Kas Ağrısı ve Bel Boyun Tutulmasını Geçiren Kas Gevşetici En Etkili İlaçlar

Günümüzün En Büyük Hastalıklarından Biride Kas Adale Tutulmasıdır. Genellikle Boyun , Omuz ve Bel Tutulması En Çok Karşılaşılan Sorunlardır. En Etkili En Az Yan Etkisi Olan ve En Çok Tercih Edilen Kas Gevşetici İlaçlarını Sizin için Derledik

Kas Ağrısı ve Bel Boyun Tutulmasını Geçiren Kas Gevşetici En Etkili İlaçlar

Gün içinde özellikle spor yapan insanların başına kas ağrıması, kas çekilmesi gibi problemler gelmektedir.  Her ne kadar çeşitli egzersizler yapılarak kas ağrısının ve kas çekilmesinin önüne geçilse de yine de doktorlar tarafından kas gevşetici kullanılması tavsiye edilir. Kas gevşetici ilaçlar ağrı kesici ilaçlara göre içinde barındırdığı farklı etken maddeleri sebebi ile daha çok doktor tavsiyesine ihtiyaç duyulan ilaçlardır. Özellikle bazı ilaçlara alerjiniz varsa kaş gevşetici iğneler kullanılmadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu okumanızı öneririz. Bununla birlikte penisiline alerjiniz varsa kesinlikle bu tarz iğnelerden kaçınmanızı önemle hatırlatıyoruz. Sizlere çeşitli kas gevşetici ilaç isimlerinden ve bunların kullanım amaçlarından bahsedeceğiz. Burada yazılan bilgilerin kesinlikle ilacı aldıktan sonra kullanım kılavuzuna göre teyit etmenizi öneririz.

kas-gesetici-kamfolin
KAMFOLİN

Adele Ağrılarında ilk akla gelen kas gevşetici ve ağrı kesicidir. Genellikle bel be boyun tutulmalarında en çok kullanılan kremdir. Ağrıyan bölgeye sürüldüğünde bölgede bir yanma hissi oluşturur. Bu sayede ağrıyı çekmeye başlar. Kokusu biraz keskindir. Kamfolin Pomadı sürdüğünüzde sıcak bir havlu ile sararsanız etkisini 2 katına çıkarabilirsiniz. Bu güne akdar gelen yorumlar dahil en çok memnun kalınan ve en faydası olan krem diyebiliriz. Ağrıları sürüldükten sonra hafif bir yanma ile 3-4 saat içinde azaltır ve yok eder.

kas-gesetici-muscoril-ampul

MUSCORİL AMPUL 4mg / 2 mg

Mefar ilaç sanayi unvanlı firmanın ürettiği, Kas gevşetici dediğinde akla ilk gelen ilaç ismidir. Vücuda uygulandıktan sonra 15 dakika içerisinde etkisini gösterir. Kas gevşetici ilaçlarda görülen kusma, ishal olma gibi yan etkiler bu ilaçta da görülmektedir. Tedaviye ek olarak hekimler aynı markanın merhemi ile kullanılmasını tavsiye etmektedir. Kas gevşetici Muscoril kullanan hastaların daha ender olarak, aşırı uyku hali, tansiyon problemi, sersemlik, kısa süreli hafıza kaybı yaşadığı da bilinmektedir. Doktorların tavsiyesinde önem gösterilen bir diğer husus ise, el ve ayaklarda, yüzde, dudaklarda şişliklerin görüldüğü zaman derhal kullanımı sonlandırılması önerilmektedir. Bununla birlikte bademcik şişliğinde karşılaşılan yutkunma zorluğu gibi bir problem söz konusu ise yine ilacın kullanımının durdurulması tavsiye edilmektedir.

kas-gesetici-majezik
MAJEZİK

Sanovel kimya ve ilaç sanayi ünvanlı firmanın ürettiği çok yaygın kullanılabilen bir ilaçtır. Kas gevşetici özelliğinin yanı sıra, akut gibi romatizma hastalıkları gibi spondilit artirit gibi tedavilerde de sıklıkla tercih edilmektedir.  Majezik, tablet formunda doktorun önermesine tabi olarak günde 1 tablet sabah aç karnına alınması tavsiye edilmektedir. Daha ender olarak rahatsızlığın durumuna göre sabah akşam tok karnına tavsiyesi de söz konusudur.  Bu ilaç ile alakalı doz aşım tavsiyesi günlük 5 tablettir.

kas-gesetici-dikloron
DİKLORON

Bilim ilaç kozmetik ünvanlı firmanın ürettiği bir üründür. Ürün reçetesiz satılan ilaçlar sıralamasında oldukça popüler olarak kullanılmaktadır. Dikloron isimli ilacın piyasada; jel, kapsül ve tablet olarak satışa sunulmuştur. İlacı doktor gözetiminde kullanılması tavsiye edilir. Jel formundaki ürün günde 1 kere kas gevşetilmesi istenen bölgeye uygulanması tavsiye edilir. Kas gevşetici dikloron formundaki ilacı ise, günde bir en fazla iki kere aç veya tok karnına alınması tavsiye edilir. Kapsül formundaki ilacı ise, günde bir kereden fazla kullanılması tavsiye edilmez. Ürünün belli başlı yan etkileri ise şunlardır;  kısa süreli konsantre olamama, mide de yoğun gaz problemi, uyku düzeni bozukluğu, ishal hal, uyku apnesi olarak sıralanmaktadır. Tablet alındıktan sonra 30 dakika içerisinde ampül formundaki ilaç, alındıktan 10 dakika sonra etkisini göstermektedir.

kas-gesetici-muscoflex
MUSCOFLEX

Mefar ilaç sanayi unvanlı firmanın ürettiği exilorer etken maddeli, daha önce çıkardığı muscoril ampul ürününe alternatif ürettiği üründür. İlaç alındıktan on dakika sonra etkisini göstermektedir 1 gün boyunca etkisini devam ettirmektedir. Bununla birlikte muscoril ve diğer rakip firmaların ilaçlarında karşılaşılan mayışma, sersemlik hali, dikkat bozukluğu, ishal yapma şikayetleri bu ilaçta gözlemlenmez. Ürünü günde en az 1 en çok 2 kere alınması doktor tarafından tavsiye edilir. Ürünün bir haftadan uzun süre kullanılması tavsiye edilmez. Diğer birçok kas gevşeticide olduğu gibi muscoflex isimli ürünün problemli bölgeye jel ile masaj yaparak daha çabuk tedaviye yanıt verdiği gözlemlenmektedir.

kas-gesetici-bengay
BEN-GAY

Ülkemizde en çok kullanılan kas gevşeticiler arasında ilk sırada yer almaktadır. İçermiş olduğu özler sayesinde çok kısa bir sürede kas problemlerinizi çözerek sizi eski sağlığınıza kavuşturabilir. Kas gevşetici Ben-Gay oldukça etkili bir ilaçtır. Yetişkin ya da bebek demeden pek çok kişinin sıkıntılarını oldukça kısa bir sürede düzeltebilir. Özellikle boyun tutulması durumlarında en çok kullanılan ilaçların başında Ben-gay gelmektedir. Siz de bu ilacı kullanabilir ve kas problemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Yorumlar
  1. Yıldırım dedi ki:

    Allah razı olsun sizden inanılmaz boyun bel sırt ağrısı çeken biriyim. Kamfolin ilaç çok iyi geldi. Resmen ağrısız uyanıyorum. Bence en iyi boyun ağrısi kesici kamfolin.