Kıbrısın Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Temiz mi?

Kıbrıs Denizi Nasıl? Kıbrısın Denizi Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Kıbrısın Denizi Dalgalı mı? Kıbrıs Denizi Derin mi? Sığ mı? Kıbrıs Denizi Temiz mi? Kıbrıs Denizi Taş mı Kum mu?

Tatilde ayrtık Ege ve Akdeniz bölgesinden sıkıldıtsanız farklı bir deneyim arıyorsanız KKTC yanı Kıbrıs sizin içi ideal olacaktır. Özellikle birazda kumar merakınız varsa Kıbrıs harika bir tatil bölgesi. Kaliteli otelleri ve muhteşem denizi ile tatil için harika bir bölge. Özellikle gündüzleri sessiz ve sakin geceleri ise son derece eğlenceli bir tatil bölgesi. Kıbrıs ne kadar da Türk Cumhuriyeti olsa da gittiginizde Türkiye’ye benzememekte. bu nedenle farklı bir ülkeye gitmiş hissi verebilir. Fakat kıbrıs tamamen Türk toprağı.

Türkiye’de kıbrıs için sadece kumar cenneti olarak görülse de kıbrıs aslında harika bir tatil bölgesi. Hatta Kıbrıs’ta bir çok bakir muhteşem koy bulunmakta. Bu koylar yakın dönemde imara açılırsa Turtizm açısından muhteşem bir yere dönebilir.

Gelelim Kıbrısın denizinin nasıl olduğuna…

Kıbrısın denizi konumuzun başında da dediğimiz gibi muhteşem bir deniz. Akdeniz sahillerini aratmayan temizlikte ve güzellikte. Temizlik bakımından bir çok ülkeye göre çok temiz bir denizi bulunmakta. Ada olması nedeniyle kıyı kesimlerimde yosun yada pislik bulmak neredeyse imkansız. Son dönemlerde yapılan atık su düzenlemeleri ile de daha temiz hale geldi. Kıbrıs sahilleri genellikle kum plajlardan oluşmakta. Sadece bazı koylarda hafif çakıl ve deniz kabukları olabilmekte. Fakat rahasız edecek yada deniz terliği giymenizi gerektirecek bir durum yok. Rahatlıkla çıplak ayakla denize girebilirsiniz. Adanın plajlarının neredeyse %90 civarı kumdan oluşmakta. Altın sarısı kumlar ile deizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kıbrıs denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs denizi son derece sıcak bir deniz . Yaz aylarında Akdeniz bölgemiz gibi deniz gayet ılık ve yüzmek için çok elverişli. kıbrısta deniz dalgalı değildir. Gayet sakin bir denizi vardır. Kıbrısta deniz hemen derinleşmez. Ortalama 50 metre sonrasında boyunuzu aşabilir. Çocuklu aileler için son derece uygundur. Kıyılarda rahatlıkla çocuklarınız denize girebilir. Tehlikesi yoktur. Fakat çok temiz olduğu için açılmasanızda harika denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgenin bir çok yerinede sahile yakın kayalıklar bulunmakta. Bunlarda deniz keyfinizi arttırabilir. İyi bir yüzücü iseniz bu kayalıklara kadar yüzüp kayalıkların üstünde güneşlenebilirsiniz. Kıbrıs denizi tuzlu bir denizdir. Antalya bölgesi ile neredeyse aynı diyebiliriz. Bu nednele gözleri denizin içinde açmak biraz göz yakabilir. Kıbrıs bölgesini gayet elit kesimler tercih etmektedir. Bu nedenle sadece aile olarak değil kız kıza tatil içinde son derece uygundur. Ağırlıklı olarak orta yaş ve üzeri Turtistler tarafından ilgi görmektedir.

Kıbrıs bölgesi bazen çok fazla rüzgar alabilmekte. Bu nedenle sahilde biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Fakat deniz de bu rüzgari hissetmezsiniz. Fazla dalga olmamakta.

Kıbrısta denize girmek için önereceğimiz en iyi plajlar ise Altınkum Sahilleri, Yavuz Çıkarma Plajı, Glapsides, Alagadi Plajı, Yeşilırmak Plajlarıdır. Bu plajlar Kıbrıs bölgesinin en iyi sahillerine ve en iyi denizine sahip plajlarıdır.

Ayrıca kıbrıs sahillerinde bir çok deniz sporunuda rahatlıkla yapabilirsiniz. Kıbrıs bölgesinde tatil düşünüyorsanız özellikle baytam günleri gitmenizi pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü inanılmaz derecede kalabalık olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.