Tatiline Fark Katmak İsteyenler İçin İspanya Gezi Rehberi

Tatiline Fark Katmak İsteyenler İspanya Gezi Rehberi

Dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden biri olan İspanya, Avrupa’nın güneybatısındaki İber Yarımadası’nda konumlanmaktadır. Avrupa’nın en güzel Akdeniz ülkelerinden biri olmasının yanında İtalya’dan sonra dünyada en çok UNESCO Kültür Mirasına sahip olan ülke olma özelliğine de sahiptir. Bu güzeller güzeli ülke Akdeniz kokulu ılık rüzgârların eşliğinde insanın ruhunu okşayan coğrafyası ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır. İspanya gezi rehberi yazımızda ülkenin önde gelen lokasyonlarını sizler için bir araya getirdik. Zevklerinize hitap ederek beklentilerinizi karşılayacak renkli ve eğlenceli ülke İspanya’nın her şehri ve bölgesi ayrı güzelliktedir. Gelin İspanya’nın en turistik destinasyonlarını birlikte inceleyelim!

  1. Madrid

İspanya’nın başkenti olan Madrid, Avrupa’nın en önemli müzelerine ev sahipliği yapması ile bilinmektedir. Kültür, sanat, eğlence, tarih, doğa tutkunlarının keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyan Madrid’in müzelerinden asırlık yapılarına, sokaklarında sabaha kadar süren eğlence hayatından doğa harikası parklarına kadar her köşesi cazibe tam anlamıyla bir merkezidir. Futbol ve basketbolun en ateşli takımlarına da sahip olan Madrid’e giden spor tutkunları tatilden keyifle ayrılmaktadır.

ispanya-gezi-rehberi

Şehir merkezinde bulunan Kraliyet Sarayı, Madrid’in önde gelen turistik destinasyonlarından biridir. Madrid’in kalbinin attığı meydan olan Puerta del Sol, sokak sanatçılarının şovları, önemli festivaller ve etkinliklere ev sahipliği yapması ile ziyaretçilerine eğlenceli saatler vadetmektedir. San Miguel Pazaryeri ile ünlü Plaza Mayor ise Madrid’de görülmesi gereken önemli lokasyonlardan biridir.

  1. Barselona

İnsanı özgür hissettiren uçsuz bucaksız masmavi denizi ve Akdeniz ikliminin sıcaklığının harmanlandığı Barselona harika bir şehirdir. Avrupa’nın en fazla ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden olan Barselona zengin tarihi geçmişini temsil eden mimari yapıları, cıvıl cıvıl sokakları ve eğlencenin tadını çıkaran yerel halkıyla dinamik bir atmosfere sahiptir. İspanya gezi rehberinde ikinci sırada yer alan eşsiz şehirde La Sagrada Familia, Gaudi tasarımı Parc Guell, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Palau de la Música Catalana, La Boqueria, Picasso Müzesi ve Fundació Joan Miró mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır. Sadece yaya trafiğine açık olan ağaçlarla çevrili alışveriş caddesi La Rambla da turistlere farklı alternatifler ile Akdeniz esintili plajlar vadetmektedir.

  1. Sevilla

Ülkenin en büyük dördüncü şehri olan Sevilla ile gezi rehberimize devam ediyoruz. Endülüs Özerk Bölgesi’nin sanat, kültür ve ekonomi merkezi olan şehir çok sayıda önemli yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Turistlerin akın ettiği şehrin hareketli yaşantısı, tüm sokaklarında kendini fazlasıyla hissettirmektedir. Sevilla, portakal çiçeği kokan sokaklarında yıl boyu düzenlenen renkli festivallerin yanı sıra gece hayatı ve turistik mekanları ile de turistlerin unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlamaktadır. Kristof Kolomb’un mezarının bulunduğu Sevilla Katedrali, peyzaj harikası bahçeleri ile Endülüslerin inşa ettiği Alcazar Sarayı kentte mutlaka görülmesi gereken yapılar arasındadır. Ayrıca İspanya’nın en önemli resim koleksiyonuna sahip Güzel Sanatlar Müzesi ile Santa Ana Kilisesi, Giralda Minaresi, Torre del Oro Gözlem Kulesi ve Maria Luisa Parkı keşfedilmesi gereken diğer lokasyonlardan sadece birkaçıdır.

  1. Malaga

İspanya gezi rehberimize zengin kültürel ve tarihi geçmişe sahip Endülüs Bölgesi’nin Akdeniz sahilindeki ışıltılı şehri Malaga ile devam ediyoruz. Cruise gemilerinin uğrak noktası olan renkli liman kenti mimari yapıları, etkileyici koleksiyona sahip müzeleri, 24 saat hareketli sokakları ve sımsıcak güneşiyle İspanya’nın en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Ülkenin en büyük şehri olan Malaga’da küçük butikler ve tapas restoranlarını keşfetmek için tarihi merkezde vakit geçirilmesi önerilmektedir. Şehrin muhteşem manzarasını gözler önüne seren Gibralfaro Kalesi, Encarnation Katedrali, San Juan Bautista Kilisesi, San Sebastián Kilisesi, Iglesia Parroquial de Santiago ve Iglesia del Sagrario ihtişamlı mimarileri ile Malaga’da görülmeye değer yapılar arasında yer almaktadır.

  1. Cordoba

Endülüs bölgesindeki Cordoba eyaletinin başkenti olan Cordoba, Endülüs’ün tarihi mirasına tanıklık etmek isteyenlerin uğramaları gereken ilk şehirdir. Beyaz badanalı evlerin daracık sokaklarda sıralandığı şehir, Orta Çağ esintili Arap mimarisinin modern mimari ile uyumu gözler önüne sermektedir. Her sene milyonlarca kişi Sultan’ın saraylarını gezmeye, etkileyici camilerini görmeye ve eski Endülüs’ün havasını solumaya Cordoba’ya akın etmektedir. Şehrin tarihi meydanı Mezquita, alışveriş yapmak ve sosyalleşmek isteyenlerin buluşma noktasıdır. Endülüs Dönemi’nde cami olarak inşa edilen Kurtuba Katedrali şehrin ihtişamı hakkında adeta canlı bilgiler vermektedir. Eski Yahudi Mahallesi, Hristiyan Krallık Kalesi ve Çiçek Caddesi de Cordoba ziyaretlerinde mutlaka gidilmesi önerilen yerlerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.