Kafada Mantar Belirtileri, Neden Mantar Oluşur? Mantar Tedavisi

Saçınızda Devamlı Bir Kaşıntı Var ve Kepek Problemi Yaşıyorsanız Kafa Derinizde Mantar Olabilir. Korkmayın Tedavisi Kolay Bir Hastalıktır… Kafada Mantar Belirtileri Tedavi Yöntemleri ve Tüm Aklınıza Takılanlar Haberimizde…

Kafada Mantar Nedir Sebebi Nelerdir?

İnsan vücudunda birçok yaşayan mikrop bulunmaktadır. Mantar da bu mikroplardan bir tanesidir. Kafa bölgesinde yaşayan bu mikroplar ise kafa mantarı olarak adlandırılmaktadır. Kafa mantarı, saç ve saç derisi üzerinde oldukça ciddi hasarlar doğurabilmektedir. Sağlıklı saçlara ve saç derisine kavuşmanız için mutlaka kafadaki mantardan kurtulmanız gerekir. Kafa mantarı, kaşıntı, kepek, saçların aşırı yağlanması, saç dökülmesi, saçkıran hastalığı ve daha birçok olumsuz duruma sebebiyet vermektedir. Özellikle saçkıran belirtisi gösteren kafa mantarı yayılması devam ettiğinde, kalıcı kellik gibi geri dönüşü olmayan üzücü sonuçlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Kafa mantarının tedavisi mümkündür ve geç kalınmadan tedavi edildiği sürece kalıcı etkilere neden olmamaktadır.

Kafada Mantar Neden Oluşur?

Kafada mantarın nedenleri arasında birçok sebep bulunmaktadır. Genellikle el ve ayak tırnaklarında ve vücut bölgesinde görülen mantar, saç derisinde ve kafa etrafında görüldüğünde ciddi sonuçlar doğurabilir. Peki kafadaki mantara neden olan faktörler nelerdir diye merak ediyorsanız, cevabı şimdi sizinle paylaşıyoruz. Mantar, bulaşıcı bir mikroptur. Bundan dolayı kafadaki mantara da genellikle bulaşıcı sebeplerden yakalanılır. Örneğin bir başkasının tarağını kullanmak, saç kesilen aletlerde mantar mikrobunun bulunması, mantar mikrobu taşıyan birinin saç fırçası ile saça işlem yapılması ve benzeri nedenlerle mantara yakalanabilirsiniz. Kesinlikle hafife alınmaması gereken kafa mantarı, fark edildiği anda hemen tedaviye başlanması gereken bir hastalıktır. Kafada ciddi kaşınmalar, kızarıklıklar, saç dökülmeleri, aşırı kepeklenme gibi belirtilerle kendini göstermektedir.

Kafa Mantarı Tedavisi?

Kafa mantarı tedavisi, alternatifleri olan bir hastalıktır. Hem bitkisel ilaçlarla, hem medikal ilaçlarla hem de sabunlarla tedavi yapılabilmektedir. Tabi öncesinde bir uzmana danışmakta ve izlenecek olan yol hakkında bilgi edinmekte fayda vardır. Kafa mantarını yok etmek için öncelikle kükürt merhemi kullanmanız gerekir. Bu merhem ile kafa derisini iyice ovmalısınız. Ardından temizleyici bir merhem uygulaması yapmanız etkili olacaktır. Bu işlem de tamamlandıktan sonra biklorit sabunu ile kafa derinizi iyice her yerine ulaşacak biçimde yıkamanız gerekmektedir. Bu sabun ile yıkama yapmak istemiyorsanız, tentürdiyot ile saçlarınızı boyamanızda yarar vardır. Tüm bu işlemlere başvurmadan önce daha önce de söylediğimiz gibi bir uzmana danışmanızda yarar var. Tavsiye edilen tedavi maddeleri içinde size alerji yapabilecek ürünler bulunabilir. Bu tür olumsuzluklardan korunmak için bir hekime başvurmanız gerekir.

Kafa Mantarı Şampuan ve İlaçları?

Kafa mantarı tedavisinde kullanılan birçok sabun ve şampuan bulunmaktadır. Doğal içerikli sabunların yanı sıra birçok markanın kafa mantarı için özel olarak ürettiği mantar giderici şampuanlar da piyasada bulunmaktadır. Sabunlar içinde mantar için en sık kullanılan sabun kükürt sabunudur. Bu sabun mantar üzerinde yıkıcı bir etki yaratır ve mantarın bulunduğu bölgelerden daha fazla alana yayılmasını da engeller. Ayrıca biklorit sabunu da mantar tedavisinde oldukça etkilidir. Çoğu saç sorununa iyi gelen Kozanol şampuanı bu saç derisindeki mantarı geçirmede birebirdir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.