Gökçeada Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Temiz mi? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Gökçeada Denizi Nasıl? , Gökçeada Denizinin Suyu Sıcak mı? Gökçeada Denizi Soğuk mu? Gökçeada Denizi Dalgalı mı? Gökçeada Denizi Derin mi? Gökçeada Denizi Sığ mı? Gökçeada Denizi Temiz mi? Gökçeada’daki Oteller Plajlar ve Koylar

Çanakkale’ye bağlı Türkiye’nin en büyük faka bir o kadarda sıcak samimi adasıdır Gökçeada. 95 Km’lik sahil şeridi ile tatil amaçlı gelenlere muhteşem koylar ve sahiller sunmaktadır. 1970 Yılına kadar İmroz adı ile bilinmektedir. 1970 yılından sonra ismi Gökçeada olarak değiştirilmiştir. Gökçeada Türkiye’nin en büyük su altı milli parkına sahiptir. Ayrıca Aydıncık Plajında Rüzgar sörfü yapma imkanınız vardır. Yıldız koyunda ise dalış yapma imkanı da bulunmaktadır ve bu bölgede kesinlikle Laz koyu Gökçeada’nın en güzel denize girilecek yerlerindendir. Kesinlikle burada denize girmeden Gökçeada’dan ayrılmayın.Gökçeada’da tatil için 3-4 gün ayırmanız yeterli hem denizin hemde doğanın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Gökçeada Denizi Nasıl?

Gelelim Gökçeada’nın denizine….

Gökçeada denizi Ege denizinin tüm özelliklerini taşımakta. Özellikle suyunun soğuk olması fakat muhteşem pırıl pırıl bir denize sahil olması tatilciler için sıcak yaz günlerinde son derece serinletici olmaktadır. Özellikle deniz Temmuz ve Ağustos aylarında en ılık zamanıdır. Bu dönemde denizin tadını fazlasıyla çıkarabilirsiniz.

Gökçeada denizi tertemiz ve Sağlık Bakanlığı tarafından testlerde A almıştır. Kolibasil ve Bakteri açısından en temiz mavi bayraklı denizler arasındadır.

Gökçeada denizi genellikle dalgalıdır. Fakat yinede yüzmeye çok etki edecek kadar değildir. Gökçeada denizinde özellikle çocuklar rahatlıkla deniz kenarında oynayabilir. Gözünüz arkada kalmaz. Boğulma vakaları çok fazla görülmemektedir. Fakat yinede bir ada da olduğunuzu unutmayın ve açık deniz desiniz. Hata kabul etmez.

Gökçeada Denizi Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı?

Gökçeada’nın denizi kumluktur. Sahili ise kumdan oluşur. Denizin içinde bazı bölgelerde taşlar bulunmaktadır. Bu nedenle denize girerken çok dikkat etmeniz gerekiyor. Fakat yinede denizin içindeki taşlıklara dikkat etmek gerekiyor.

Gökçeada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Gökçeada denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Gökçeada’da deniz çok fazla derin değildir. Fakat bazı bölgeleri ada olması ve sonuçta Ege denizin ortasında olmanız nedeniyle bazı bölgelerinde derinlik artmaktadır. Fakat yinede rahatlıkla 50 ile 100 metre kadar açıldığınız da boyunuzu geçmeyecektir. Fakat kesinlikle iyi yüzücü olduğunuzu düşünüp kesinlikle fazla açılmayın çünkü akıntı vardır.

Gökçeada genellikle gençler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Gökçeada da pansiyon ve butik oteller bulunmaktadır. Çok fazla otel seçeneği maalesef yoktur. Fakat pansiyonlar ve  oteller oda kahvaltı şeklinde çalışmaktadır. Otel fiyatları ortalama 200 TL ile 400 TL arasında değişmektedir. Gökçeada’nın gece hayatı neredeyse yok sayılabilir. Tüm gün gezdikten sonra akşam Ege mutfağının tadını çıkarıp sahilde sabahlayabilir yada otelinizde rahat bir uyku çekebilirsiniz.

Muhteşem temizliği ile harika denizi ile Gökçeada’nın bu tertemiz koyunda kesinlikle denize girmeden Gökçeada’dan ayrılmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.