nasıl bir müzik aletidir, nasıl bir sesi vardır, nasıl çalınır, gitarın farklı türleri var mıdır gibi sorular bu müzik aleti ile ilgili merak edilen sorulardır.
Gitar, son yıllarda çok yaygın kullanılan bir müzik aletidir. Farklı müzik türlerinin sunulmasında kullanılabilen gitar telli çalgılar kategorisinde yer almaktadır. Gövdesinde ve sap kısmında telleri bulunan gitar pena denile aletle veya parmakla çalınabilir. Gövdedeki tellerin sap kısmındaki karşılıklarını bulup bunlara baskı uygulanması ile çok hoş bir ses çıkmaktadır. Gitar tek başına bir müzik aleti olarak da kullanılabilir farklı müzik aletleri ile oluşturulan orkestrada arka ses olarak kullanılabilir. Çok fazla tercih edilen bir müzik aleti olması sebebiyle gitar çalmayı öğrenmek isteyen kişi sayısı da her geçen gün artmaktadır. Bu da gitar modellerinin ve fiyatlarının farklılık göstermesine sebep olmaktadır.
Gitarın Özellikleri
Gitar, sesi etkileyici, öğrenmesi birçok müzik aletine göre kolay olan müzik aletidir. Gitarın özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- Telli müzik aletlerindendir.
- Gitar gövde, sap ve baş kısmı olmak üzere üç ana kısımdan oluşmaktadır.
- Gitarda genellikle 6 tel bulunmakla birlikte yeni modellerde 7,10,12 telli gitarlar bulunmaktadır.
- Gitardaki üst ve kalın olan teller sarma çelik tel geri kalan teller ise naylon tel olarak üretilmektedir.
- Telli olan bu müzik aleti pena denilen minik ve alet ile veya parmak ile çalınabilir.
- Perdeli bir müzik aletidir fakat perdesiz olan gitarlar da bulunmaktadır.
- Gitar ağaçtan yapılmaktadır. Gül, sedir, abanoz, kızılağaç, maun gibi ağaçlar gitar yapımında kullanılmaktadır.
- Gitar akordu oldukça kolaydır. Akort için konulan burgular çevrildiğinde doğru sese ulaşılabilir.
Gitar Çeşitleri
Müzik aleti çalan kişiler ellerindeki müzik aleti ile insanların ruhlarına ve duygularına hitap etmek isterler. Bu bazen çok duygusal bir müzik parçası ile bazen de hareketli bir müzik parçası ile gerçekleşir. Gitar her çeşit müziği ortaya koymak için kullanılan ve son yılların vazgeçilmez müzik aletlerinden biri olarak seçilmektedir. Gitar ile farklı müzik tonlarının ortaya konulması farklı gitar çeşitlerinin üretilmesini sağlamıştır. Gitar klasik gitar olarak kullanılmaya başlamış ardından özellikle de teknolojinin desteği ile yeni gitar çeşitleri üretilmiştir. Gitar çeşitleri temel olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Klasik gitar
- Akustik gitar
- Elektro gitar
- Bas gitar
Klasik Gitar Özellikleri
Dünyada en çok kullanılan gitar çeşididir. Klasik gitar diğer gitarların atası olarak kabul edilmektedir. Temel gitar modeli olan klasik gitardan yola çıkılarak diğer gitar modelleri oluşturulmuştur. Bu gitarların gövde kısmında ses deliği adı verilen yuvarlak bir boşluk vardır. Gitarın tellerine vurulduğunda çıkan ses bu boşluk içinde titreşerek dışarıya doğru çıkar.
Klasik gitarın üst kısımdan aşağı doğru sayıldığında ilk 3 teli kalın tel olarak bilinir. Bu teller ipek üzerine çelik tel sarılması ile oluşturulur. Aşağıdan sayılan 3 tel ise naylon teldir. Bu gitarlarda 21 perdeyle sesler çıkarılır. Klasik gitarlar flemenko ve klasik müzik parçalarının çalınması için kullanılır. Bu gitarlar yapımında kullanılan ağacın kalitesine ve yapımında verilen emeğe göre farklı fiyatlarda satışa sunulmaktadır.
