Hamazinc Krem Fiyatı 2024 , Ne İşe Yarar? Hamazinc Krem Kullananlar ve Yorumları

Pişik, Güneş yanığı Gibi Cilt Tahrişlerinde Kullanılan Hamazinc Krem Fiyatı 2024, Hamazinc Krem İşe Yarıyor mu,Hamazinc Krem Kullananlar ve Yorumları ,Hamazinc Krem Ne İşe Yarar, Hamazinc Krem Faydaları, Hamazinc Krem Nasıl Kullanılır? Hamazinc Pişik, Güneş yanığı Gibi Cilt Tahrişler inde Kullanılan Krem

Hamazinc Krem Nedir?

Hamazinc krem nedir? Hamazinc krem pişik, güneş yanığı gibi cilt tahrişlerinde kullanılan bir kremdir. Bu ürün ayrıca içeriğinde bulunan etken madde sayesinde mantar enfeksiyonları için de kullanılmaktadır. Eczanelerde bulunabilen bu ürün kullanılmadan önce doktora sorulmalıdır. Google üzerinde Pişik, Güneş yanığı Gibi Cilt Tahrişlerinde Kullanılan Hamazinc Krem Fiyatı Nedir, Hamazinc Krem Ne Kadar, Hamazinc Krem Ne İşe Yarar, Hamazinc Krem İşe Yarıyor mu, Hamazinc Krem Ne İçin Kullanılır, Hamazinc Krem Kullananlar ve Yorumları, Hamazinc Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Hamazinc Krem ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

hamazinc-krem-kullanici-yorumlari

Hamazinc Krem Ne İçin Kullanılır?

Hamazinc krem doktor muayenesinden sonra reçete edilen bir üründür. Bu bir medikal ürün olması nedeniyle eczane dışında bir yerde satılmamaktadır. Hamazinc krem ne için kullanılır? Bu ürün içeriğinde bulunan cadı fındığı ve çinko oksit nedeniyle pek çok alanda kullanılabilmektedir.

Cadı fındığı (hamamelis Virginia distilatı) ciltte bulunan küçük yaraları tedavi eden bir bitkidir. Bu bitkinin kullanım alanlarından biri de kesik ve sıyrık gibi açık yaraları dezenfekte etmektir. Cadı fındığı ayrıca kozmetikte yağlı cildin temizlenmesinde de kullanılmaktadır. Hamazinc krem içerisinde bulunan bu bitki böcek ısırıkları için ve böcek kovucu olarak da kullanılmaktadır.

Hamazinc krem içeriğinin bir diğer ana maddesi olan çinko oksit ise güneş koruyucu ürünlerin ana bileşenidir. Cildin UV ışınlarından korunmasına katkı sağlar. Bu sayede ciltte oluşacak olan hasarların önüne geçilebilir. Yaraların ve güneş yanıklarının iyileştirilmesinde çinko oksit önemli bir yere sahiptir. Hamazinc krem, içerdiği çinko oksit sayesinde cilt hassasiyetini azaltmaya ve cildi yumuşatmaya yardımcı olur.

Hamazinc krem ayrıca pişiklerde, mantar enfeksiyonlarında, küçük hasarlı yanıklarda, kesik gibi cilt hasarlarında, bakteriyel enfeksiyonlarda da kullanılmaktadır. Bu durumlardan dolayı doktora başvuran kişilere Hamazinc krem reçete edilmesi yüksek ihtimallidir.

Hamazinc Krem içeriği Nedir?

Hamazinc krem içeriği nedir? Hamazinc krem içeriğinde etken madde olarak iki bileşen bulunur: hamamelis Virginia sulu özütü (cadı fındığı) ve çinko oksit.

  • Cadı fındığı bu krem içerisindeki etkisi, doku büzücü olmak, kanamayı durdurmak ve iltihap gidermektir. Ancak cadı fındığı tıbbi açıdan pek çok alanda faydalıdır.
  • Çinko oksitin Hamazinc krem içerisindeki etkisi derideki hasar ve yaralardaki iltihaplanmayı önlemek, dokuların ölümünü azaltmak ve ciltteki hücre bölünmesine katkı sağlayarak yaranın kısa sürede kapanmasına yardımcı olmaktır.

Hamazinc krem içeriğinde bulunan bileşenler bakımından oldukça kullanışlı bir kremdir. Güneş yanıklarından mantar enfeksiyonlarına, bebek pişiklerinden küçük kesiklere kadar neredeyse her türlü cilt hasarında kullanılabilmektedir. Ancak kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır. İçeriğindeki bazı maddeler alerjik reaksiyona neden olabilir.

