Kepek Nasıl Geçer? Kepek Neden Olur?En İyi Kepek Şampuanı

22.08.2024 13:35
A+
A-

Kepek Sadece Saçın Değil İnsan Karizmasının da En Büyük Düşmanı… Siyah Giydiğinizde Birden Omuzlarınız Beyazlaşıyorsa Arkadaşlarınız Kepeklerinizi Omzunuzdan Eliyle Temizliyorsa Kepek Sizin Hayatınızda Demektir. Kepei Hayatınızdan Çıkarabilirsiniz. Sizin İçin Özel Olarak Hazırladığımız Kepek Haberi…

Kepek Neden Olur?

Kepek, oldukça can sıkıcı bir görüntüye sebep olmaktadır. Hem kadın hem de erkeklerde yoğun bir şekilde görülen kepek, saç derisinin pul pul olup dökülmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kepeğin ne yaşı ne de cinsiyeti vardır. Her yaş grubundan insanda ve her cinsiyetten insanda görülme riski bulunmaktadır. Cilt yenilenmesi esnasında görülen deri dökülmeleri, ciddi sorunlar değildir. Cildin kendini yenilemesi ve cilt üzerinde ölü derilerin birikip saçların arasına karışmasına kepek adı verilmektedir. Ciltte yağlanma ve kabuklanma, kepeğe neden olan faktörlerden biridir. Saçların az ya da sık sık yıkanması da kepeğe neden olan faktörlerden biridir. Az yıkanan ve yağlı olan saçlarda kepek oluşumu doğaldır ancak temiz ve sık sık yıkanan saçlarda da kepeklenmeler görülebilmektedir. Bu da demek oluyor ki kepeklenmenin saçtaki kirle açıklanması yanlıştır. Saçın aşırı yıkanması saç derisin tahriş edip, pullanmaların oluşmasına ve kafa derisinin dökülmesine neden olmaktadır. Saç boyama ve benzeri işlemler esnasında görülen yanıklar ve kafa derisinin hasar alması da, saç köklerinde kabuklanmaya ve bu kabukların kepek olarak kendini göstermesine neden olmaktadır. kuru cilt tipine sahip olmak, saç jölesi ve benzeri ürünlerin kullanılması, sedef hastalığı ve daha birçok nedenden dolayı kepek oluşabilmektedir.

Kepek Doğal Tedavisi?

Kepek gidermek için kullanılan doğal yöntemler oldukça etkilidir. Bizde bazı doğal yöntemleri sizin için paylaşıyoruz. Çay çiçeği yağı; Avustralya’da yetişen bu bitki, kepek tedavisinde oldukça etkilidir. Çay çiçeği yağı içeren şampuanlar da kepek tedavisi için en sık tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Elma sirkesi kullanımı; eşit miktarda su ve elma sirkesini bir kap içerisinde karıştırın. Daha sonra püskürtme şişesi yardımı ile karışımı saç diplerinize püskürtün. Sıcak bir havlu ile tüm başınızı sarın. Bu işlemi her gün ya da iki günde bir tekrarlayarak kepek sorunundan kurtulmanız mümkün olacaktır.

Misket limonu kullanın; taze olarak sıkmış olduğunuz misket limonunu duş sonrasında saç diplerinize uygulayın. Duşun ardından son bir adım olarak yapılması gereken bu işlem, kepek tedavisi yöntemleri içinde uzun yıllardır var olan yöntemlerden biridir.

Çemen otu tohumu; iki yemek kaşığı çemen otunu sıcak su ile karıştırıp, saçlarınıza uygulayacağınız bir macun hazırlayın. Her gece yatmadan önce bu macunu saç diplerinize uygulayın ve kepeklerin tarihe karışmasını seyredin.

Kepek İlaç Tedavisi?

Kepeklenmenin bir hastalıktan ileri geldiği durumlarda, ilaç tedavisi şarttır. Özellikle sedef gibi hastalıklarda oluşan kepekler, ilaç yöntemleri ile geçirilmektedir. Kepeklenme, bazen tek başına önlenebilecek bir sorun değildir ve mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Bazı bitki karışımlı şampuan ve ilaçlar, kepek tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Kepeğin doğal yollar ile aşılamadığı zamanlarda toz, hap ve sıvı ilaçlar ile tedavi edilmesi mümkün hale gelmektedir.

En İyi En Etkili Kepek Şampuanı

Piyasada yüzlerce kepek şampuanı mevcut. Fakat ilaç takviyeli şampuanların çok bir etkisini göremezsiniz.  Fakat piyasadaki şampuanlardan kepeğe karşı en etkilisi Clear şampuanıdır. Doğal Bitkisel bir şampuan kullanmak isterseniz Sebamed Kepek Şampuanı yada Zetion marka kepek şampuanlarını tavsiye edilmektedir. Fakat ilaç destekli bir şampuan arıyorsanız Kesinlikle Konazol şampuanı kullanmalısınız. Kozanol şampuan sadece eczanelerde bulunmaktadır. Konazol şampuan Fiyatı ise 6 TL dir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.