Hamile Kalmayı Kolaylaştırma ve Olasılığı Arttırma Yöntemleri

Günümüzde Bir Çok Faktör Hamileliği Zorlaştırmakta… Hamile Kalmayı Kolaylaştırma ve Olasılığını Arttırma Yöntemlerini Sizin İçin Araştırdık… Özel Haberimizde…

Hamile Kalma Olasılığınızı Arttırmak İçin Bunlara Dikkat Edin

Hamile kalmak öyle sanıldığı gibi kolay bir durum değildir. Hiçbir sorunu olmadığı halde yıllarca hamile kalamayanlar vardır. Yaşam tarzınızda yapacağınız birtakım değişiklikler sayesinde hamile kalabilme şansınızı yükseltebilirsiniz. Anne olmak isteyenlerin aşağıdaki detaylara dikkat etmesini öneririz.

Alkol Ve Sigaradan Uzak Durulmalı

İçilen sigara sayesinde vücuda giren nikotin yumurtalıklardaki hücreleri oldukça olumsuz etkiler. Yumurta hücrelerini bozar, menopozun çok daha erken yaşlarda gelmesine yol açabilir. Yumurtalıkların yumurta üretmesini güçleştirir, sağlıksız yumurta üretimi yolunu açar. Alkol ve sigara kullanmak ayrıca düşük yapma oranını çoğaltan bir etmendir. Düşük kilolu bebek dünyaya getirme olasılığını artırır. Alkol alan bir annenin doğacak bebeğinin zekâ geriliğine sahip bir bebek olma olasılığı da hayli yüksektir. Ayrıca öğrenme bozuklukları, davranış bozuklukları alkole maruz kalan anne karnındaki bebekleri bekleyen risklerden bazılarıdır.

dogum-olasiligini-arttirmak

Aşırı Kilo Almaktan Kaçınılmalı

İdeal ve olması gereken oranda kilo almak bebeğinde ideal oranda kilo almasını ve beslenmesini sağlar. Kilo alan anne ile bebeğin kilo alması arasında doğrudan bir ilişki olmaz. Bu nedenle kilo almak değil sağlıklı ve hamilelik süresince alınması gereken besinlerin gerektiği miktarda alınması gerekir. İşte bu sayede anne karnındaki bebek kendisi için gerekli oranda beslenecektir. Çok kilo aldığı halde düşük kilolu bebek doğuranlar olduğu gibi, düşük kilolu hamilelerin olduğundan fazla kilolu bebek dünyaya getirmeleri sık görülen bir durumdur. İşte bu durum annenin kilosu ile doğan bebeğin kilosunun çok fazla bağlantısı olmadığını gösterir. Bu nedenle kilolu kadınların hamilelik süresince daha az zayıf kadınların ise daha fazla kilo alması uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

hamile-nasil-kalinir

Hamile Kalma Olasılığının İyi Hesaplanması Gerekir

Spermle yumurtanın karşılaşma olasılığı iyi hesap edilmeli ve döllenme buna uygun zamanlarda yapılmalı. Bu nedenle gebe kalma olasılığının en yüksek olduğu dönem olan yumurtlamadan önceki bir iki gün içinde döllenmenin yapılmasıdır. İşte buna dikkat edilirse yumurtlama gerçekleştiğinde spermle karşılaşma olasılığı oldukça fazla olur.

Yazımızın girişinde belirtildiği gibi hamile kalmak birçok olasılığın bir araya gelmesi sonucunda oluşan doğal bir süreçtir. Ama sanıldığı kadar kolay gerçekleşen bir durum da değildir. Hamile kalmak isteyen annelerin yukarıdaki önemli ayrıntılara dikkat etmesi gerekmektedir. Böylece anne olmak isteyen her kadın daha baştan bebek sahibi olma sorumluluğunu üzerine daha hamile kalmadan almış olur ve hamile kalma olasılığını da bu sayede yükseltmiş olur. Ama unutmayın ki bizleri yaratan ol derse olacaktır her şey… O yüzden asla duayı da ihmal etmeyiniz

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.