İslami Tatil Nedir? İslami (Muhafazakar) Otellerdeki Özellikler Neler?

İslami Otel , Helal Otel , Tesettür Otel ,Muhafazakar Otel Bir Çok Adı Olmasına Rağmen Aslında Hepsi Aynı Konsept. İslami Otel Nedir ? İslami Otellerin Avantajları Neler? İslami Otellerin Özellikleri Neler? İslami Oteller Hakkında Tüm Bilmek İstedikleriniz Özel Haberimizde…

Son dönemlerde Turizmde yeni bir akım başladı. İslami Tatil akımı… Aslında islami otellerde bir kaç özellik dışında neredeyse normal otellerden bir farklı yok.2017 yılı itibariyle dünyada tam 550 islami otel bulunmakta bunların 350 tanesi Türkiye’de hizmet vermekte. Orta doğuda Türkiye’ İslami turizm konusunda 2016 yılından sonra büyük bir ilerleme katetmiştir.  Hatta bazı oteller ise Helal Otel , Tesettür Otel ,Muhafazakar Otel gibi konsepler çıkarmış durumda aslında bu otellerin hepsi aynı özellikteler… Oteller islami inanca uygun şartlarda konaklama yeme içme sunmakta.  Şimdi gelelim islami otellerin özellikleri neler ? Ne gibi imkanlar sağlıyorlar ? Diğer otellerden farkı nedir? İnceleyelim…

islami-otel-nedir

Öncelikle İslami otellerde kesinlikle alkol verilmemekte. 5 Yıldızlı bodrumda bulunan Muhafazakar otellerde dahil hiç birinde alkol satışı bulunmamakta. Ayrıca içinde alkol barındırabilecek ürünlerinde bulunmamakta.

İslami Otellerde yemeklerde özel olarak hazırlanmakta. Tüm et ürünleri islami koşullara göre kesilmiş ve helal sertifikası olan ürünlerden temin edilmekte. Yemeklerde kullanılan yağlar da aynı şekilde tamamen zeytinyağı ve ayçiçek yağı kullanılarak yapılmakta.Hazırlanan yemekler tamamen Türk mutfağına özgü yemekler olmaktadır.

muhafazakar-otellerde-yeme-icme

İslami oteller sadece aile kabul etmekteler. Kız kıza yada erkek erkeğe yada bekar bir şekilde otelde kalmak mümkün değil. Genellikle aileler için özenle hazırlanmış odalar bulunmaktadır. Ailelerin rahat edebilmesi için ebeveyn odaları ve çok odaları özel olarak hazırlanır.Otel odalarının balkonları kesinlikle bayan yada erkek havuzuna bakmamaktadır. Bazı 5 yıldızlı helal otellerde Abdest almak için özel lavabo bulunabilmektedir.
islami-tel-abdesthane

Aslında İslami Otellerin en büyük imkanlarından biri Kadın ve Erkekler için eğlence ve hizmet kısımlarının ayrı olması. Öncelikle havuz ve plajların haremlik selamlık şeklinde konseptler bulunmaktadır. Bayanlara özel kısımlarda garsonlar dahil herkes bayan personelden oluşur. Plajlar paravanlar ile ayrılmaktadır. Aynı şekilde erkek bölümünde de tüm personel erkektir. Hamam ,sauna ,buhar banyosu v.b hizmetlerde tamamen bayan erkek ayrı hizmet verilmektedir.

islami-tatil-otelleri

İslami otellerin diğer bir özelliği ise ibadethane bulundurmasıdır. Aslında normal konseptli otellerde de ibadethane bulunmaktadır. Fakat islami otellerler de biraz daha geliştirilmiştir. Hatta Antalya’daki bazı otellerin içinde küçük camiler bulunmaktadır.

islami-otel-mescit

İslami otellerde genellikle animasyonlar ve konser eğlenceler yerine Kur’an sohbet ilahiler ve kasideler ile akşamları huzurlu zaman geçirilmesi sağlanmaktadır.

muhafazakar-otellerde-eglence

Bayan kaptanlı ve erkek kaptanlı olmak üzere tamamen haremlik selamlık uygulamasının yapıldığı mavi turlarda düzenlenmektedir.

islami-otel-ozellikleri

Ayrıca bazı muhafazakar otellerde ilk duyulduğunda saçma gelse de kameralı telefon yasağı bulunmaktadır. Tabi ki 2016 yılından sonra bu yasağı sadece bir kaç otel uygulamaktadır. Çoğu otelde bu yasak kalkmıştır.

İslami Oteller Türkiye’de artık tüm tatil bölgelerinde bulunmaktadır. Son zamanlarda bodrum çeşme gibi lüks tatil merkezlerinde sayısı 25 i aşmış durumda. Ayrıca artık Eğe’de Çanakkale Balıkesir, İzmir gibi sahil illerinde de bir çok islami otel bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.