Güneş Yanığından Yüz Soyulması Ne Kadar Sürede Geçer?

Yaz Aylarında Yaşanan En Büyük Sıkıntılardan Biri Yüzde Yaşanan Soyulmalar ve Bunların verdiği Psikolojik Sıkıntılar… Uzman Doktor Senem Okyar’dan özel Tedavi Yöntemleri Konusunda Röpörtajımız…

Yaz günlerinde herkes tatilde… Fakat kremsiz yanmanın en büyük sıkıntılarından biride deri soyulması dır. Deride görünmeyen yerlerin soyulması sıkıntı yaratmaya bilir fakat yüzde yaşanan soyulmalar iz gibi kalacağı için kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir yanıktır. Genellikle güneş yanıklarında omuzlar daha çok yanar fakat cildi hassas insanlarda yüzünde de soyulmalar meydana gelebilir. Çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Ve yüzünde yanıkları olan insanlarda bir telaş hali olabilir.

Öncelikle güneş yanığından kurtulmanın en önemli çaresi kaliteli bir güneş kremi kullanmaktır. Fakat genellikle insanlar tüm vücutlarına  krem sürebilir fakat yüzünü unuta bilmekte. Yüz yanıklarında kötü bir görüntü oluşabilmekte.

Fakat yüzde yaşanan bu soyulmalar çok kısa sürede geçebilmektedir. Fakat bazı destekler ile sbu süreci dahada hızlandırabilirsiniz.

Güneş Yanığından Yüz Soyulması Nasıl Geçer?

Öncelikle içerisinde kimyasal madde içermeyen tamamen alerjenik hassas ciltlere uygun ve herkesin kullanabileceği bebe şampuanlarını kulla bilirsiniz. Yüzünüzdeki güneşten yanmış ölü deriyi atmak için sabah akşam bol su  ile köpükleyerek yıkayınız. Yüzünüzdeki derilerin çözülerek yok olduğu ve yeni deriniz daha hızlı ortaya çıkığını göreceksiniz. Ayrıca güneş yanığından dolayı yüz soyulmalarının bıraktığı izlerin bebe şampuanı ile daha hızlı yok olduğu ve düzenli kullanımda yüzünüze sağladığı faydaları gözle görebilirsiniz.

Güneş Yanığından Yüz Soyulması Ne Kadar Sürede Geçer?

Güneşte çok fazla durmaktan dolayı kaynaklanan yüzde soyulma konusunda ilk anlarda çirkin bir görüntü oluşturabilir. Bu durum psikolojinizi olumsuz etkileyebilir. Fakat bu durum geçici olduğunu bilmelisiniz. En fazla 2-3 gün içinde bu yanıklar soyularak ölü deri altından yeni deriniz ortaya çıkacaktır.

Güneş Yanığından Yüz Soyulmasında ne yapılmalı?

Güneşte fazla kalmaktan oluşan yüz soyulmaların da soyulan bölgelerde ortaya çıkan yeni deri güneşten uzak tutulmalı ve nemlendirici kremler ile derideki gerginlik azaltılmalıdır.

Güneş Yanığından Yüz Soyulmasında Yapılmaması Gerekenler

Güneş yanığından dolayı yüzde soyulma varsa kesinlikle ölü derinin kendisini atmasını bekleyin. Kesinlikle kendiniz soymaya kalkmayın. Elle soyulan güneş yanığı derileri iz olarak kalma ihtimali vardır.

Güneş Yanığından Yüz Soyulmasında Doğal Çözüm 

Güneş yanığından oluşabilecek lekelere en kolay doğal çözüm ise bal, limon  ve yumurta sarısı karışımının cilde maske olarak uygulanarak bir saat bekletilmesi ile yapılan maskedir. Karışımın oranları ise 1 adet yumurta sarısı bir yemek kaşığı bal ve yarım limonun suyu ile hazırlanan karışımı başta yüzünüz olmak üzere boyun ve göğüs bölgenize de uygulayabilirsiniz. İçerisinde bulunan limon suyu antioksidan özelliğinden olayı cilt lekelerini önler içerisindeki bal ve  yumurta sarısı da yoğun bir nemlendirici ve besleyici özellik katar. Bu maskeye bebek maskesi de denilmektedir.

Yüz Soyulmasında Hangi Krem Kullanılır ve iyi Gelir?

Yüz soyulmasında en önemli ve en etkili krem Bepanthen kremdir. En fazla 2 günde tüm yanıklardan kurtarır ayrıca Fito Krem de kesinlikle çok faydalıdır.

Yorumlar
  1. Senem koldar dedi ki:

    Çok fena yüzüm güneşte yandı. Bir sürü krem demiyorum ama geçmiyor. İnşallah doğal dediğiniz güneş yanığı tedavisi işime yarar. Yüzüm soyulmaya da başladı. Çok kotu bir görüntü oldu. Güneş yanığı yüzde leke bırakmaz dimi . Doktora gidicem ama yinede bilgi istiyorum . teşekkürler

    1. Kübra dedi ki:

      Merhaba aynı şekilde benimde yüzüm güneşten fazlaca yandı doktora gittim çünkü şişlikte vardı avil dekort iğne vuruldu silverdin furacin ve anestolü karıştırarak uyguluyorum ağrısı dindi şişide inmeye başladı ama soyulacak sanıyorum umarım iz kalmaz

  2. GAMZE dedi ki:

    AYNI ŞEY GEÇEN SENE BAŞIMA GELDİ VE ŞİMDİ YİNE AYNI DURUMDAYIM BENDE BEBANTOL KULLAMISTIM 2 GÜNDE GEÇMİŞTİ TAVSİYE EDİYORUM