Akustik Gitar Özellikleri
Klasik gitara en çok benzeyen gitar çeşididir. Görünüşü klasik gitara benzese de gövde kısmı biraz daha şişman ve basıktır. Akustik gitarın sapı dardır. Bu sebeple akustik gitarın telleri biraz daha birbirine biraz daha yakın yapılmaktadır. 20-21 perde olacak şekilde üretilmektedir. Bu gitarın 6 teli bulunmakta ve bu tellerin hepsi çelik olarak üretilmektedir. Tellerin 4 tanesi sarı ve 2tanesi beyaz renklidir. Tellerin hepsi çelik olduğu için çıkan ses de daha tiz olmaktadır. Bu gitar da klasik gitar gibi pena ile veya parmakla çalınabilir.
Akustik gitarlar son yıllarda en çok dinlenen müzik türleri olan pop, blues ve rock müziklerin hazırlanmasında kullanılmaktadır. Bu gitar çeşidini öğrenmek klasik gitara göre biraz daha zordur. Ayrıca tellerin tamamı çelik olduğu için gitar çalarken parmaklar biraz zorlanmaktadır. Akustik gitar ünlü birçok marka tarafından üretilerek müzikseverlerin hizmetine sunulmaktadır.
Elektro Gitarın Özellikleri
Bu gitar modeli akustik gitarın geliştirilmiş ve elektronik bazı özellikler eklenmiş halidir. 20-24 perdesi bulunmaktadır. Elektro gitarın yapımında ince ve masif ağaç kullanılmaktadır. Gövdesinin bu özelliğe sahip olması sebebiyle akustik bir ses çıkmamaktadır. Bu gitarın telleri çeliktir. 6 adet çelik telin altında manyetikler bulunmaktadır. Elektro gitar çeşidinde tellerden çıkan ses manyetikler tarafından elektrik sinyali olarak anfiye aktarılır. Anfiden çok yüksek bir ses olarak çıkar. Yani bu gitar çeşidini alıp kullanmak isteyenler anfiyi de yani hoparlörü de almak zorundadır. Bu gitar çeşitlerini elle çalmak çok zordur. Bu sebeple elektrogitarı çalarken pena kullanmak gerekir.
Bas Gitarın Özellikleri
Bas gitar genellikle perdeli olup 4 telden oluşmaktadır. Tel sayısı 12’ye kadar çıkan bas gitar modelleri de bulunmaktadır. Bu gitarlar genellikle yardımcı çalgı olarak kullanılmaktadır. Bas gitarların sesi normal gitarın sesine göre çok daha kalındır. Kontrbas gitarlara göre de daha ince sese sahip olan bu gitarların düşük frekanslardaki sesleri yükselten yükselticileri bulunmaktadır. Bas gitar rock müzik parçalarının çalınmasında kullanılan bas çalgıdır.
Gitarın Bölümleri
Sesi çok beğenilen ve öğrenilmesi kolay olan gitarlar farklı özeliklere sahip olabilir. Üretiminde kullanılan ağaçlardan tellerinin yapımında kullanılan malzemeye kadar farklı özelliklere sahip olan gitarların bölümleri şu şekilde sıralanabilir:
Gövde: Gitarın en geniş kısmıdır. Gövde kısmında gitarın ses deliği ve tellerin yerleştirildiği köprü kısmı bulunmaktadır.
Sap: Gitarın bu kısmında perdeler bulunmaktadır. Nota ve akortların basıldığı bu kısım ince ve uzun bir bölümdür. Sap, gövde ile birleşmektedir. Sap kısmı gitar kullanmaya başlayanların ilk başta zorlanacakları ama zamanla bakmadan kullanabilecekleri bir bölgedir.
Perde: Gitarın klavyesi de denilen sap kısmının üzerine yerleştirilen ince çizgilerdir. Fred adı da verilen perdeler 21 ve 24 adet olacak şekilde yerleştirilmektedir. İki perde arasına basıldığında istenilen ses çıkarılır. Bu sesler gövdeye doğru ilerledikçe incelmektedir.
