Kınalıada Denizi Nasıl?Temiz mi? Suyu Soğuk mu?Derin mi? Dalgalı mı? Taşlık mı?

Kınalıada Denizi Nasıl? , Kınalıada Denizinin Suyu Sıcak mı? Kınalıada Denizi Soğuk mu? Kınalıada Denizi Dalgalı mı? Kınalıada Denizi Derin mi? Kınalıada Denizi Sığ mı? Kınalıada Denizi Temiz mi? Kınalıada’daki Plajlar ve Beach Clublar

Kınalıada Büyükada Heybeliada’dan sonra en çok tercih edilen adalar arasındadır. Denize girmek için Haftasonu günübirlik tatilcilerin ilk tercihidir. Adanın bir çok noktasında denize girilebilmektedir. Hem temiz havası hemde bakir doğası ile günübirlik tatilcilerin vazgeçilmezidir. Özellikle sahil restorantları ile hem güzel bir deniz keyfi hemde güzel bir akşam yemeği ile günübirlik tatilinizi sonlandırabilir mutlu bir şekilde adadan ayrılabilirsiniz. Sadece deniz değil gezilecek bir çok yeri vardır. Kiralayın bir bisiklet ve adanın keyfini çıkarın.

Şimdi gelelim kınalıada’da denizi nasıl incelemeye;

Kınalıada Denizi Nasıl?

Kınalıada denizi diğer ada denizlerine göre son derece temizdir. Kınalıada’nın bir çok bölgesinde deniz kumluktur bazı bölgelerde ise deniz taşlıktır. Taşlık bölgelerde deniz terliği ile denize girmelisiniz. Fakat denizin içi kum çakıl karışımıdır. Bu nedenle denizin içinde rahat rahat yüzebilirsiniz.

Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi bazı bölgeler ise ince kumdan oluşur ve son derece temiz bir sahil kıyısına sahiptir.

Kınalıada sahilleri ise yazın oldukça kalabalıktır. Bir çok koy ve plajı bulunsa da yinede çok fazla ziyaretçi olduğu için plajlar çok kalabalıktır. Deniz bu kadar kalabalık olmasına rağmen çok temizdir. Kınalıada denizinin suyu ise son derece yüzmeye elverişlidir. Deniz sıcaklığı ortalama 24 -25 derecedir. Deniz suyu ortalama deniz sıcaklığının üstündedir. Özellikle Temmuz ağustos aylarında su sıcaklığı Akdeniz bölgesindeki deniz suyu sıcaklığına yakındır.

Kınalıada denizi sığ bir denizdir. Çok fazla açılmadığınız sürece boyunuzu geçmez. bu nedenle çocuklu aileler için son derece idealdir. Genellikle Kınalıada günübirlik tatil için gençler tarafından daha çok tercih edilmektedir.

Kınalıada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kınalıada denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kınalıada haftasonu yada kısa tatiller için son derece güzel bir tercih olacaktır. Ayrıca adanın bir çok bölgesinde su sporları yapabileceğiniz yerlerde bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.