Kaş Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı? Dalgalı mı? Temiz mi?

Kaş Denizi Nasıl? , Kaş Denizinin Suyu Sıcak mı? Kaş Denizi Soğuk mu? Kaş Denizi Dalgalı mı? Kaş Denizi Derin mi? Kaş Denizi Sığ mı? Kaş Denizi Temiz mi? Kaş’taki Oteller Plajlar ve Koylar

Akdeniz’in en bakir en temiz havasına sahip ve en el değmemiş koy ve sahillerinin bulunduğu cennet bir tatil beldesidir kaş. Özellikle Kiralık villaları ile çok fazla adından söz ettirmekte. Kiralık villalarda kalanlar genellikle kaşta deniz için bir çok koy ve sahili tercih etmektedir. Deniz harika su soğuk ve masmavi pırıl pırıl bir deniz. Kaş denildiğinde ise ilk akla gelen ise Kaputaş plajı olmakta. Dünyaca ünlü bu plajda masmavi denize girmeden kesinlikle kaşa gittim demeyin. Tabi ki size tavsiyemiz Kaputaş Plajına erken saatlerde gitmeniz yoksa yer bulamazsınız. Yanınızda Şezlong ve Şemsiyenizi de getirmeyi unutmayın yoksa Ücretli almak zorunda kalırsınız. Şezlong ve Şemsiye ücreti 30 TL ‘dir.

Sizlere Tavsiyemiz Kaş’ta tatil yapacaksanız Limanağzı – Delos, Leymona Beach Club ,Büyük Çakıl Plajı, Hidayet Koyu Plajı, Küçük Çakıl Plajı Seyrek Çakıl Plajı, Patara Plajı, Kaş Belediyesi Halk plajlarında kesinlikle denize girin. Hem soğuk ve hemde muhteşem bu plaj ve koylarının tadını sonuna kadar çıkarın.

Kaş Denizi Nasıl?

Gelelim Kaş Denizinin Nasıl Olduğuna…

Kaş denizi temiz mi denildiğinde zaten yukarıda bahsettiğim koylar dünyada bile güzelliği ile bilinen koy ve sahiller. Bu nedenle temizlik 10 üzerinden 10 almakta. Zaten kaş bölgesinde atık yönetimi de iyi yapıldığı için muhteşem bir denize gireceksiniz. Zaten ok fazla otel olmaması nedeniyle de son derece temiz olması normal.

Kaş Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kaş denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaş Denizi Soğuk mu? Derin mi? Dalgalı mı?

Kaş denizi dalgalı mi? sorusunun cevabı ise evet . Aslında Kaş denizi Ege ve Akdenizin birleşimi diyebiliriz. Bu nedenle hafif Akdeniz kadar sıcak bir denizi yok. Hatta serinlemek için son derece uygun bir denizi var. Hafif soğuk denizde Antalya sıcağında kim denizde olmak istemez ki. Bu dalgalar çok fazla tehlikeli değildir fakat yinede yüzme bilmeyenler kesinlikle çok fazla açılmaması gerekmekte.

Kaş denizi kum mu çakıl mı? Kaş denizi tamamen kumdan oluşur. Hele ki bir çok bilgesinde tamamen kum plajlardan oluşmakta. Fakat bazı plajlarında en azından denize giriş kısımlarında hafif çakıllık ve deniz kabukları bulunmakta. bunlar pek rahatsız edici değildir ama siz yinede deniz ayakkabılarınızı yanınız da bulundurun. Denizin içinde ise bazı bölgelerde büyük taşlara denk gelebilirsiniz. Ayağınızı yaralayabilir bu nedenle dikkat etmeniz gerekmekte.

Kaş denizi derin mi? sığ mı? Bu sorunun cevabı girdiğiniz plaja ve koya göre değişmekte. Kaputaş plajında mesela su 50 metre ilerledikten sonra derinleşmekte. Fakat diğer bölgelerde en az 100 metre kadar ilerlemeniz gerekiyor ki deniz boyunuzu geçsin. Bu nedenle aslında güvenli bir denizdir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için gayet uygun bir denizi bulunmaktadır. Ailecek rahatlıkla gidebilirsiniz ve Kaş bölgesinin istediğiniz yerinde denize girebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.