Burgular: Gitarın sapının uç kısmında bulunan kısımdır. Burgular çevrilerek sıkıştırılır ve gitarın akordu yapılır.
Köprü: Gövde üzerine yerleştirilen köprünün üzerinde tellerin bulunduğu ve tellerin ucunun bağlandığı kısımdır. Bu kısım kullanılırken bileğin altında kalmaktadır.
Ses Deliği: Klasik ve akustik gitarların gövdesinde bulunan boşluk kısımdır. Bu boşluğun amacı tellerden çıkan sesin titreşerek dışarı çok daha fazla çıkmasıdır.
Teller: Tüm gitar çeşitlerinde bulunan ve gitardaki sesin ana kaynağıdır. Burgulardan başlayarak gövdeden geçip köprüye bağlana teller kalın, ince, çelik, naylon şeklinde değişmektedir. Gitarın en çok kullanılan ve koptuğu için en çok değişen parçasıdır.
Gitar Nasıl Çalınır?
Gitar küçük yaştaki çocuklardan başlayarak kolay öğrenilen bir müzik aletidir. Gitar çalmak isteyen biri öncelikle kaliteli bir gitar satın alarak gitar çalmayı bilen birinden öğrenmelidir. Gitar çalmak isteyen kişinin öncelikle gitar akorlarını öğrenmesi gerekmektedir. Seslerin tam olarak çıkması için tellere yeterli bir baskının yapılması şarttır. Sağ el kullanan kişinin sağ el ile tellere vururken sol elle de perdelere basması gerekmektedir.
Gitar çalarken öncelikle dik bir şekilde oturmak için uygun bir sandalye veya tabure kullanılması uygun olacaktır. Akorların öğrenilmesinin ardından gitar çalıyorum diyebilmek için çok fazla alıştırma yapmak gerekir. Parmakların alışması ve tellere bakmadan basabilmek için bu pratiklerin yapılması çok önemlidir.
Klasik Gitar Fiyatları 2024
Almira MG917-WA 4/4 Klasik Gitar 1.988,00TL
Almira MG917-WR 4/4 Klasik Gitar 1.988,00TL
Almira MG917CE-BK Siyah Elektro Klasik Gitar 2.724,00TL
Almira MG917CE-WA Naturel Elektro Klasik Gitar 2.724,00TL
Altamira Basico+ Klasik Gitar 6.205,00TL
Altamira Lorfeo Profesyonel Klasik Gitar 59.190,00TL
Altamira N100+MAT Plus Mat Klasik Gitar 5.625,00TL
Altamira N200+ Klasik GitarAltamira N200+ Klasik Gitar 8.412,00TL
Altamira N300+ Klasik Gitar 12.145,00TL
Altamira N400+ Klasik Gitar 16.876,00TL
Altamira N500+ Klasik Gitar 22.973,00TL
Altamira N600+ Klasik Gitar 29.281,00TL
Ardor LCG050 Klasik Gitar 4.228,00TL
Ardor LCG068 Klasik Gitar 2.787,00TL
Ardor LCG068S Klasik Gitar CİLASIZ, MAT 4.404,00TL
Ardor LCG209CEQ Klasik Gitar 4 Band EQ 3.419,00TL
Ardor LCG851 Klasik Gitar 2.132,00TL
Ardor LCG964R Klasik Gitar 2.015,00TL
Miguel Angela MA1M-JR-BK Siyah 3/4 Klasik Gitar (Mat Cilalı) 2.198,00TL
Miguel Angela MA1M-JR-WA Natural 3/4 Klasik Gitar (Mat Cilalı) 2.198,00TL
Miguel Angela MA4M-N Klasik Gitar (Mat Cilalı) 2.787,00TL
Miguel Angela Mat Cilalı Naturel Klasik Gitar (MA3M-N) 2.576,00TL
