Kapadokya Balon Fiyatları 2024 (Güncel Kapadokya Ucuz Balon Turu Ücretleri)

Kapadokya Balon Fiyatları 2024 , Kapadokya En Ucuz Balon turu, Kapadokya 2024 Balon Turu Ücretleri, Kapadokya Özel Balon Turu Fiyatları, Kapadokya Standart ve Lüks Balon turu Fiyatları 2024

Kapadokya Balon Turu 2024 Fiyatları

Kapadokya büyülü atmosferi ile dünyanın belkide en iyi gezi ve tatil bölgelerinden biri. Neredeyse kış ayları haricinde sadece Türk ziyaretçilerin değil dünyadan milyonlarca ziyaretçinin akınına uğramakta. Tabi ki kapadokya denildiğinde akla ilk Kapadokya balon turları gelmekte. Kapadokya’ya geldiğinizde kesinlikle birde kapadokya’yı gökyüzünden görmeniz gerekiyor. Özellikle son dönemde Balayı çiftleri kapadokya turlarına çok rağbet göstermekte. Evet kapadokya balon fiyatları 2024 yılında yükselmiş olabilir fakat yinede ömrünüzde bir kere bu heyecanı ve göz zevkini yaşamanız gerekmekte. Bölgede bir çok firma balon gezisi düzenlemekte. Hepsinde neredeyse farklı fiyatlar bulunmakta. Özellikle yaz aylarında Kapadokya balon turu fiyatları artmaktadır. Temmuz ve Ağustos balon fiyatlarının en yüksek olduğu aylardır. Bir nevi borsa gibi değişiyor da diyebiliriz.

Kapadokya Balon Turu Fiyatları 2024

Kapadokya bölgesinde bir çok balon turu firması bulunmakta. Hatta bazı oteller bile balon turu düzenlemekte. Genellikle balon turları 20 kişilik gruplar halinde yapılmakta. Balon içinde rahatlıkla çevreyi izleyebiliyorsunuz. Balon turları aslında Kapadokya’da 3 çeşit olarak satılmakta. Kapadokya balon turu ücretleri de bu seçeneklere göre değişmekte. Genellikle kapadokya balon turları denildiğinde çevrenizde ilk olarak çok pahalıdır denildiğini duyabilirsiniz. Fakat turlar genellikle düşündüğünüzden daha uygundur.  Sonuçta sizi 1 saat boyunca gökyüzünde gezdirecek ve enfes bir deneyim yaşatacak. Bölgede 25 civarında balon turu firması bulunmaktadır. Hepsi neredeyse kendine özel fiyat uygulamaktadır. Kapadokya Balon turları saat 4:30 ile 5:40 Arasında kalkış yapılmaktadır. Özellikle gün aydınlanmasında Kapadokya’yı gökyüzünden görmek harikadır.  Pandemi nedeniyle balon turlarındaki kişi sayıları %20 civarında azaltılmıştır. Bu nedenle gönül rahatlığı ile turlara katılabilirsiniz. Aşağıdaki 4 seçenekteki tüm rota ve süreler aynı tek fark kişi sayısıdır.

Kapadokya Standart Balon Fiyatları 2024

Kapadokya standart balon turunda normalde 20 ile 24 kişilik turlar düzenlemekte. Fakat pandemi nedeniyle bu sayı 16 ile 18 kişi arasında tutulmakta. Turun süresi tam 1 saat. Tura katılmaya karar verdiğinizde size tüm ayrıntılar anlatılmakta. Kapadokya balon turuna dahil olan hizmetler ise ,otelden sizi alıp otelinize bırakılması,Sigorta, Tur sertifikası, ve tur sonu kutlama seremonisi. Tura katılmak için genellikle 4:20 ile 5:40 sabah saatleri arasında sizi otelnizden tur minibüsleri alacaktır. Daha sonrasında uçuş bölgesine getirilirsiniz. Uçuş bölgesinde ise güzel bir kapadokya açık büfe hafif bir kahvaltı sizi beklemektedir. Burada size uçuş ile ilgili tüm detaylar anlatılmakta ve uçuşta yapılacaklar ile neler yapamayacağınız belirtilmektedir. Sivil havacılık uçuşa yetki vermesi ile birlikte uçuş gerçekleşir. Uçuş tam 1 saat sürmektedir. Ve Tüm Kapadokya’nın güzelliklerinizi ayağınızın altına sermektedir. Uçuş bittiğinde size Kapadokya balon turu sertifikası verilmektedir. Ayrıca adet olduğu için inişte sizi şampanyalı güzel bir iniş seremonisi karşılamakta ve küçük ikramlar edilmektedir. Turda muhteşem tarihi yapıları mağara evlerini kanyonları ve vadileri görebilirsiniz. Tabi ki harika peri bacalarının büyüsüne kapılabilirsiniz. Kapadokya standart balon turu fiyatları 2024 yılında 850 TL ile 1750 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar sezona göre değişmektedir. Örneğin Temmuz ayında 1750 TL Ekim ayında 800 TL gibi.

