Kandıra Denizi Nasıl? Temiz mi? Suyu Soğuk mu? Sıcak mı? Dalgalı mı?

Kandıra Denizi Nasıl ? Kandıra Denizi Tuzlu mu? Sıcak mı?Soğuk mu? Derin mi Sığ mı? Temiz mi? Kandıra Denizi Dalgalı mı? Kandıra’da Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Kandıra Denizi Nasıl?

Kandıra denildiğinde bir çok kişi ismini çok duymuştur fakat gitmemiştir. Kocaeli’nin kuzeyinde bulunan kandıra günübirlik tatilciler ile Kocaeli halkı tarafından çok fazla ziyaret edilen bir tatil beldesidir. Bölgede bir çok plaj bulunmaktadır ve ücretsizdir. Tamamen halk plajları ile donatılmıştır. Yanı şemsiyenizi havlunuzu sandalyenizi alıp sabahtan akşama kadar denizin keyfini ücretsiz bir şekilde çıkarabilirsiniz.

kandira-denizi-dalgalimi Özellikle Kocaeli ve çevresi hafta sonlarında kandıra bölgesine akın etmektedir. Kandıra’nın en güzel denize girilebilecek yerlerinin başında sarısu plajı gelmektedir. Ayrıca bölgede çok fazla yazlıkçı da bulunmaktadır. İstanbul’dan hem kafa dinlemek hemde hafta sonu tatili için gelen bir çok aile bulunmaktadır. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında pansiyonlar neredeyse tamamen doludur.

Kandıra Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kandıra denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kandıra Denizi Derin mi Dalgalı mı?

Gelelim en çok sorulan soruların başında gelen kandıra deniz nasıl derin mi dalgalı mi sığ mı temiz mi gibi soruların cevaplarına;

Kandıra’nın denizi karadeniz özelliklerini taşımaktadır. Bu nedenle bazen yüzmeyi engelleyen dalgalar olmaktadır. Fakat özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında çok fazla dalga olmaz ve yüzmek için çok elverişlidir.

kandira-denizi-temizmi

Kandıra denizi derin mi sorusunun cevabı ise tahminlerin aksine derin değildir. Hatta neredeyse 150 metre bile gitseniz su seviyesi neredeyse tüm plajlarda boyunuzu geçmez. Hatta 50 metre ilerleyip diz boyunda su seviyesi olan bölgeleri vardır. Çocuklu aileler için uygun bir denizdir. Yüzme bilmeyenler içinde son derece iyi bir tercih olacaktır.

Kandıra Denizi Sıcak mı? Temiz mi?

Temizlik konusunda bir çok bölgeye göre son derece temiz bir denizi vardır Gönül rahatlığı ile denize girebilir keyfini çıkarabilirsiniz. Mavi bayraklı bir deniz olmasa da temizlik açısından sağlık bakanlığı tarafından iyi notu verilmiştir.

Kandıra denizi suyu ılıktır. Özellikle temmuz ve Ağustos aylarında son derece denize girmek için elverişli bir su sıcaklığı vardır.

kandira-denizi-derinmi-sigmi

Kandıra denizi sahilleri genellikle tamamen kumdan oluşur. Kanıra denizinin içi de tamamen kumdur. Deniz terliği olmadan rahatlıkla denizde yürüyebilirsiniz. Son derece güzel bir kumu vardır.

Kandıra bölgesindeki otellere gelince ortalama 3 yıldızlı oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Fiyatlar ortalama 200 TL ile 300 TL arasında değişmektedir. Plajlara giriş ücretsizdir. Plajların bazılarında Şezlong ve Şemsiye için 30 TL ile 40 TL arasında ücret alınmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.