İthalatçı Garantili Telefon Alınır mı? İthalatçı ve Distribütör Arasındaki Farklar

İnternet Üzerinden Telefon Alanların En Büyük Sıkıntılarından Biri Olan İthalatçı Garantili Telefonlar Hakkında Tüm Bilinmeyenler… İthalatçı Garantili Telefonlarda Ne Gibi Sıkıntılar Yaşanır? İthalatçı Garantili Telefon Alınır mı? İthalatçı Garantili Telefon Alırsam Sorun Yaşar mıyım? İthalatçı Garantili Telefonlar Neden Ucuz? Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

İthalatçı Garantili Telefon Alınır mı?

Günümüzde internetten telefon alanların en büyük sorunlarından biride ithalatçı garantili telefonlar. İthalatçı garantili telefonlar genellikle Telefon markalarının Distribütörleri tarafından getirilmiş modellerinden %10 civarında daha ucuza satılmaktadır. Aslında İthalatçı Garantili telefonların tek avantajı da bu diyebiliriz. Cep telefonları artık çok daha hassaslaştı ve büyüdü. Ekranların görüntü kalitesi artsa da 2000-3000 Tl verdiğiniz telefon ne kadar koruması olsa da bir anda ekranı kırılabilmekte. Ortalama 2000 TL lik bir cihazın Orjinal ekranı ise 1200 TL civarında. Tabiki sadece ekran kırılması değil dokunmatik hassasiyeti yada bir çok hatada telefonunuzda yaşanabilir.

ithalatci-farantili-telefon-alinirmi
Yukarıdaki örnek aslında bize çok net herşeyi açıklamakta. İlk resimdeki Samsung Türkiye Garantili bir ürün ve 16 GB olan modeli. Diğer ürün ise aynı telefonun 32 GB olan modeli yani fiyat olarak 100 Tl civarında daha fazla olması gerekirken fiyatı 100 TL daha uygun.

İthalatçı garantili telefonlarda öncelikle servis konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İthalatçı Garantili telefon aldığınızda bu telefonun garantisi ile aldığınız firma ilgilenmektedir. Bu firmalarda genellikle 3-5 kişinin çalıştırır 1 tane teknik servis elemanı olan yerler olmaktadır. İthalatçı Garantili Telefonunuzda bir sıkıntı olduğunda bu firmalara götürmeniz ve onlar tarafından sorunun giderilmesi gerekmektedir. Fakat maalesef bu firmalar garanti konusunda son derece sıkıntılar çıkarabilmektedir.  İthalatçı Garantili telefonlar genellikle IRAN, IRAK, SURIYE gibi ülkelerden getirilerek Türkiye pazarına sokulmaktadır.

İnternet üzerinde yaptığımız araştırmalarda tuhaf sonuçlarda aldık. İthalatçı Garantili Telefonlarda Distribütör garantili telefonlara nazaran daha az sorun çıkardığı belirtilmekte. Fakat bizim tavsiyemiz kesinlikle Distribütör Garantisi verilen cep telefonları almanız.

İthalatçı ve Distribütör Garantisi Arasındaki Farklar

Aslında yukarıdaki yazımızda da belirttiğimiz gibi İthalatçı ve Distribütör Garantisi Arasındaki en büyük fark servis sürecinde yaşananlar. Garanti kapsamında İthalatçı garantili telefonlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca yaşanan bazı sıkıntılar biri de Aldığınız İthalatçı Garantili Telefonun içindeki parçaların orjinal telefonlardakinden farklı olması söyle kısaca açıklayabiliriz. İthalatçı Garantili bazı telefon modellerinde bazen ülkeye sokulurken ürünün ucuz satılmasını sağlamak için içindeki parçalarda değişiklik yaptırılabilmekte. Ayrıca bazı ihtalatçı garantili ürünlerde ambalaj konusunda da sıkıntılar olduğu bilinmektedir.İthalatçı tarafından satılan bazı telefon modellerinde ise Türkçe seçeneği olmayabiliyor ve bu cihazlara orjinal Rom atmadan Türkçeleştirilemiyor. Tabiki bu sorunu Distribütör Garantisi  olan cihazlarda yaşanmaz.

En çok raslanan sorunlardan biri ise IMEI konusunda yaşanmaktadır.Distribütör Garantisi  olan telefonlarda neredeyse IMEI sorunu yaşanması imkansızdır. Fakat İthalatçı garantili cihazlarda IMEI sorunu yaşama ihtimaliniz çok yüksektir.Telefonunuz bir anda kapanabilir.

Gümrük bakanlığı aslında Garanti konusunda bir çok yaptırımı mevcut ve her şikayeti değerlendirmekte. Fakat yinede mağdur olmamak için kesinlikle Distribütör Garantili telefon almaya özen göstermelisiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.