Kapadokya Konfor Balon Fiyatları 2024

Kapadokya ‘da dediğimiz gibi tüm balon uçuşları kişi sayısına göre değerlendiriliyor. Özellikle pandemi sürecinde Kapadokya Konfor Balon turlarında kişi sayısı 16 kişiden 12 kişiye düşürülmüş durumda. Çok daha rahat bir balon turu yapabilmektesiniz. Özellikle 2-3 aile olarak Kapadokya’ya gelenler genellikle bu turları seçmektedir. Kapadokya Konfor Balon Turu seçildiğinde sizi yine standar balon turundaki gibi güneşin doğuş saatlerinde otelinizden alınıyorsunuz. Tur minibüsü ile uçuş alanına getiriyorsunuz. Ufak ikramlar ile birlikte uçuş bilgileri veriliyor ve daha sonrasında uçuş başlıyor. Uçuş sonrasında size sembolik uçuş sertifikası verilmekte. Kapadokya Konfor Balon Turu fiyatları 2024 yılında ortalama 1.600 TL ile 2.000 TL arasında değişmekte. Tabi ki Kapadokya Konfor Balon turu da sezonun belli aylarında farklı fiyatlandırılmaktadır. En pahalı aylar ise Temmuz ve Ağustos ayları. Bu aylarda 1.900 TL ile 2.500 TL arasında uçabilirsiniz. Uçuş süresi standart olarak 1 saattir.

Kapadokya Lüks Balon Fiyatları 2024

Kapadokya Lüks Balon turu denildiğinde ilk baş fiyat çok pahalıdır diye düşünebilirsiniz. Fakat lüks kelimesinin olması sadece daha az kişiyle uçmanız demektir. Lüks balon turunda ortalama 6 ile 8 kişilik sepetlerde kapadokya balon turu yapmaktasınız. Diğer turlardan tek farkı budur. Kapadokya Lüks Balon turu 1 saat sürmektedir ve aynı şekilde tur minibüsleri ile otelinizden alınırsınız. Daha sonrasında uçuş bölgesine geldiğinizde size ufak ikramlar sunulur. Uçuş bilgileri verilir. Sivil havacılık tarafından onay alındıktan sonra uçuş başlar. Uçuş sonrasında size sembolik olarak bir sertifika verilmektedir. Ayrıca inişte tur yetkilileri sizi şampanya ile karşılar ve ikram eder. Kapadokya Lüks Balon tur fiyatları 2024 yılında ortalama 3.000 TL ile 4.400 TL arasında değişmektedir. Genellikle dolar kuruna göre fiyatlar değişebilmektedir. Diğer turlardaki gibi en pahalı aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylarda fiyatlar pik yapmaktadır. Diğer aylarda son derece uygun fiyatlara Kapadokya Lüks Balon turu yapabilirsiniz.

Kapadokya Özel Balon Turu Fiyatları 2024

Kapadokya’da özel balon turları da yapılmaktadır. Özellikle sevgilinizle özel bir zaman geçirmek isterseniz ve yanınızda kimsenin olmasını istemiyorsanız tabi ki özel tur kiralayabilirsiniz. Özel turlarda sadece sevgiliniz ile değil kafile olarak ta yapabilirsiniz. 3-4 kişi ile de kalkış yapılabilmekte. Kapadokya Özel tur fiyatları 2024 yılında sezona göre değişse de ortalama olarak kişi başı 9.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında fiyatlar en yüksek seviyededir. Bu aylarda 15.000 TL ‘yi bulabilmektedir. Diğer aylarda ise sezon bitimlerinde fiyat çok daha uygun hale gelir.

Kapadokya’da En Ucuz Balon Turu Nasıl Yapılır

Kapadokya’da ucuz balon turu yapmakta tabi ki  mümkün. Fakat zamanınızı iyi ayarlamanız gerekmekte. Özellikle Ekim ayında bu Kapadokya balon turları son derece ucuzdur. Temmuz ve Ağustos ayında kesinlikle ucuz tur bulamazsınız. Hem talep yüzünden hemde yogunluktan dolayı fiyatlar zirvededir. En güzel Zaman Ekim ayının başlarıdır. Kapadokya’da ucuz balon turu bu şekilde yapabilirsiniz. Fiyatlar ise ortalama olarak 800 TL ile 1.300 TL arasında değişir. Standar kapadokya turlarını seçerseniz belki biraz kalabalık olabilmekte fakat manzararnın tadını rahatlıkla çıkarabilmektesiniz.

