İmam Maaşları, İmam Nasıl Olunur? İmamın Görevleri

İslam Dinini Yaymak ve İslamı Tanıtmak Arzusu İçindeyseniz İmamlık Mesleği Tam Size Göre… Peki İmam Maaşı Ne Kadar? İmam Nasıl Olunur? İmam Olmak İçin Hangi Üniversiteleri Bitirmek Gerekir? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

İmam Olmak

             İmam olmak herkesin yapabileceği bir iş değildir. İmam olabilmek için kişinin dini vasıflarını yerine getirebilecek olgunlukta olması gerekmektedir. Bu olgunluklardan biri kişinin dinini sevmesi, insanları doğruya yönlendirebilecek kapasitede olması ve güzel ahlaklı olması gerekir. Yani sadece para kazanmak için imam olunmaz. Eğer böyle olursa kişi o ruh halini kaldıramaz. Peki nasıl imam olunur ve imamlar ne kadar maaş kazanır?

 Nasıl İmam Olunur?

İmam olmak için gençlerin önünde iki yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi İmam Hatip lisesinde okumak, buralarda din ile ilgili ve imamlıkla ilgili gerekli donanımlara sahip olmak ve bu okulu başarıyla bitirip Diyanet bakanlığının yapmış olduğu Din Hizmetleri Alan bilgisi sınavından başarılı bir puan almanız gerekir. Burada gerekli puanı aldığınızda ise mülakatı başarıyla geçmeniz gerekir.

Eğer İmam Hatip lisesi okumadıysanız imam olabilmek için İlahiyat ön lisans programını okuyabilir 2 sene eğitim alıp Din Hizmetleri Alan sınavına girebilirsiniz. Eğer bu sınavdan da gerekli puanı alırsanız sözlü mülakata girme hakkı kazanırsınız. Sözlü mülakatı da geçebilirseniz KPSS sınavından yüksek bir puan alarak atanabilirsiniz.

İmam Maaşları Ne Kadar?

             İmamlık konusunda en çok merak edilen konulardan bir tanesi ise imam maaşlarının ne kadar olduğudur. İmamlar ortalama olarak devlet memurlarıyla aynı maaşı almaktadırlar. Rakam vermek gerekirse yeni imam olanlar ortalama olarak 2500 lira almakta, deneme süresi geçtiğinde ise 2800 lira civarında maaş almaktadır.

İmamların Görevleri:

Camilerde namaz kıldırmak

Hutbeleri zamanında ve usulüne göre okumak.

Cemaati dini konularda aydınlatmak

İsteyen vatandaşlara din bilgisi vermek Kuranı Kerimi okumayı öğretmek

Medeni Nikah kıyıldıktan sonra imam nikahı kıymak

Cami avlusunu temiz tutulmasını sağlamak

Cami avlusunda dilenci v.s kişilerin girmesini engellemek

İzinsiz yardım toplamaların önüne geçmek gibi ana görevleri vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.