İzmirde Tisort Baski Merkezi

İzmirde Tisort Baski Merkezi

BEBEK GİYİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Bebek anne rahmine düşmesiyle anneler bebeklerini koruma içgüdüsüne sahiptirler. Bebeklik evresi çok titizlikle ele alınması gerekir. Bebeklere çok hassasiyetle yaklaşılmalı. Bu hassasiyetin başında bebek kıyafetleri gelir. Görünüş olarak bebek kıyafetleri birbirinden güzel görünür, fakat kıyafetin üretilen kumaşına ve özelliklerine bakınca görünüşü çok güzel olan kıyafet bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle bebeklere kıyafet alımında kıyafetin görünüşü yanında kumaşın hangi üründen yapıldığına da bakılmalıdır. Son zamanlarda çocuk kıyafetleri nefes alan kumaşlardan üretildiği için çocukların vücudunda hava geçişleri engellenmediği için bebeklerin vücutları yani cildi sağlıklı olarak nefes almaktadır. Bu çeşit kıyafet alımında bebeğin hassas olan cildi korunmuş olur. Bebek giyiminde dikkat edilecek hususlar olarak alınacak kıyafetlerin yumuşak ve cildi tahriş etmeyen kumaşlardan seçilmesi gerekir.

izmir tişört baskı

tisort-baski-izmir

Alışveriş Yaparken Göz Önünde Bulunacaklar

İlk bebeğini bekleyen anne ve babalar, bebeğin hızlı olarak fiziksel gelişmesinden dolayı aldıkları kıyafetler ya büyük gelir veya küçük gelebildiği için bebek doğmadan alış veriş yapılmamalı. Yeni doğan bebekler çok hızlı gelişim gösterirler. Bu nedenle alınan kıyafetler 2 veya 3 kez giyilebilir. Bebeklik çağındaki çocuklara en güzel bebek tulumları uygun olur. Hırka, kazak, elbise ve pantolon kışın giyilecek en güzel bebek kıyafetleri olur.

Yeni doğan çağını aşan bebek için seçilecek kıyafetlerin özellikleri yeni doğan çağındaki bebek kıyafetlerinin özelliklerinden farklı olması gerekir. Bu dönemde bebekler hareketlenmeye başlamasından dolayı alınacak kıyafetlerin bebeğin hareketini kısıtlamaması gerekir. Bebeğin rahat edeceği kıyafetler olması uygun olur. Leke tutmayan kıyafetler bebek ve anne için çok rahat olur. Bebekler biraz daha büyüdüklerinde, kıyafet seçimlerini kendi istekleri doğrultusunda olmasını isterler. Anne ve baba kıyafet alımında çocuğuna danışması durumunda çocuğun neşesi artar. Bu dönemde çocuklara kendi kıyafetlerini kendilerinin giymesi konusunda çocukları bilgilendirmek çocuk açısından yararlı olur.

Bebek Kıyafetlerinin Bakımı

Bebek kıyafetleri yıkanacağı zaman saf sabun ve saf su kullanarak yıkamayla kumaşın özellikleri kaybolmaz. Parfümlü deterjanlar yerine parfümsüz, kokusuz ve renksiz deterjanlar ile yıkamak bebeğin sağlığını koruduğu gibi kumaşın özellikleri yerinde kalır. Kıyafetlerin üzerinde yıkama talimatları bulunur ve buna göre yıkanmalıdır.

Yeni Doğan Bebeğin Giydirilmesi

Yeni doğan bebekler kıyafet alırken kıyafetlerin teri emmesi, cildi havalandırması gerekli olan kumaşlar olması sağlıklı olur. Bebek doğumundan sonra bebeğe iç giyim için tulum, eldiven, çorap ve şapka giydirmek gerekir. Bebeklerin elleri ve ayakları daha çabuk soğuk alır. Bebeklerin göğsü ve sırtı devamlı olarak kontrol edilmelidir. Bebekler genel olarak yetişkinlere göre biraz fazla elbise giydirilmelidir. Bebekler uyurken üstünü kontrol etmek gerekir. Bebekleri çok sıkı kundaklama yapılmamalı yoksa bebeklerde nefes alımı zorlaşır ve kalça eklemlerinin gelişimi zayıflar. Bebek emzirilirken memeyi tutmaması için bebeklerin kolları örtülü olacak şekilde gevşek sarılmalıdır.

Bebek Kıyafeti Alımında Dikkat Edilecek Özellikler

  • Bebekler kıyafet alımında bebeğin yaşı yanında kilosu ön planda olmalıdır.
  • Alınacak kıyafetin özel kullanma talimatlarına uyulması gerekir.
  • Kolay yıkanan bebek kıyafeti olmalıdır.
  • Alınacak kıyafet bebeğin hareketini kısıtlamaması gerekir.
  • Yukarıdan aşağıya doğru açılan fermuarlı kıyafetler daha uygun olur.
  • Bebeklere kıyafet giyiminde bebeklerin organlarına dikkat edilmesi gerekir.
  • Bebeklere kıyafet giydirirken bebekle konuşmak bebeğin neşeli olmasını sağlar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.