Kemer Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı, Derin mi ? Sığ mı?

Kemer Denizi Nasıl ? Kemer Bölgesindeki Çamyuva ,Çıralı ,Kemer Beldibi ,Kemer Göynük ,Kemer Merkez ,Kiriş ,Tekirova Tatil Bölgelerinin Denizi Nasıl? Kemer Denizi Soğukmu? Kemer Denizi Sığmı? Kemer Denizi Temiz mi? Kemer Denizi Dalgalımı? Kemer Denizi Derinmi? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Akdeniz kıyısında bulunan Kemer, ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Antalya’ya sadece 40 km uzaklığına sahip olan Kemer, tertemiz havası, mavi bayraklı plajları, canlı gece hayatı ile tatilcilerin uğrak noktalarından biridir. Özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde turist ağırlayan bu bölge tatil için oldukça ideal konumlarından biri olarak gösterilir. Keşfedilmeye değer pek çok yere sahip olan bu bölge, antik kentleri, kendine özgü evleri ve sokakları ile oldukça benzersiz bir tatil planı oluşturmaya neden olacak yerler arasında bulunur. Yılın 300 günü boyunca güneşli olan bu bölgede sekiz ay boyunca denize girilebilmektedir.

Kemer denizi buraya seyahat etmeyi düşünenlerin sıklıkla sorguladığı konuların başında bulunur. Denizin yapısı, sığ olup olmaması, dalgalı bir yapıda olup olmaması gibi konular tatilcilerin aklında soru işareti oluşturur.

Kemerin genel olarak taşlı bir denize sahip olduğunu ve sığ olmayan bir denize sahip olduğunu belirtmek gerekir. Berrak bir denize sahip olan Kemer, özellikle temiz bir deniz arayışında olanlar için son derece ideal özelliklere sahiptir. Aile ile birlikte gidilmesi gereken yerler arasında bulunurken, tam olarak içinize sinen bir şekilde tatil yapmanıza olanak sağlar. Kemer denizi hakkında en çok merak edilen durumlar arasında ise denizin dalgalı olup olmadığı konusu yer alıyor. Tatilciler için son derece önemli bir nokta olan bu durumda gönül rahatlığı içinde Kemer bölgesi tercih edilebilir. Zira Kemer denizleri dalgalı bir yapıya sahip değildir. Bu şekilde diğer bölgelere nazaran daha avantajlı bir özelliğe sahip olduğu aşikardır. Kemer bölgesinde ziyaret edilebilecek ve çeşitli avantajları ile en çok ön plana çıkan tatil bölgeleri ise şu şekilde sıralanıyor.

Kemer Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kemer denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kemer Çamyuva Denizi Nasıl?

Muhteşem doğa güzellikleri ile tanınan Çamyuva, kendine has görüntüsü ve temiz plajları ile en çok tercih edilen bölgelerin başında bulunuyor. Kemerden yaklaşık olarak 7.5 km uzaklıkta bulunan bu bölge, eğlenceli bir tatil anlayışını benimseyenler için daha ideal olacaktır. Tatilden beklentisi daha çok eğlence olan kişiler tercihini bu bölgeden yana kullanabilirler.

Çamyuva denizi ise buraya gitmeyi düşünenlerin aklında soru işareti oluşturan durumlardan biri olarak bilinir. Berrak bir denize sahip olan Çamyuva, özellikle su sporlarını gerçekleştirmek açısından oldukça uygundur. Dalgalı bir denize sahip olan Çamyuva plajı ise kumludur. Bu nedenle aileler açısından biraz daha ideal özelliklere sahip durumdadır. Yani her açıdan Çamyuva, daha dinlendirici bir tatil isteyenler için vazgeçilmez bir fırsat olarak gösterilir. Burada yer alan antik kentler, eğlence tesisleri, zengin sayıdaki restoranlar ve mağazalarla birlikte tatili biraz daha enerjik bir hale getirebilme imkanına sahip olacaksınız.

Kemer Çıralı’da Deniz Nasıl?

Çıralı tatilini daha çok sakin bir ortamda geçirmek isteyenlerin mutlaka incelemesi gereken bölgeler arasında sayılıyor. Özellikle şehrin gürültülü yapısından biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için oldukça uygun bir adres durumunda olan Çıralı, aileler açısından doğru bir seçim halinde olacaktır. Birbirinden şık mekanları, tarihi yapıları, kaliteli tesisleri ile tatile daha doğru bir yön verebilir ve oldukça hoş bir zaman dilimini peşinizde bırakabilirsiniz.