Balon Turu Güvenilir mi?

Kapadokya balon turları sivil havacılık tarafından sık sık denetlenmektedir. Zaten uçuşlara da sivil havacılık tarafından onay verilmektedir. Güvenlik önlemleri en üst düzeyde alınmıştır. Kaza riski çok düşüktür. Hava şartları en ufak olumsuzlukta bile uçuşa izin verilmez. Bu nedenle güvenle Kapadokya balon turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir olumsuzlukta uçamazsanız ücretiniz anında iade edilmektedir.

Kapadokya Balon Turu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kapadokya’da balon turu alacaksanız bir kaç konuya çok dikkat etmelisiniz. Bunlarında başında fiyat politikası, Can güvenliği ve Transfer ve Sigorta gelmektedir.

Tur Fiyat Politikası: Maalesef bazı turlarda ek ücretler ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tur acentesi ile ilk başta farklı fiyat çıkıp çıkmayacağını fiyata nelerin dahil olup olmadığı iyice öğrenmeniz gerekmekte. Bazı tur firmaları fiyatlarını ucuz tutsa da sonrasında bir çok ek ücret çıkarmakta. Hatta bazıları otelinizden sizi almak için bile ayrıca ücret çıkarabilmekte. Çok fazla balon turu firması olduğu için rahatlıkla 4-5 tur gezip size en uygunu ile anlaşmanız en mantıklısı olacaktır.

Can Güvenliği : Sonuçta uçuyorsunuz. Tabi ki çok fazla güvenlik önemli gerekmekte. Sertifikalı ve bilinçli uçuş pilotları bunun için ilk öncelik. Balın bakımları da en iyi şekilde ve zamanında yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca havacılık Kurumunun talimatlarına uyulmalı ve ona göre hareket edilmeli. Bir çok tur bu özellikleri genel olarak taşımakta. Bu nedenle turlara bu konuda güvenebilirsiniz.

Otel Transfer Ücretlendirilmesi: Az öncede bahsettiğimiz gibi neredeyse firmaların %80 i sizi otelinizden ücretsiz alıp uçuş alanına ücretsiz olarak getirmek ve uçuş bittikten sonra tekrar otelinize bırakmakta. Fakat bazı turlar bu transfer ücretinde fiyatlandırma yapabilmekte. En başta bunu konuşmakta yarar olacaktır. Fiyatta anlaşırken kesinlikle tüm ücretler dahil olarak anlaşmaya çalışmalısınız. Zaten çoğu tur paket şeklinde satılmakta.

Tur Sigortası: Her uçuş sigorta firmaları tarafından sigortalamakta. aynı uçak gibi düşünebilirsiniz. Hem Ferdi Kaza Sigortası hemde Sepet kapasitesi uygunluk sigortası yapılmaktadır. Bu Sigortalarında fiyatınıza dahil olduğundan emin olmalısınız.

İnişte Kutlama Seremonisi: Özellikle pandemi döneminde çok fazla yapılmasa da hala bir kaç firma bu seremoniyi yapmakta. İniş zamanınızda ufak bir masa hazırlanmak üzerinde ikramlar olmakta. Ayrıca tam inmeniz de şampanya patlatılmak tadır. Tabi ki pandemi döneminde bir çok firma bu uygulamayı kaldırdı.

Kapadokya Balon Turu Tehlikeli mi?

Kapadokya balonlarına binmeyi düşünenlerde her zaman bir balonlar düşer mi korkusu vardır. Fakat Kapadokya’daki balonların düşme ihtimali neredeyse 100.000 de 1 olarak belirtilmekte. Zaten bu güne kadar bilenen tüm balon kazaları da sadece çarpışmadan kaynaklı kazalar. Tabi ki her zaman ufakta olsa bir risk bulunmakta fakat sık sık Sivil Havacılık kurumu tarafından denetlendikleri için kaza ve düşmenin olması çok zor. Zaten son 3 yıldır herhangi bir kaza da görülmemiş.

Yorumlar
  1. Anna Elisa dedi ki:

    Ne kadar 3 bilet kapadokya balon turu için (mayısta). Biz 3 arkadaşıyız (bir Türk).
    Sağol

  2. Abdullah ince dedi ki:

    İki kişi balon turu nakadar