Yaşlanma Sürecinde Kırışıklara Karşı Yeni Muhteşem Çözümler

Zaman Herkesin Yüzünde Gün Geçtikçe Bir İz Bırakmakta. Fakat Bu İzleri Geciktirmek ve Oluşumunu İleri ki Zamanlara Atmak Bizim Elimizde… Sizin İçin Kırışıklıklarla Mücadele Konusunda En Etkili Yöntemleri Araştırdık…

Cildimiz bebeklik ve gençlik dönemlerinde çizgisiz bir  görünüme sahipken 20’li yaşlarla başlayan ve 30 lu yaşlardan sonra hızla artan doğal yaşlanma  sürecinin etkisiyle giderek artan ve derinleşen çizgilerle bizi endiseli bir ruh haline çevirir. Doğal yaşlanma sürecini durdurmaya tıp bilimi henüz yeterli çözüm bulamamış olsada çizgilerimizi yavaşlatıcı bize iki türlü yöntem önerilerinde bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi Kırışıklıklara doğal müdahale yöntemleri ikincisi ise Kırışıklara cerrahi müdahale yöntemleri olarak ayırabiliriz.

Bunlardan birincisi  kendi kendimize uygulayabileceğimiz yöntemdir bu yöntemin etkili olabilmesi erken müdahale ve düzenli uygulanmasıyla mümkün olabilmektedir. Ergenlik dönemi itibariyle cildi temiz tutmak, beslenmemize dikkat etmek özellikle C ve B2 vitamini gibi elastikiyeti arttırıcı besinler tüketmek, cildin nem oranını arttırmak için bol su içmek, sert iklim koşulları ve güneş ışığının zararlarından cildi  uygun kremlerle korumak, makyaj sonrası cildi temizlemek, sigara alkol gibi maddelerden uzak durmak, uyku düzenine dikkat etmek, yüz üstü yatış pozisyonlarından kaçınmak, stres, hava kirliliği gibi negatif faktörlerden uzak durmak, yüz masajı yapmak, uygun cilt ürünleri ve nemlendiricilerle düzenli bakım yapmak gibi doğal kendi kendimize uygulayabileceğimiz yöntemlerle yaşlılık sürecimizi yavaşlata bilmemiz mümkündür.

İkinci yöntem ise dermatoloji ve estetik cerrahi gibi uzman desteğiyle uygulanılan yöntemlerdir. Her iki dalda da farklı uygulama teknikleri vardır gelişen teknolojiyle her gün bir yenisi eklenmektedir. Bunlara başlıca örnekler ise dermatoloji alanında lazer, botoks gibi  enjeksiyon, kimyasal peeling gibi cildi soyma, ısı ve gaz yöntemi gibi elastikiyet arttırıcı hücre yenileyici canlandırıcı yöntemleri örnek olarak gösterebiliriz. Estetik cerrahi yöntemlere örnek olarak   kırışıklık olan hasarlı bölgenin kesilerek uzaklaştırılması gerdirme ütüleme tarzı yöntemlerle o bölgenin düzleştirilmesini verebiliriz. ikinci yöntemler gerek maddi gerek manevi masraflı ve zahmetli yöntemlerdir ama doğru ve başarılı uygulama ve uzman desteğiyle etkili sonuçların alındığı uygulamalardır. Doğal yöntemlerden bir farkı da yaşlılık döneminde dahi uygulanabilen etkili yöntemlerdir. Zamanın yüzümüzdeki yansıması olan çizgilerimizden tıp biliminin bize önerdiği bu yöntemlerle bir nebzede olsa kurtulmuş olur ve aynalarla barışarak huzursuzluğumuzu gidermiş oluruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.