Gümüldür Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Gümüldür Denizi Nasıl ? Gümüldür Denizi Soğuk mu? Gümüldür Denizi Derin mi Sığ mı? Gümüldür Denizi Temiz mi? Gümüldür Denizi Dalgalı mı? Gümüldür’de Nerede Denize Girilir? Gümüldür Deniz Suyu Sıcaklığı ve Tüm Sorularınızın Cevapları….

Tatil planlıyorsanız ve değişik sakin denizi güzel trafikten uzak bir tatil arıyorsanız Gümüldür bölgesi kesinlikle tam size göre . İzmir ilinin biraz aşağısına kalan dağlık alanın içinde tertemiz havası ile tatil için 10 numara bir bölge. Özellikle 4 ve 5 yıldızlı otelleri son derece güzel hizmet vermekte. Tabi ki bölgenin muhteşem bir denizi olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Şimdi gelelim Gümüldür bölgesinin denizi hakkında yorumlarımızı. Öncelikle Gümüldür denizi diğer denizlere göre biraz soğuk kalmakta. Ortalama Yaz aylarında hava sıcaklığına göre değişse de 24- ile 26 derece arasında değişmekte. Fakat biz Haziran ayında gittiğimiz halde su soğukluğu gayet iyi idi. Rahatlıkla denize girip yüze biliyorsunuz ki temmuz ve ağustos aylarında son derece iyi olacaktır. Yani soğukluk konusunda kesinlikle sıkıntı yaşayabileceğiniz bir deniz değil. Serinlemek için geliyorsunuz sonuçta ilk girişte hafif soğukluğu hissedebilirsiniz ama sonrasında vücut alışıyor ve rahatlıkla yüze biliyorsunuz. Hatta çıkmak bile istemeyeceksiniz.

Gümüldür bölgesinde deniz derin değil. Özellikle ilk 50 metreden sonra belinizi maksimum boynunuzu geçmemekte. Ortalama 100-150 metre açıldıktan sonra deniz derinleşiyor. Fakat kıyılar çocuğunuzla yüzebileceğiniz kadar sığ.

Gümüldür bölgesinde deniz kıyıları biraz taşlık bu nedenle deniz ayakkabısı ile denize girmek gerekiyor. Çünkü deniz kabukları nedeni ile ayak kesilmesi yaşanabilir. Fakat ortalama 30 metre sonra deniz tamamen kum.

Son derece berrak bir denizi bulunmakta. Tabi ki bu berrak olmasının ilk sebebi kıyıların hafif taşlık olması. Bu nedenle deniz hiç bulanmıyor.

Gümüldür denizi genellikle hafif dalgalı bir deniz. Rüzgar alıyor ve akşam üstleri genellikle dalga artıyor. Fakat denize herhangi bir bulantı yada kirlenme olmamakta.

Gümüldür Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Gümüldür denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Gümüldür Denizi çok temiz .Zaten mavi bayraklı bir bölge. Gönül rahatlığı ile denize girebilir çocuk çoluk hep beraber yüzebilirsiniz. Deniz kenarında hafif saz parçaları olabiliyor . Fakat bu sizi rahatsız edecek bir düzeyde değil.

Bize göre Gümüldür bölgesi tatil için kesinlikle tercih edilmesi gereken bölgelerden biri. Son dönemlerde çok daha fazla tercih edilmeye başladı. Hem oteller artmaya başladı. Hemde harika bir temiz havası var. Gönül rahatlığı ile Gümüldür bölgesini tercih edebilirsiniz.

Gümüldür bölgesinde Notion Kesre Beach Hotel & Spa, Club Cactus Paradise , Gümüldür Resort ,Angora Beach Resort ,Gümüldür Mavi Deniz Otel gibi otelleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.