Akustik Gitar Fiyatları 2024
Almira F650N-SBC Sunburst Elektro Akustik Gitar 2.081,00TL
Ardor LFG068 Akustik Gitar Kılıf Hediyeli 1.914,00TL
Ardor LFG668C Akustik Gitar Kılıf Hediyeli 1.914,00TL
Ardor LFG768C Akustik Gitar Kılıf Hediyeli 2.243,00TL
Washburn AD5 Apprentice 5 Serisi Naturel Akustik Gitar 2.943,00TL
Washburn AG40CE Apprentice Serisi Elektro Akustik Gitar 4.520,00TL
Washburn AG70CE Apprentice Elektro Akustik Gitar 4.289,00TL
Washburn AGM5BMK Apprentice G-Mini 5 Akustik Gitar 3.153,00TL
Washburn AGM5K Apprentice G-Mini 5 Akustik Gitar 3.153,00TL
Washburn Bella Tono Elegante S24S Akustik Gitar 8.620,00TL
Washburn BTSC56SCE Bella Tono Allure Akustik Gitar 9.566,00TL
Washburn Comfort Serisi WCG10SENS Mat Akustik Gitar 11.059,00TL
Washburn EA55G Festival Elektro Akustik Gitar 5.697,00TL
Washburn HD10S Heritage 10 Serisi Akustik Gitar 6.196,00TL
Washburn HD10SCE Heritage 10 Serisi Elektro Akustik Gitar 7.932,00TL
Washburn HD10SCEB Heritage 10 Serisi Elektro Akustik Gitar 8.261,00TL
Washburn Heritage 10 Serisi HF11SCE Elektro Akustik Gitar 8.180,00TL
Washburn Heritage 20 Serisi HD20SCE Elektro Akustik Gitar 8.830,00TL
Washburn Heritage 20 Serisi HD20SE Elektro Akustik Gitar 8.261,00TL
Washburn HG12S Heritage 10 Serisi Akustik Gitar 6.196,00TL
Washburn HJ40SCE Heritage 40 Seris Jumbo Kasai Elektro Akustik Gitar 10.596,00TL
Washburn WA90CBLB Akustik Gitar 2.417,00TL
Washburn WA90CEB Elektro Akustik Gitar 3.153,00TL
Washburn WA90CEBLB Elektro Akustik Gitar 3.153,00TL
Washburn WA90CETS Elektro Akustik Gitar 3.153,00TL
Washburn WA90CRDB Akustik Gitar 2.417,00TL
Washburn WA90CTS Akustik Gitar 2.417,00TL
Washburn WD7SCE Harvest Elektro Akustik Gitar 6.202,00TL
Washburn Woodline 10 Serisi WLO10SCE Elektro Akustik Gitar 8.428,00TL
Washburn Woodline 20 Serisi WLO20SCE Elektro Akustik Gitar 9.172,00TL
Washburn WP11SNS Harvest Akustik Gitar 5.781,00TL
Washburn WP55NS Parlor Koa Akustik Gitar 8.094,00TL
Elektro Gitar Fiyatları 2024
Artstand CM486 Taşınabilir Pratik Gitarı 180,00TL
Madison MEG-2BLS Blue Burst Elektro Gitar 2.207,00TL
Madison MEG-2TRD Trans Red Burst Elektro Gitar 2.207,00TL
Madison MEG-2TS Sunburst Elektro Gitar 2.207,00TL
Madison MEG-3BK Siyah Elektro Gitar 2.207,00TL
Madison MEG-2NS Naturel Elektro Gitar 2.480,00TL
Madison MEG-BK Siyah Elektro Gitar 2.480,00TL
Madison MEG-WH Beyaz Elektro Gitar 2.480,00TL
Washburn WS300TSPACK Elektro Gitar Paketi 3.999,00TL
Bas Gitar Fiyatları 2024
Washburn Sonamaster SB1PB Bas Gitar 6.341,00TL
Washburn Sonamaster SB1PTS Bas Gitar 6.341,00TL
Washburn T12B Bas Gitar Siyah 7.562,00TL