Ayrıca Hamazinc krem yardımcı maddeler de içermektedir. Bu maddeler:

  • Metil paraben (E218)
  • Etil paraben (E214)
  • Propil paraben (E216)
  • Setomagrogol 1000
  • Propilen glikol
  • Setostrail alkol
  • Likit parafin
  • Beyaz parafin ve sudur.

Bu yardımcı maddelerden bazıları kullanıcılar için alerjik olabilmektedir. Kullanım öncesi alerji testi yaptırılması önerilmektedir. Ayrıca bölgeye Hamazinc krem dışında ürün sürülmesi görülecek yan etki konusunda kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle tek ürün kullanılması önerilmektedir.

hamazinc-krem-iseyariyor-mu

Hamazinc Krem Yan Etkileri

Hamazinc krem yan etkileri bulunan bir kremdir. Kullanılan her ürünün bazı kişiler üzerinde yan etkisi olabilmektedir. Bazı insanlar fazla hassas ciltlere sahiptir. Bazıları ise alerjik bir bünyeye sahiptir. Bu gibi durumlar kullanılan ürünlerin yan etki yaratmasına neden olmaktadır.

Alerjik durumlar dışında yan etki görülme olasılığı oldukça düşüktür. Görülen yan etkiler arasında deride kuruluk, ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma ve batma hissi görülebilir. Ayrıca bazı kullanıcılarda deride tahriş de görülmüştür.

Çok sık görülmeyen yan etkileri arasında ciltte alerjik deri döküntüsü ( kurdeşen ), anjionörotik ödem ve kontakt dermatit bulunmaktadır. Bu yan etkiler oldukça nadir ortaya çıkmaktadır. Ancak görülen herhangi bir yan etkide doktor ile konuşmak önerilmektedir.

Hamazinc krem yan etkileri içerisinde çok az kişide görülen durumlar da bulunmaktadır. Ellerin, ayakların bileklerin, dudak ve yüz bölgesinin şişmesi, nefes almada zorluk olacak kadar şişlik bu yan etkilerdendir. Bu yan etkiler oldukça ciddi olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle fark edildiği anda cilt üründen arındırılmalı ve acil tıbbi destek alınmalıdır.

 

Hamazinc Krem Faydaları

Hamazinc krem cilt sağlığının korunmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ciltte oluşan iltihaplanma ve enfeksiyon gibi sorunların ve buna neden olan cilt hastalıklarının giderilmesinde rol oynar. Bakteri ve mantar gibi enfeksiyonel sorunların giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca Hamazinc krem faydaları arasında yıpranan cilt dokusunu onarma ve nemlendirme bulunmaktadır.

Hamazinc krem içerdiği etkin maddeler sayesinde pek çok durumda faydalıdır. Bunlardan biri cildin ölü derilerden arındırılması ve canlanmasıdır. Kaşıntı, kızarıklık ve iltihaplanma sorunlarında kullanılır. Pişik ve yanıklardan kaynaklı cilt hasarlarını düzeltmekte rol oynar.

Bunların yanında Hamazinc krem ciltteki kanamanın kısa sürede durmasına yardımcı olmaktadır. Kanın hızlı pıhtılaşmasını sağlayarak iyileşmeyi hızlandırır. Hamazinc krem Faydalarından bazıları:

  • Ve 2. Derece cilt yanıklarında iyileşmeye yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarında cildin onarılmasına katkı sağlar.
  • İltihapların kısa sürede kurumasını sağlar.
  • Mantar ve bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır.
  • Emziren annelerin meme başındaki çatlaklarda kullanılır.
  • Pıhtılaşma sağlayarak kanamayı durdurur.

Hamazinc Krem Kullanıcı Yorumları

Hamazinc krem kullanıcı yorumları az bir kısım dışında olumludur. Kullanıcılar soruna yönelik doğru bir ürün kullandıklarında olumlu sonuçla karşılaşacaktır. Ancak bazı durumlarda kişiler alakasız sorunlara alakasız ürünler kullanabilmektedir. Bu durumda sorunlarına çözüm bulamazlar. Kötü yorum yapan kişilerin yanlış ürün kullanma ya da yanlış uygulama yapma olasılığı yüksektir.

Hamazinc krem kullanıcıları genellikle üründen memnun olduklarını bildirmişlerdir. Neredeyse her sorun için fayda sağlayan bu ürün pişik sorunu olan annelerden güneşte yanan gençlere kadar herkesin ecza dolabında bulunmaktadır.

