Nedir Bu Hacamat? Neden Yaptırılır? Nasıl Yapılır?

Hacamat Nedir?

Hacamat, deriden yapılan ufak vakumlamalarla kirli olan kanın alınmasıdır. Hacamat yapılması durumunda vücuttaki rahatsızlıklardan kurtulabilir. Hacamat yapmak İslam dini için sünnettir. Hz. Muhammet (SAV) belirli aralıklarla vücuduna hacamat yaptırarak kirli kanın temizlenmesini sağlanmıştır. Hacamat rahatsızlığa göre farklı bölgelerden yapılır. Ama genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından veya vücudun başka yerlerinden yapılabilir.

Hacamat yapılacak alanda jilet veya neşter gibi kesici aletlerle ufak kesikler atılır, daha sonra bu kesiklerden bardak veya boynuz yardımıyla vakum yapılarak kirli kanın dışarı çıkartılması sağlanır. Genel olarak ilk seferde sırttan yapılır. Kafaya hacamat yapılması çok tavsiye edilmez. Hacamat hastalık hangi organda ise o bölgeye yakın bir yerden yapılır. Hacamat deneysel olarak yapılan çalışmaların yetersiz olduğundan modern tıpta kullanılmamaktadır. Hacamatı kan vermeyle eş değer olarak görenler olsa da aslında ikisi farklı işlemlerdir. Hacamatta kılcal damarlardan kirli kan temizlenir.

Bir Hadiste söyle denilmektedir. Tedavi Olduğunuz Şeylerin En Hayırlısı Hacamat’tır..

Hacamatın bilinen faydaları:

Baştan hacamat yaptırmak delilik, gece körlüğü, baş ağrısı, diş, göz ve kulak ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

Hacamat vücut direncini artırır, sindirim sistemini kuvvetlendirir.

Kırmızı kan hücrelerinde oluşan fazla asitler hacamat yoluyla dışarı atılabilir.

Ödemlerin çözülmesini sağlayarak vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Beyin fonksiyonlarını canlandırır.

Ağrıları giderir.

Hastalıkların oluşumunu önler.

Bir çok kanser hastalığının oluşmasını engellediği bilimsel olarak kanıtlanmasa da bir çok yaptıran kanserlı hasta şifa bulduğunu söylemektedir.

 

Hacamatın bunlar gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Bilinen duyumlara göre 70 hastalığın çözümü olduğu söylenmektedir. Hacamatın büyük küçük herkese yapılacağı söylenmektedir. Genel olarak ta 2 yaş ile 65 yaş arası herkese yapılabileceği ifade edilmektedir. Hacamat işlemi herkes yapamaz. Hacamat yapabilmek için bu konuda uzman kişilerden eğitim alınmalıdır. Zira bu yapılan iş itibariyle doktorluğa denk bir işlemdir. Eğer hacamatı bu konuda uzman kişilerden başka kimseler yaparsa, sonuçları iç açıcı olmayabilir. Hacamat yılda iki kez yaptırılabilir.

Hacamat yaptırmanın belirli günleri de vardır. Eğer hacamat yaptırmak istiyorsanız, önce geniş çapta bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Hacamat yaptıracağınız kişinin aldığı eğitimleri bilmelisiniz. Bu kişi hiç tanımadığınız bir kişiyse kimlik bilgileriyle birlikte alanında uzman olduğuna dair belgeleri sizinle paylaşmasını isteyiniz. Eğer ispat işleminden kaçınıyorsalarsa ne denilirse denilsin bu sözlere inanmayın ve sağlığınızı tehlikeye atmayın.

hacamat-nedir-hangi-bolgelere-faydasi-vardir-nasil-yapilir3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.