Kilyos Denizi Nasıl? Tehlikeli mi? Dalgalı mı? Derin mi? Temiz mi? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Kilyos Denizi Nasıl? ,Tehlikeli mi? Kilyos Denizinin Suyu Sıcak mı? Kilyos Denizi Soğuk mu? Kilyos Denizi Dalgalı mı? Kilyos Denizi Derin mi? Kilyos Denizi Sığ mı? Kilyos Denizi Temiz mi? Kilyos Denizine Ailecek Gidilir mi?

İstanbul’da 2020 yılı yaşanan korona virüs sıkıntısı nedeniyle herkesin tatil planları iptal oldu. Tabi ki insanlar deniz keyfini İstanbul’a en yakın bölgelerde çıkaracak. Buda yoğunluğa sebep olsa da deniz güneş keyfi yaşamak isteyenleri vazgeçirmeyecektir. İstanbul’a en yakın en temiz ve en modern plajları olan bölge ise Kilyos bölgesidir. Kilyos hem modern beach clupları hemde temiz denizi ile insanların hafta sonu tatillerini değerlendirdikleri en güzel sahil bölgelerinden biridir. Bir çok eğlenceli club olması da özellikle gençleri Kilyos sahillerine çekmektedir.

Kilyos bölgesi her kesime hitap eder. Ailecek olarak gidebileceğiniz bir çok plajı bulunmakta. Gençler içinde eğlenceli müzik yayınları ve aktiviteleri olan Beach clubları vardır. Bu nedenle özellikle İstanbul!a yakın temiz güzel doğasıyla Kilyos denize girmek için Şehir dışına çıkmayı düşünmeyenler için güzel bir tercihtir.

Kilyos Denizi Nasıl?

Şimdi gelelim Kilyos denizinin nasıl olduğuna. Özellikle ilk gidecekler için şunu belirtmeliyiz. Gittiğiniz deniz Karadeniz sahilidir. Karadeniz denizinin özelliklerini taşımakta. Yani hırçın dalgaları ve akıntıları bitmez. İstanbul’un karadeniz kıyıları diyebiliriz. Fakat hemen gözünüz korkmazsın. Kilyos denizi bazen çok fazla dalgalı olsa da yüzmek için ideal bir denizdir. Tabi ki fazla açılmamak kaydı ile.

Kilyos Tehlikeli mi? Dalgalı mı? Derin mi? Temiz mi? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Kilyos sahilleri son dönemlerde çok ilgi gördüğü için çok fazla dikkat edilmekte ve sahiller devamlı hem belediye ekipleri hemde sahildeki beach club çalışanları tarafından temizlenmektedir. Kilyosta denize girdiğinizde sakın iyi yüzücü olduğunuza güvenmeyin. Açılırsanız çok tehlikelidir çok hızlı bir şekilde boğulabilirsiniz. Bu nedenle kilyos denizi tehlike sınıfı yüksektir. Fakat belinizi geçmeyen yerlerde rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kilyos Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kilyos denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kilyos denizi kumluk mu taşlıklı? Bu soru bir çok kişinin çok merak ettiği sorulardandır. Özellikle kilyos bölgesinde sahil ve deniz kumluktur. Ayağınızı rahatsız etmez deniz terliğine ihtiyaç duymazsınız. Denizin içi de hafif deniz kabukları ola da ayağınızı rahatsız etmez.

Kilyos denizininde önemli bir nokta denizin dalgalı olmasıdır. Karadeniz kıyısı olduğu için genellikle dalgalı bir denizi vardır. Sadece Temmuz 20 si ile Ağustos 20 arasında deniz sakin olmaktadır. Bazı günler denizdeki dalga nedeniyle denize giriş yasaklanabilmektedir.

Kilyos denizinin suyu normal sıcaklıktadır. Haziran ayında 23 derece civarlarındadır ve denize girmeye elverişlidir. Temmuz ve Ağustos aylarında  ise 26 derecelere kadar çıkabilmektedir. Çocuklar ve çabuk üşüyenler için rahatlıkla denize girebilecek bir su ısısı bulunmaktadır.

Kilyos denizi temiz mi? Kilyos denizi devamlı İstanbul belediyesi tarafından kontrol edilmektedir. Son dönemlerde sudaki mikrop ve kolibasil oranı son derece azalmıştır. Denizde artık son derece temizdir. Gönül rahatlığı ile denize girebilirsiniz.

Kilyos denizi derin mi sığmı ?genellikle 50-80 metreye kadar ilerlediğinizde boyunuzu geçmez hatta bel seviyenizde olacaktır. Fakat daha fazla ilerlerseniz kesinlikle çok dikkat etmeniz gerekmekte. Boyunuzu geçtikten sonra akıntıya kapılma ihtimaliniz yüksektir. Kesinlikle iyi yüzücü olduğunuza güvenmeyin çünkü karadenizdeki akıntılar insanı saniyeler içinde açığa sürüklemektedir. Bu nedenle denize giren çocuklarınıza ve yüzme bilmeyen aile fertlerinize çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Her ne kadar İstanbul Belediyesi tarafından bir çok Cankurtaran sahillerde nöbet tutsa da Kilyos Plajlarında her yaz sezonunda 80 ile 120 kişinin boğulduğunu kesinlikle unutmayınız.

Ayrıca kilyosta su sporları içinde bir çok seçenek bulunmakta. Yani Ege ve Akdeniz sahillerinde sunulan neredeyse tüm hizmetler kilyos sahillerinde de sunulmakta. Kilyos plajlarında eğlence tam gaz devam etmekte. Kilyos Beach Clublarına Ailecek gidebilirsiniz. Bir çok sahil mekanında damsız alınmamakta. Bu sayede huzurlu ve güzel bir ortam oluşmaktadır. Halk plajlarına ise maalesef Bekar gençler ve Suriyeli gençler tarafından toplu gelenler olmakta. Bu nedenle huzurlu bir hafta sonu tatili için sakin planları ve Beach Clubları tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.