Hamazinc krem alınırken kullanıcı yorumlarını dikkate almak oldukça önemlidir. Ancak bir ürünün fiyatı ya da yorumları onun kişiye uygun olduğunun bir kanıtı değildir. Hamazinc krem sadece doktor reçetesi ile alınmalıdır. Yanlış bir kullanım sahip olunan durumu daha da kötüye çevirebilmektedir.

hamazinc-krem-ne-ise-yarar

Hamazinc Krem Nereye, Nerelere Sürülür?

Hamazinc krem nereye, nerelere sürülür? Hamazinc krem pek çok kullanım alanına sahip bir üründür. Bu nedenle neredeyse vücudun her bir parçasında kullanılmaktadır. Göz, burun, ağız ve genital bölgeler dışında sorun olan her bölgede kullanılabilmektedir. Ancak kullanım öncesi doktora danışılması önerilmektedir.

Hamazinc krem emziren annelerin meme ucaları yaralarında, bebeklerin pişiklerinde, güneş yanıklarında ve hatta küçük kesik ve çiziklerde kullanılabilmektedir. Bu nedenle doktorun söylediği kesinlikle kullanılmaması gereken yerler dışında her yerde kullanılabilir. Ancak Hamazinc krem bazı açık yaralarda, enfeksiyonel durumlarda ve cilt problemlerinde kullanılmayabilir.

Ürünün kullanım alanının geniş olması tüm cilt sorunlarını çözeceği anlamına gelmemektedir. Alerjik reaksiyon gösteren kişilerin ve hassas ciltlilerin kullanmadan önce doktor kontrolünde alerji testi yaptırması önerilmektedir.

Hamazinc krem doz aşımında herhangi bir yan etkiye neden olmamaktadır. Ancak yan etki gösteren kişilerde doz aşımı bu durumu kötü etkileyebilmektedir. Doktora gidilmesi önerilir.

Hamazinc kremin gün içerisinde birkaç kez kullanılması yeterli olmaktadır. Bu kullanım sıklığı sahip olunan yaranın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ürünün kullanımının unutulması sorun teşkil etmez. Normal rutinde kullanmaya devam edilmelidir.

Hamazinc Krem Etkisi Nedir?

Hamazinc krem etkisi nedir? Hamazinc krem kurumuş çatlamış ve hasar görmüş ciltlerdeki şiddetli pişiklerde, emziren annelerin memelerinde ve güneş yanıklarında kullanılabilir. Bunların dışında pek çok alanda etki gösteren ürün kanayan yaranın pıhtılaşmasında, oluşan mantar enfeksiyonlarının giderilmesinde de kullanılmaktadır.

Hamazinc krem etkileri kullanılan duruma göre değişiklik gösterse de oldukça fazla alanda faydaya sahiptir. İçerdiği ana bileşenler sayesinde kullanıcıların neredeyse tüm cilt problemleri için çözüm sunabilmektedir. Bu ana bileşenlerden olan cadı fındığının ciltte oluşan iltihapları kurutma etkisi bulunmaktadır.

Düzenli olarak kullanılan Hamazinc krem görülen sorunun kısa sürede ortadan kaybolmasına yardımcı olmaktadır. Doktor reçetesi dışında kullanılmaması önerilmektedir. Kullanım alanı oldukça fazla olsa da her cilt birbirinden farklıdır. Ayrıca her sorunun çözümü aynı olmayabilir. Bu nedenle reçete edilmeyen ürünlerin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Hamazinc Krem 2024 Fiyatı

Hamazinc krem 2024 eczane fiyatı ürünün satıldığı eczaneye göre değişikli göstermektedir. Bu tür kremlerin belirli bir fiyat skalası bulunmaktadır. Bu fiyatlar Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen kişiler tarafından teftiş edilmektedir. Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti. tarafından üretilmektedir. Hamazinc krem fiyatı 74.92 TL’dir. 

Tercih edilecek eczaneye göre fiyat değişiklik gösterse de genel olarak uygun fiyatlı bir üründür. Muadilleri ile benzer fiyatlara sahip olan Hamazinc krem kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilen bir kremdir. Hamazinc krem çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır. Yenilmesi ya da göz ile temasında tıbbi müdahale gerekmektedir. Ürünün 20 derecede ve ılık ortamda saklanması önerilmektedir. Buzlukta ya da soğuk ortamda saklanmamalıdır. Tarihi geçen ürün yan etkilere neden olmaktadır. Bu nedenle tarihine dikkat edilmelidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.