Çıralı denizi berrak ve sakindir. Denize girildiği andan itibaren basılan yer görülebilir. Normal bir eğim sayesinde derinlik artmaktadır. Ani şekilde derinlik değişimi meydana gelmez. Bu nedenle ailenizle birlikte tercih edebilir ve derin olmayan denizlerde tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Çıralı denizinin sıcaklığı ise Akdeniz ortalamasına göredir. Temmuz ayında deniz sıcaklığı 30 dereceyi bulur. Deniz 3-4 metreden sonra derinlik kazanırken, yüzme bilmeyenlerinde yüzebileceği bir derinliğe sahip olur. Yani Kemer’İn diğer bölgelerine göre denizin derinliğinin biraz daha az olduğunu belirtmek gerekir. Kumlu bir denize sahip olan Çıralı, özellikle tercihini bu tarz yerlerden yana kullanmak isteyenler için oldukça ideal bir seçimdir.

Kemer Beldibi Denizi Nasıl?

Kemer Beldibi bölgenin en çok tercih edilen yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Hareketli bir tatil anlayışına sahip olanların incelemesi gereken bu adres, tatilin biraz enerjik bir yapıda olmasını isteyenler için daha uygun olacaktır. Gün boyunca eğlenceli tesislerde zaman geçirme fırsatı yakalayabilir, gece hayatının da bu adreste oldukça hareketli olduğunu görebilirsiniz.

Küçük çakıllardan meydana gelen sahile sahip olan Beldibi’nin denizi sakin bir yapıdadır. Berrak ve temiz deniziyle bu tarz bir yer arayanlar için daha doğru bir seçim olur. Denizinin ise hafif dalgalı olduğunu belirtmek gerekir. Sığ bir yapıda olması ise en çok bilinen özellikleri arasında bulunur. Özellikle sığ bir denize sahip olan Kemer bölgesi arayanlar için daha uygun bir seçim olacaktır.

Kemer Göynük Denizi Nasıl?

Merkeze 8 km uzaklığa sahip olan Göynük, mavi bayraklı bir plaja sahiptir. 2008 yılında mavi bayrak alan deniz bu şekilde temiz ve kullanılabilir deniz seçenekleri arasında gösterilir. Taşlı bir plaja sahip olan Göynük’ün denizi ise berraktır. Masmavi denize sahip olan Göynük denizi hafif dalgalıdır. Denizin sığlığı ise biraz fazladır. Tercihini daha çok sığ denizlerden yana kullanmak isteyen kişiler bu nedenle Kemer Göynük seçeneğini araştırmaya başlayabilirler.

Göynük özellikle daha sakin bir tatil seçmek isteyenlerin düşünmesi gereken bir bölgedir. Bu nedenle daha sakin bir tatil planı yapan ailelerin incelemesi gereken sayılı seçenekten biri olarak gösterilir. Kemer’İn diğer bölgelerinin aksine daha sade bir tatil dönemi geçirmenize neden olur. Bu nedenle tatil anlayışı eğlence olan kişiler için uygun bir yer halinde değildir.

Kemer Merkez Denizi Nasıl?

Taşlı bir yapıya sahip olan Kemer Merkez plajı, berrak bir denize sahip durumdadır. Genel olarak aşırı bir dalgaya sahip değildir. Ancak bazı bölgeler dalgalı durumda olabilir. Derin bir yapıda olan Kemer denizi daha çok bu tarz bir seçenek arayanlar için daha uygundur.

Kemer Kiriş Denizi Nasıl?

Kiriş denizi nasıl sorusu özellikle bu bölgeye tatil için gelmeyi düşünenlerin düşündüğü sorulardan biri olmaktadır. İlçe merkezine 7 km uzaklığına sahip olan Kiriş kalabalık bir yapıya sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Kiriş, berrak bir denize sahiptir. Hafif taşlı bir kumsala sahip olan Kiriş’in denizi ise sığdır. Denizi dalgalı durumda olan Kiriş, su sporlarını gerçekleştirmek açısından en elverişli yerlerden biri olarak kabul edilir.

Kemer Tekirova Denizi Nasıl?

Tekirova tatil için bölgenin en çok tercih edilen yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Yaz aylarında pek çok turisti ağırlayan bu bölge içerdiği özelliklerle tatili eşsiz bir hale getirmeye neden olur. Tekirova denizi ise bölgeye tatile gelmeyi düşünenlerin araştırdığı konulardan biridir.

Tekirova plajlarının hafif taşlı bir yapıda olduğunu ve ince kumlara sahip olduğunu belirtmek gerekir. Temiz ve berrak bir denize sahip olan Tekirova, bu tarz bir tercih yapmak isteyenler için doğru bir seçimdir. Denizinin ise derin olduğunun altını çizmek gerekir. Özellikle tatil konusunda hareketli bir seçim yapmak isteyenlerin ve daha çok eğlence odaklı olanları mutlaka incelemesi gereken bir seçenektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.